مدیر مدرسه علمیه قدیری:

اقدامات امام راحل باعث تعمیق وحدت جهان اسلام شد

حضرت امام خمینی اقداماتی را آغاز کردند که پیش از آن کسی به آن توجهی نکرده بود. تا سال‌های ابتدایی دهه ۵۰، تمام کسانی که به حج می‌رفتند، می‌گفتند ما به مسجدالحرام می‌رویم و همین که نماز شروع شد خارج می‌شویم تا آنها نماز را تمام کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمين سيدمرتضي مرتضوي درچه در گفتگو با خبرنگار پايگاه اطلاع‌رساني حج، با تاكيد بر ارزش معنوي عمره مفرده گفت: عمره مفرده تاثير بسيار زيادي بر عمره‌گزاران دارد و نمي‌توان از آن چشم پوشي كرد. كساني كه معتقدند به جاي عمره بايد انفاق كرد، اشتباه مي‌كنند.
وي ضمن اشاره به اينكه انفاق و صدقه دادن يكي از مستحباتي است كه بسيار به آن تاكيد شده، در عين حال گفت: اما تاثير عمره خيلي بيشتر است. تاثير زيارت پيامبر اكرم صلوات‌الله عليه و طواف خانه خدا، خيلي بيشتر است.
اين استاد حوزه علميه قم همچنين گفت: طواف خانه خدا و زيارت پيامبر حتي اگر هر سال هم انجام شود، مستحب است و نمي‌توان به آن خرده گرفت.
حجت‌الاسلام والمسلمين مرتضوي با اشاره به اهميت وحدت مسلمانان، بر لزوم توجه عمره‌گزاران به دقت در اين زمينه تاكيد كرد و افزود: ما نبايد درباره مواردي كه براي مذاهب مختلف اسلامي مقدس است با ادبيات نامناسبي سخن بگوييم.
وي همچنين ضمن بيان راهكارهاي حضرت امام خميني رحمةالله‌عليه براي وحدت مسلمانان گفت: امام خميني رحمةالله‌عليه فرمودند در نمازهاي جماعت اهل سنت شركت كنيم، با آنها همراه باشيم خودمان را از آنها جدا نكنيم.
مدير مدرسه علميه قديري در همين زمينه افزود: حضرت امام خميني اقداماتي را آغاز كردند كه پيش از آن كسي به آن توجهي نكرده بود. تا سال‌هاي ابتدايي دهه ۵۰، تمام كساني كه به حج مي‌رفتند، مي‌گفتند ما به مسجدالحرام مي‌رويم و همين كه نماز شروع شد خارج مي‌شويم تا آنها نماز را تمام كنند.
اين استاد سطح عالي حوزه علميه قم همچنين گفت: امام خميني فرمودند نماز بايد با اهل سنت خوانده شود و مهر هم لازم نيست. اين اقدامات در تعميق وحدت اسلامي تاثير فراواني داشت.
حجت‌الاسلام والمسلمين مرتضوي با تاكيد بر لزوم حفظ دستاوردهاي حج از سوي زائران و عمره‌گزاران افزود: بر اساس روايات، كسي كه به حج يا عمره مشرف مي‌شود، نوري در قلب او پديد مي‌آيد كه اگر برگشت و دست به گناه زد، آن نور از بين مي‌رود.
وي همچنين اظهار داشت: براي حفظ دستاوردهاي عظيم حج و عمره، بايد از گناه پرهيز كرد. روحانيون كاروان‌ها هم بايد بيش از گذشته به مسائل معنوي عمره‌گزاران توجه كنند. عرفات و منا و اماكن مقدسه ديگر، فرصت‌هاي بسيار مناسبي براي تحول روحي در زائران است.
حجت‌الاسلام مرتضوي با اشاره به ارزش و تاثير كار روحانيون كاروان‌ها گفت: روحاني بايد با اخلاص كار كند و حرف و عمل آنها از روي اخلاص باشد. اگر اينطور باشد، تاثير بسياري در روح زائران دارد و مي‌تواند زائران بيت‌الله الحرام را دچار تحول كند. تحول ايجاد شده در حج و عمره مي‌تواند تا سال‌ها بماند و دستخوش تغيير نشود.
اين استاد سطح عالي حوزه علميه قم به خاطره‌اي از استاد شهيد مطهري اشاره كرد و افزود: همينطور كه مرحوم شهيد مطهري مي‌گويد ما وقتي آخر هفته به درس اخلاق امام خميني رحمةالله‌عليه مي‌رفتيم، تاثير آن درس اخلاق تا يك هفته با ما بود، روحانيان كاروان‌ها هم مي‌توانند با استفاده از فضاي مقدس مكه و مدينه، بر زوار سرزمين وحي تاثير بگذارند.
حجت‌الاسلام والمسلمين سيدمرتضي مرتضوي در پايان به برخي از افراط‌ها و هزينه‌هاي اضافي بعد از سفر عمره اشاره كرد و گفت: درست است كه بعد از حج مستحب است وليمه بدهند، اما اين همه تشريفات لازم نيست. روحانيان كاروان‌ها بايد در اين زمينه به زائران هشدار بدهند و آنها را آگاه كنند.