هشدار دولت پاکستان‌ به زائران حج این کشور

وزارت امورات مذهبی پاکستان با صدور بیانیه‌ای نسبت به حمل داروهای غیرمجاز بویژه داروهای گیاهی و داروهای مسکن قوی توسط زائران این کشور هشدار داده است.

به گزارش پايگاه اطلاع‌رساني حج به نقل از ايسنا، وزارت امورات مذهبي پاكستان با صدور بيانيه‌اي نسبت به حمل داروهاي غيرمجاز بويژه داروهاي گياهي و داروهاي مسكن قوي توسط زائران اين كشور هشدار داده و از آن‌ها خواسته در صورت نياز به استفاده از اين دارو‌ها قبل از ورود به خاك عربستان هماهنگي‌هاي لازم را در اين زمينه انجام دهند.
به گزارش عرب نيوز، دولت پاكستان همچنين با اشاره به الزامي بودن همراهي زنان زائر توسط يك مرد محرم از زائرانش خواسته پس از پايان مراسم سالانه حج و پايان اعتبار ويزايشان تحت هر شرايطي خاك عربستان را ترك كنند.
امسال ۱۴۳ هزار پاكستاني در قالب حدود ۳۰۰ كاروان راهي سفر حج مي‌شوند و دو هفته قبل از اعزام زائران پاكستاني به عربستان براي شركت در مراسم سالانه حج كلاس‌هاي آموزشي ويژه مناسك حج براي آن‌ها برگزار خواهد شد. در اين كلاس‌ها كه همزمان با واكسيناسيون زائران برگزار مي‌شود و حضور در آن‌ها اجباري است، شيوه صحيح انجام مناسك حج با استفاده از عكس و فيلم به زائران آموزش داده مي‌شود.
همچنين نحوه صحيح پوشيدن لباس احرام به زائران آموزش داده مي‌شود و نقاط مهم دو شهر مقدس مكه و مدينه نيز به زائران معرفي مي‌شود تا زائران بتوانند بهترين استفاده ممكن را از اين سفر معنوي داشته باشند.
حداكثر مدت زمان اقامت زائران پاكستاني در عربستان نيز ۴۰ روز تعيين شده و اعزام زائران پاكستاني از پنج شهر اين كشور به شهرهاي جده و مدينه صورت خواهد گرفت، هرچند بيشتر زائران از طريق فرودگاه جده وارد خاك عربستان خواهند شد.
امسال نيز اعزام زائران پاكستاني توسط خط هوايي ملي پاكستان در قالب سه بسته مسافرتي سفيد، سبز و آبي انجام خواهد شد كه هزينه استفاده از آن‌ها به دليل كيفيت خدمات ارائه‌شده و مدت زمان اقامت در عربستان متفاوت است. همچنين اعزام زائران پاكستاني از ۲۲ اكتبر آغاز شده و عمليات بازگشت آن‌ها نيز از تاريخ ۱۱ نوامبر انجام مي‌شود.
البته در سال ۲۰۱۳ با كاهش ۲۰ درصدي سهميه زائران پاكستان به دليل انجام پروژه توسعه مسجدالحرام در شهر مقدس مكه، تنها براي ۸۵ هزار زائر پاكستاني براي شركت در مراسم سالانه از سوي دولت عربستان ويزا صادر شد.
با پايان اين پروژه ۱۱ ميليارد دلاري مسجدالحرام در يك زمان مي‌تواند ميزبان دو ميليون زائر باشد و در قالب آن ۱۰ هزار كارگر به صورت ۲۴ ساعته مشغول به كار هستند. اين پروژه در بخش شمالي مسجدالحرام با استفاده از پيشرفته‌ترين و مدرن‌ترين فناوري‌ها در حال اجرا بوده و در زمان بهره‌برداري پاسخگوي تمام نيازهاي زائران خواهد بود.