نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت:

مسؤولان از دادن وعده‌های غیرواقعی به مردم پرهیز کنند

سرپرست حجاج ایرانی با بیان اینکه برخی از مدیران دولتی در سطح کلان وعده‌های غیرواقعی به مردم می‌دهند که خارج از توان آنها است و برخی با دادن وعده واقعی و قابل اجرا، اما خلاف آن عمل می‌کنند، گفت: مسئولان در حکومت دینی باید عادت کنند که به مردم راست بگویند و به وعده‌های خود عمل کنند.

به گزارش پايگاه اطلاع‌رساني حج، حجت الاسلام والمسلمين سيد علي قاضي عسكر در مراسم تواصي بحق به ملاك‌هاي راهيابي به بهشت از ديدگاه روايات پرداخت و اظهار داشت: يكي از اهداف انسان مسلمان دستيابي به بهشت پروردگار در فرداي قيامت است؛ خداوند تبارك و تعالي در قرآن كريم ويژگي‌هاي بهشت را بيان و راههاي رسيدن به آن را نيز ارائه كرده است.
وي در اين زمينه افزود: يكي از رواياتي كه بسيار شفاف و روشن به راههاي رسيدن به بهشت اشاره كرده روايتي از رسول گرامي اسلام (ص) است كه بر اساس آن اگر انسان اعمالي كه در اين روايت آمده است را انجام دهد، پيامبر (ص) ورود او را به بهشت، ضمانت خواهند كرد.
پرهيز از دروغ
وي «پرهيز از دروغ» را نخستين كليد ورود انسان به بهشت از ديدگاه پيامبراسلام (ص) دانست و اظهار داشت: پرهيز از دروغ شايد در نگاه اول ساده و آسان به نظر بيايد اما در عمل كاري بسيار دشوار است.
سرپرست حجاج ايراني افزود: دروغ انسان را از مسير ايمان خارج مي‌كند و قرآن مي‌فرمايد «آنهايي كه ايمان ندارند گرفتار دروغ مي‌شوند».
وي بر پرهيز از دروغ در زندگي اجتماعي و خانوادگي تاكيد كرد و اظهار داشت: انسان بايد مبناي كارهاي خود را در زندگي بر اساس درستي و راستي قرار دهد؛ اگرانسان به دروغ عادت كند به مرور زمان اين منكر براي او عادي مي‌شود و تبعات فردي و اجتماعي سوئي براي انسان و جامعه در پي دارد. در روايات آمده است راست بگوييد حتي اگر به ضرر شما باشد.
خلف وعده نكنيد
حجت‌الاسلام والمسلمين قاضي عسكر «وفاي به عهد» را يكي ديگر از كارهايي دانست كه از ديدگاه پيامبر اسلام (ص) سبب ورود انسان به بهشت مي‌شود و در اين زمينه اظهار داشت: انسان هنگامي كه وعده‌اي مي‌دهد بايد به آن پايبند باشد؛ وفاي به عهد بايد در سطوح خرد و كلان جامعه مورد توجه قرار گيرد.
وي افزود: گاهي برخي از مديران و مسئولان در سطح كلان وعده‌هاي بي موردي به مردم مي‌دهند كه خارج از توان آنها است و اين كار نادرستي است، از سوي ديگر دادن وعده واقعي و قابل اجرا به مردم و خلاف آن عمل كردن، نيز يكي ديگر از كارهاي مذموم و ناپسند است؛ نبايد وعده اي به مردم داده شود كه قرار نيست به آن عمل شود.
سرپرست حجاج ايراني به سيره امام علي (ع) در حكومت داري اشاره كرد و افزود: يكي از دلايلي كه امام علي (ع)، امام المتقين ناميده مي‌شود اين است كه در هيچ زمينه اي حتي در سياست به مردم دروغ نمي‌گفت و حاضر نشد براي دستيابي به قدرت به هر اقدامي دست بزند.
وي ادامه داد: همواره افرادي همچون معاويه به امير المومنين (ع) ايراد مي‌گرفتند كه ايشان سياستمدار نيست، چون فكر مي‌كردند كه سياستمدار آن كسي است كه اهل دروغ و ريا است؛ اگر امام علي (ع) به چنين اقداماتي دست مي‌زد ديگر اميرالمومنين نبود.
حجت‌الاسلام والمسلمين قاضي عسكر ابراز كرد: حضرت امير (ع) در حديثي مي‌فرمايد كه اگر نبود خداوند از ما پيمان گرفته كه در برابر ظالم بايستيم و از مظلوم دفاع كنيم، من اين افسار خلافت را روي دوش شترش مي‌انداختم تا درِ خانه هر كسي كه خواست زانو بزند.
وي تصريح كرد: مسئولان در حكومت ديني بايد عادت كنند كه به مردم راست بگويند و بهترين راه اين است كه ابتدا به وعده‌هاي خود عمل نموده و سپس به مردم گزارش ارائه دهند.
آقاي قاضي عسكر افزود: انسان بايد به وعده اي كه مي‌دهد، ملتزم باشد و به ان عمل كند؛ اگر نمي‌توانيم به قولي كه مي‌دهيم عمل كنيم، چرا بايد ديگران را معطل خود كنيم.
هر گاه امين دانسته شديد خيانت نكنيد
حجت الاسلام والمسلمين قاضي عسكر «امانت داري» را يكي ديگر از راههاي رسيدن انسان به بهشت دانست و اظهار داشت: اگر مردم به كسي اعتماد كردند و راي دادند و مسئوليتي را به وي سپردند در حقيقت آن مسئوليت در نزد او امانتي از سوي مردم است و نبايد از اين موقعيت سوء استفاده كند، بلكه بايد سعي كند خدمتگذار مردم باشد.
وي خاطرنشان كرد: يكي از دلايلي كه نمايندگان مجلس در ابتداي مسئوليت خود قسم ياد مي‌كنند اين است كه به قول و وعده خود به مردم پاي بند باشند كه هرگونه سوء استفاده از طرف برخي از افراد مسئول به اعتماد عمومي لطمه فراواني وارد مي‌كند.
نماينده ولي فقيه و سرپرست حجاج ايراني بر توجه و حفظ ارزش‌هاي ديني در جامعه تاكيد كرد و اظهار داشت: نبايد ملاك‌هاي ديني در جامعه مغفول واقع شود. وقتي مردم مسئولين اعتماد مي‌كنند و آنان نيز بايد اعتماد مردم رااز خود سلب نكنند و با تمام وجود خدمتگزار مردم باشند و مراقب باشند كه زرق و برق دنيا آنها را نفريبد.
وي «عدم نگاه به نامحرم»، «پرهيز از شهوت» و «كنترل دست و زبان» را سه عمل ديگري دانست كه انجام آنها، ضمانت ورود انسان به بهشت از سوي پيامبر اسلام (ص) را در پي دارد.


| شناسه مطلب: 43596




قاضي عسكر معارف حج