مدیرکل امور فرهنگی شورای حل اختلاف تبیین کرد؛
جایگاه حج و عمره در انسجام و وحدت مسلمانان
با توجه به جایگاهی که حج و عمره از نظر ارتباط شخصی و معنوی برای عمرهگزار و نتیجه اجتماعی که برای جهان اسلام دارد و هم تاثیری که در وحدت مسلمانان و انسجام و ارتباط جامعه اسلامی دارد، هیچ چیزی نمیتواند جای عمره را بگیرد.
حجتالاسلام والمسلمين محمدصادق اخوان در گفتگو با پايگاه اطلاعرساني حج، ضمن تاكيد بر فضيلت عمره گفت: پيامبر گرامي اسلام صلواتاللهعليه در روايتي فرمودهاند: «اگر به اندازه اين كوه ابوقبيس انفاق كنيد، جاي عمره و حج را نميگيرد.»
وي افزود: طبيعتا با توجه به جايگاهي كه حج و عمره هم از نظر ارتباط شخصي و معنوي براي عمرهگزار و هم نتيجه اجتماعياي كه براي جهان اسلام دارد و هم تاثيري كه در وحدت مسلمانان و انسجام و ارتباط جامعه اسلامي دارد، هيچ چيزي نميتواند جاي عمره را بگيرد.
مدير كل امور فرهنگي شوراي حل اختلاف كشور همچنين درباره ارتباط مسلمانان با يكديگر در موسم عمره گفت: اگر زبان ميدانستيم، روابط بسيار خوبي بين مسلمانها ايجاد ميشد كه متاسفانه اكثر مردم ما از نظر زبان محروم هستند.
وي با اين حال تاكيد كرد: بنابراين ارتباط كلامي كمتر ممكن است. اما در عين حال ارتباط عاطفي و روحي بين مسلمانها در آن فضاي معنوي، ميتواند تاثيرگذار باشد و مسلمانان را به هم نزديك كند.
حجتالاسلام والمسلمين محمدصادق اخوان با توصيه به زائران ايراني براي دقت بيشتر در اعمال و رفتار خود تصريح كرد: عملكرد خوب ايرانيها در برخوردها، حضور در نماز جماعت و برنامههاي معنوي ميتواند تبليغاتي كه عليه مردم ايران شده را خنثي كند.
مدير كل برنامهريزي و امور فرهنگي شوراي حل اختلاف كشور همچنين با تاكيد بر لزوم حفظ وحدت گفت: دشمن مشترك ميتواند وحدت ايجاد كند. همه مسلمانان بايد بدانند كه مهمترين مشكل امروز جهان اسلام، صهيونيستها هستند. اگر اين مسئله مورد توجه قرار بگيرد، به تنهايي ميتواند باعث وحدت مسلمانان شود.
وي افزود: حضور در فضاي وحي ميتواند معنويت وحدت را به دنبال داشته باشد. وحدت مراتبي دارد. مرحله اول آن را ميشود در اين فضاي معنوي ايجاد كرد.
مدير كل برنامهريزي و امور فرهنگي شوراي حل اختلاف تاكيد كرد: اجلاس بين المجالس اسلامي كه در روزهاي اخير برگزار شد، در جهت همان وحدت اسلامي است. دولتهاي مسلمان ميتوانند با جدي گرفتن اينگونه حركتها به تعميق وحدت كمك كنند.
حجتالاسلام والمسلمين اخوان با تاكيد بر لزوم تلاش عمرهگزاران بر حفظ دستاوردهاي سفر معنوي عمره گفت: روايت داريم كه تا زماني كه عمرهگزار گناه نكند، نورانيت عمره در روح و كالبد انسان باقي ميماند. زائران بيتالله الحرام بايد پس از انجام عمره و بازگشت از سفر هم آن فضاي معنوي را براي خود يادآوري كنند.
وي افزود: خداوند در قرآن كريم به مقوله تذكر و يادآوري اهميت داده است. اگر ما يادمان بيايد كه در كجا بودهايم، خود آن فضا ميتواند انسان را از گناه حفظ كند.
حجتالاسلام والمسلمين محمدصادق اخوان همچنين گفت: بهترين حلقه حفظ انسان، نماز است. دستاورد مهم عمره براي عمرهگزاران بايد نماز باشد و اينكه نماز و نماز جماعت و نماز اول وقت را جدي بگيريم. اگر نماز را جدي گرفتيم، از گناهان در امان ميمانيم همانطور كه در قرآن كريم آمده است: «إن الصلاة تنهي عن الفحشاء و المنكر».
وي با اشاره به افراط در هزينههايي مانند وليمه و سوغاتي از سوي برخي زائران عمره تاكيد كرد: روحانيان كاروانها بايد در صحبتهاي قبل از سفر و بعد از سفر، زائران سرزمين وحي را از افراط در وليمه و سوغاتي پرهيز دهند. كار فرهنگي گسترده، جدي و عمومي در اين مسئله نياز است. رسانههاي عمومي خيلي موثر هستند. صداوسيما هم بايد در اين زمينه تلاش كند.
حجتالاسلام والمسلمين اخوان با اين حال اضافه كرد: اصل سوغات مستحب است، اما امروز هزينههاي جنبي سفر بيشتر از هزينه اصل سفر شده و اين باعث ميشود افراد از سفر منصرف شوند، چون مجبور به پرداخت آن هزينههاي گزاف ميشوند.