رییس پژوهشکده حج و زیارت خواستار شد:

شناساندن ماهیت اصلی جریان‌های تکفیری به جهانیان

رییس پژوهشکده حج و زیارت با تأکید بر نقد و شناساندن ماهیت اصلی وهابی‌ها به جهانیان، رسالت علما و فضلای حوزه علمیه را در مقابله با جریان‌های تکفیری سنگین توصیف کرد.

به گزارش خبرنگار پايگاه اطلاع‌رساني حج، حجت‌الاسلام والمسلمين سيدمهدي عليزاده موسوي، رييس پژوهشكده حج و زيارت چهارشنبه شب ۱۶ بهمن‌ماه در نشست تخصصي شناخت سلفيه و جريان شناسي فرقه‌هاي وهابيت كه در سالن اجتماعات مركز تخصصي ائمه اطهار (ع) برگزار شد، بر نقد و شناساندن ماهيت اصلي وهابي‌ها به جهان تأكيد كرد.
وي با بيان اينكه متاسفانه در مقابل اين جريان‌ها در لاك دفاعي فرو رفته ايم، تأكيد كرد: وهابي‌ها دشمنان خود را اولويت بندي كرده اند، در حال حاضر شيعيان در اولويت نخست آنان قرار دارند.
حجت‌الاسلام عليزاده گفت: نبايد در مقابل وهابيت حالت واگرايي داشته باشيم و يك غول به نام ˈوهابيتˈ براي خودمان درست كنيم.
وي تاكيد كرد: بايد به جاي دفاع، دست به مقابله با آنها بزنيم و ماهيت واقعي وهابيت را براي جهان بازگو كنيم؛ بايد به جاي توجه به مسائل گذشته به مسايل روز توجه كنيم و طرحي نو در اندازيم و در اين رابطه نظريه پردازي كنيم.
رييس پژوهشكده حج و زيارت ادامه داد: در اين زمينه علما و فضلاي حوزه علميه رسالت و وظيفه سنگيني برعهده دارند و مقابله با جريان‌هاي تكفيري وظيفه ما مي‌باشد.
وي با اشاره به جنايات وهابي‌ها و انتشار فيلم جنايت هايشان در اينترنت اظهار كرد: الان شرايط به گونه اي شده است كه اهل سنت نيز حاضر هستند كه براي مقابله با وهابيت با شيعيان متحد شوند؛ به طوري كه نزديك به ۲۰۰ عنوان كتاب از علماي اهل سنت عليه وهابيت داريم.
حجت‌الاسلام عليزاده با اشاره به تناقض و تضادهايي كه در ميان وهابي‌ها در كشور عربستان سعودي وجود دارد، گفت: امروزه كتاب‌ها و فتواهاي وهابيت آنان را به چالش كشيده و عقايد مخالفي در جامعه خودشان شكل گرفته است كه با شناسايي آنها بايد از اين مساله عليه خودشان استفاده بكنيم.
اين استاد حوزه علميه قم با ابراز تأسف از اينكه برخي از شبكه‌هاي ماهواره اي با گفتن سخنان نادرست موجب مي‌شوند اهل سنت از شيعه روي برگرداند، يكي از مهم ‏ترين راهكارهاي مقابله با جريان وهابيت را ورود علماي بزرگ و انديشمندان جهان‏ اسلام به ميدان مبارزه دانست.
دبير كنگره بين المللي ˈخطر جريان‌هاي تكفيري براي اسلام، مسلمين و جهان بشريت و راه‌هاي برون رفت از آنˈ خاطرنشان كرد: بايد توسط علماي اسلام ماهيت فتنه ‏هاي تكفيري برملا شده و سخيف ‏بودن مباني اعتقادي آنان تبيين شود.
وي اعلام كرد: در همين راستا، حضرت آيت ‏اللّه مكارم ‏‏شيرازي به همراه گروهي از علما و انديشمندان حوزه ‏هاي علميه در پي احساس مسووليت در اين زمينه، طرح كنگره اي را درانداخته ‏اند كه در آن تمامي مسلمانان اعم از شيعه و سنّي، دست در دست هم به تبيين و برآورد خطرات و آسيب‏‌هاي اين جريان‏ هاي‏ تكفيري بپردازند.
عليزاده تاكيد كرد: به همين سبب اين كنگره با نگاهي جامع، به بررسي ابعاد اين فتنه در جهان‏اسلام مي‏ پردازد و چنين كنگره‏ اي مي‏ تواند نقطه عطفي در مقابله و مبارزه با جريان ‏هاي ‏تكفيري باشد و زمينه ‏هاي همگرايي و وحدت مسلمانان را بيش از پيش فراهم سازد.
وي با بيان اينكه اين كنگره در چهار محور مهر ماه سال آينده در قم برگزار مي‌شود، گفت: پژوهشگران براي ارائه مقالات خود و كسب اطلاعات بيشتر مي‌توانند به تارنماي (سايت) كنگره به نشاني www.makhateraltakfir.com مراجعه كنند.