مسئول ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان:

اعزام جوانان به عمره مفرده ضروری است

مسئول ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان، اعزام جوانان به عمره مفرده را از لوازم کادرسازی برای نظام عنوان و اظهار کرد: شاید این کار برای خود دانشجویان مستحب باشد، اما برای مسئولان واجب است.

حجت‌الاسلام سيدمحمدرضا فقيهي در گفتگو با خبرنگار پايگاه اطلاع‌رساني حج گفت: انسان عاقل كسي است كه در كارها اولويت‌بندي كند و ببيند از بين دو كار مستحب كدام لازم‌تر است و از بين دو كار واجب كدام واجب‌تر، و همان را اول انجام بدهد.
مسئول ستاد عمره و عتبات دانشگاهيان همچنين افزود: سفر عمره مفرده براي جوانان ضروري است و مسئولان نظام كه مي‌خواهند آينده‌سازي كنند و نظام را بيمه كنند، اعزام جوانان به عمره مفرده را لازم و واجب بدانند.
حجت‌الاسلام والمسلمين فقيهي با اشاره به تاثير عميق و جدي حضور در سرزمين وحي بر جوانان تاكيد كرد: يكي از لوازم كادرسازي براي نظام، اعزام جوانان به عمره مفرده است. شايد اين كار براي خود دانشجويان مستحب باشد، اما براي مسئولان واجب است.
وي افزود: فضاي اماكن مقدس مكه و مدينه و ديگر اماكن مقدس سرزمين وحي، فضايي است كه انسان‌ها را متحول مي‌كند؛ مخصوصا دانشجويان و جوانان. بر اساس گفته‌هاي خود دانشجويان، بيش از ۸۰ درصد آنها با حضور در عمره مفرده دچار تحول دروني شده‌اند.
ارتباط با ديگر مسلمانان؛ پيش‌نياز صدور انقلاب مسئول ستاد عمره و عتبات دانشگاهيان در ادامه با تاكيد بر لزوم ارتباط با ديگر مسلمانان در عمره مفرده گفت: حضور مسلمانان از سرتاسر كشورهاي اسلامي به آنجا بهترين شرايط براي ارتباط با مسلمانان جهان است.
حجت‌الاسلام والمسلمين فقيهي در همين زمينه افزود: دشمن همه راه‌ها براي رسيدن صداي ما به جهان را بسته است. همانطور كه قرآن كريم مي‌فرمايد: «يريدون ليطفئوا نور الله»؛ بنابراين حضور ما در مكه و مدينه بايد جدي باشد تا بتوانيم با مسلمانان جهان رابطه برقرار كنيم.
وي با اشاره به پيش‌نيازهاي گفتگو با مسلمانان ديگر كشورها تاكيد كرد: كسي كه مي‌خواهد با مسلمانان ارتباط برقرار كند، بايد زبان بلد باشد. بايد ادبيات گفتگو را بلد باشد. بايد دغدغه داشته باشد. قشر دانشجو و طلبه در اين زمينه در اولويت هستند.
مسئول ستاد عمره و عتبات دانشگاهيان همچنين گفت: براي ارتباط با مسلمانان ديگر كشورها، افزون بر زبان‌داني بايد ادبيات گفتگو را بدانند و مخاطب خود را هم بشناسند.
راهكارهاي حفظ دستاوردهاي معنوي سفر عمره حجت‌الاسلام والمسلمين سيدمحمدرضا فقيهي در ادامه با تاكيد بر لزوم حفظ دستاوردهاي معنوي سفر عمره، به بيان راهكارهايي در اين زمينه پرداخت و افزود: ارتباط با قرآن براي حفظ دستاوردهاي سفر حج، بسيار مهم است. وقتي انسان از سفر حج يا عمره برمي‌گردد، حالتي معنوي پيدا كرده كه بايد آن را حفظ كند.
وي در همين زمينه افزود: قرآن كريم و ارتباط با آن، هم پيشگيري مي‌كند و هم درمان مي‌كند. در قرآن سه بار كلمه شفا آمده است. قرآن دوا است. «شفاء لما في الصدور» است. يكي از راه‌هاي پيشگيري و حفظ آثار حج، ارتباط با قرآن است.
حجت‌الاسلام فقيهي همچنين گفت: وقتي ما از خانه خدا برمي‌گرديم، خانه‌هاي كوچك خدا در همه شهرها و محله‌ها هست. اگر مي‌خواهيم آثار حج حفظ شود، بايد در اين خانه‌هاي كوچك خدا كه مسجد است حاضر شويم.
وي در همين زمينه به تاثير بسيار عميق نماز اول وقت بر حفظ معنويات اشاره كرد و گفت: نماز اول وقت حتي مي‌تواند از ارتباط مستمر با قرآن كريم هم مهم‌تر باشد؛ چرا كه مي‌تواند معنويات را در زائران بيت‌الله الحرام نهادينه كند.
روحانيون با عمل خود الگو باشند مسئول ستاد عمره و عتبات دانشگاهيان همچنين درباره هزينه‌هاي افراطي پس از حج و عمره كه در وليمه و سوغاتي‌ها انجام مي‌شود گفت: روحاني و مدير كاروان و ديگر نهادهاي فرهنگي بايد در اين زمينه تلاش كنند. وليمه و سوغاتي مستحب است اما سوغاتي بايد نماد مكه و مدينه باشد نه اينكه لباس‌هاي غربي و نمادهاي كشورهاي ديگر را به عنوان سوغات بياوريم.
حجت‌الاسلام والمسلمين فقيهي در پايان افزود: روحانيون كاروان‌ها مي‌توانند با عمل خود درباره اين مسائل تاثيرگذار باشند. اگر روحانيون كاروان‌ها در سوغاتي يا وليمه افراط كنند، نمي‌توان از زائران انتظار داشت رفتار مناسب داشته باشند.