رییس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری:
حج و زیارت باید در صداوسیما تریبون داشته باشد
رییس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری، تریبوندار شدن سازمان حج و زیارت در صدا و سیما را برای آموزش زائران ایرانی بیتاللهالحرام و عتبات ضروری دانست و گفت: هر یک از زائران سفیران جمهوری اسلامی ایران هستند.
حجتالاسلام سيدرضا اكرمي در گفت وگو با خبرنگار پايگاه اطلاعرساني حج در پاسخ به اين سؤال كه آيا به جاي اداي عمره مفرده ميتوان به انفاق و انجام كار خير پرداخت، گفت: انفاق، احسان، صدقه دادن و خمس و زكات، زيارت، سياحت و تفريح در آموزههاي ديني ما وجود دارد.
اين عضو شاخص جامعه روحانيت مبارز همچنين تاكيد كرد: هم بايد انفاق كنيم و هم صدقه دهيم كه جزئي از همان انفاق است، هم وقف كنيم، هم واجبات مالي مثل خمس و زكات را ادا كنيم و هم به زيارت و سياحت برويم كه هيچكدام از اينها جاي ديگري را نميگيرد.
حجتالاسلام اكرمي با تاكيد بر لزوم شناخت كافي از سرزمين وحي و عتبات عاليات افزود: زائران بايد اطلاعات جامعي را در ابعاد معنوي، جغرافيايي، سياسي و اجتماعي نسبت به محيطي كه به آنجا مشرف ميشوند به دست بياورند.
وي با بيان اينكه زائران حج و عتبات بايد خود را سفيران جمهوري اسلامي ايران بدانند، افزود: هر كدام از زائران خود را نماينده جمهوري اسلامي ايران بدانند و دانايي و آگاهي و توانايي و اخلاق و رفتار و گفتار و حتي لباس پوشيدن و متانت و وقار خود را از همين نگاه مورد بازبيني قرار دهند؛ تا خداي ناكرده اينطور نباشد كه زائران لباس و رفتار و گفتاري داشته باشند كه پسنديده و در شأن جمهوري اسلامي ايران و كشور انقلابي ما نباشد.
عضو جامعه روحانيت مبارز تهران در ادامه، حفظ دستاوردهاي سفر حج و عمره را مانند عباداتهاي ديگر لازم دانست و تصريح كرد: عمره مفرده و حج تمتع مانند ماههاي رمضان، محرم، صفر و ايام اعتكاف، دستاوردهاي معنوي ويژهاي دارد كه بايد در حفظ آنها تلاش شود.
حجتالاسلام والمسلمين اكرمي در تشريح راههاي حفظ دستاوردهاي سفرهاي زيارتي گفت: كسي كه به عتبات عاليات مشرف ميشود و ۶ امام معصوم را زيارت ميكند، بعد از زيارت هم ميتواند هر روز زيارتنامه آن امامان را بخواند و وقت خاصي هم نياز ندارد.
وي همچنين تاكيد كرد: زائري كه در عمره، ۴ امام معصوم (ع)، پيامبر اكرم (ص) و حضرت زهرا (س) را زيارت ميكند، بعد از بازگشت از عمره هم ميتواند هر روز زيارتنامه اين حضرات معصومين را بخواند، يا كتابهايي درباره آنها مطالعه كند كه مطمئنا ميتوان بركات اين سفر را حفظ كرد.
رييس شوراي فرهنگي نهاد رياست جمهوري، افزود: در ماه مبارك رمضان اگر هر روز در نماز جماعت شركت ميكنيم، بعد از آن دستكم هفتهاي يك بار به نماز جماعت برويم؛ اگر هر چهار جمعه ماه رمضان به نماز جمعه ميرويم، در ماههاي ديگر حداقل يك بار به نماز جمعه برويم و اگر در ماه رمضان روزي يك جزء قرآن كريم را تلاوت ميكنيم، بعد از آن ميتوانيم روزي يك صفحه بخوانيم.
حجتالاسلام اكرمي با اشاره به اسرافهايي كه گاه در سوغاتيها و وليمههاي بعد از حج و عمره رخ ميدهد، گفت: اصلاح اين امور نيازمند آموزش مستمر در طول زندگي است؛ انسان در همه زمينههاي زندگي بايد قناعت داشته باشد و از اسراف و تبذير به شدت پرهيز كند.
وي در پايان تاكيد كرد: حج و زيارت بايد در صداوسيما تريبون داشته باشد. در طول سال زائران بسياري به بيت الله الحرام و عتبات عاليات اعزام ميشوند كه بايد به درستي آموزش داده شوند؛ بايد از صداوسيما و مطبوعات استفاده كرد تا مردم در طول سال با اين مسائل مأنوس شوند و اطلاعات كافي به دست بياورند.