گزارش (۱)؛مدینه منوره را چگونه میشناسید تصاویر
در این بخش از گزارشمان بخشی از محله مرفه نشین (بالاشهر) مدینه را به تصویر کشیدیم تا شما بهتر نسبت به شهر مدینه شناخت پیدا کنید، البته تصاویر دیگری از مناطق حاشیه شهر وجود دارد که در طی روزهای آینده آن را نیز منتشر خواهیم کرد.
به گزارش خبرنگار اعزامي پايگاه اطلاع رساني حج به مدينه منوره، زائران ايراني كه به سرزمين وحي سفر ميكنند، در طي ده روز اقامت خود در عربستان، پنج روز نخست اين سفر در شهر مدينه منوره و پنج روز پاياني آن در مكه مكرمه است.
بسياري از آنهايي كه براي نخستين بار به مدينه منوره ميايند به دليل فضاي معنوي اين شهر مقدس، بيشترين وقت خود را در مسجدالنبي و زيارت قبور ائمه بقيع عليهمالسلام سپري ميكنند، اما آنچه در محيط پيرامون خود از اين شهر ميبينند ساخت هتلهاي عظيم در اطراف حرم است كه اين هتلها اختصاص به اقامتگاهها زائران دارد.
آنچه در ذهن زائران از شهر مدينه نقش ميبندد، حرم پيغمبر اكرم (صلي الله عليه و آله) و ائمه بقيع عليهمالسلام است، اما محاصره حرم نبوي توسط ساختمانهاي عظيم جثه چنين تصوري در ذهن زائران ايجاد ميكند كه شهر مدينه تنها به اين ساختمانها منحصر ميشود، در حالي كه اين شهر وسعت دارد و اين ساختمانها تنها بخشي از شهر مدينه منوره به شمار ميآيند.
وقتي اطراف مدينه را بيشتر مينگاريد ساختمانهاي مختلفي وجود دارد كه تركيب آنها با اطراف حرم متفاوتتر است، البته تلاش كرديم با تصويرهاي متفاوت از محلهها و مناطق گوناگون اين شهر را بيشتر به شما معرفي كنيم.
گاهي زائران در محاورات خود اين گونه اظهار نظر ميكنند كه اين شهر خالي از افراد مسكين است و تمامي شهر به تمييزي و نظافت آراسته شده است، در حالي كه اين عين واقعيت نيست، زيرا محلهها فقير نشيني در اين شهر وجود دارد كه ساكنين آن از وضعيت مناسبي برخوردار نيستند.
در اين بخش از گزارشمان بخشي از محله مرفه نشين (بالاشهر) مدينه را به تصوير كشيديم تا شما بهتر نسبت به شهر مدينه شناخت پيدا كنيد، البته تصاوير ديگري از مناطق حاشيه شهر وجود دارد كه در طي روزهاي آينده آن را نيز منتشر خواهيم كرد.
گفتني است، مدينه يا مدينةالنبي، نام يكي از شهرهاي تاريخي و مذهبي عربستان است. اين شهر در شمال رياض و در ميانه نجد قرار گرفته و آبوهوايي خشك و بياباني با تابستانهاي داغ و زمستانهاي سرد دارد. اين شهر پيش از هجرت پيامبر اكرم (صلي الله عليه و آله)، يثرب نام داشت، كه با ورود پيامبر، آنرا مدينة النبي (يعني: شهر پيامبر) ناميدند.
يثرب، نام محلى معين در اين ناحيه بود كه به تدريج بر تمام آن ناحيه اطلاق گرديده و به عنوان ام القراى آن منطقه شناخته شد. اين شهر پس از ورود رسول خدا (ص) «مدينة النّبى» و به اختصار «مدينه» خوانده شد.
در حال حاضر بر اساس طريق الهجره، مدينه در حدود ۴۵۰ كيلومترى شمال مكه واقع است و در مدار ۳۹ درجه و ۳۶ دقيقه شرقى و يك ثانيه در خط طولى و ۲۴ درجه و ۲۸ دقيقه و ۵ ثانيه در خط عرضى قرار دارد. ارتفاع اين شهر از سطح دريا بين ۵۹۷ تا ۶۳۹ متر است ۲ و جمعيت آن در سال ۱۴۱۵ هجرى حدود ۶۶۱ هزار نفر بوده است.