سرپرست حجاج ایرانی:
خدمت به مردم بزرگترین معروف است
سرپرست حجاج ایرانی، «مراقبت همگانی و عمومی» و «امر به معروف و نهی از منکر» را به عنوان یک فریضه بزرگ و امتیاز مکتب اسلام نسبت به سایر ادیان توصیف کرد و گفت: خدمت به مردم براساس آموزههای اسلام بزرگترین معروف است.
به گزارش پايگاه اطلاعرساني حج، حجت الاسلام والمسلمين سيد علي قاضي عسكر در جلسه شوراي امر به معروف و نهي از منكر سازمان حج و زيارت كه با حضور مهندس اوحدي رييس سازمان حج و زيارت و سيدمهدي هاشميان، معاون فرهنگي ستاد احياي امر به معروف و نهي از منكر برگزار شد، ايمان و وجدان اخلاقي را مراقب دروني و امر به معروف و نهي از منكر را مراقبت بيروني انسانها و جوامع اسلامي دانست و گفت: فريضه امر به معروف و نهي از منكر، تك بعدي و يكسو نگر نيست و تمام امور زندگي را شامل ميشود. نگاه تك بعدي به اين فريضه آسيبهاي بسياري را به دنبال دارد.
وي افزود: به عنوان نمو نه در حوزه اجتماعي در مورد مساله حجاب كاري جدي صورت نميگيرد. حجاب دليل اجتماعي بودن زن است اما دشمن آن را وارونه جلوه ميدهد و متاسفانه براي شناخت آن اقدام فرهنگي لازم صورت نميگيرد.
سرپرست حجاج ايراني افزود: مقدمه امربه معروف و نهي از منكر، شناخت صحيح معروف و منكر و استفاده از روشهاي مناسب براي انجام اين فريضه است.
وي ظلم به مردم را بزرگترين منكردانست و افزود: بر اساس آموزههاي اسلام، ظلم و ستم به مردم بزرگترين منكر و خدمت به مردم بزرگترين معروف به شمار ميآيد.
آقاي قاضي عسكر اضافه كرد: دعوت كننده معروف و ناهي از منكر بايد با عمل خود و نه صرف حرف و ادعا، ديگران را به معروف دعوت و از منكر نهي كند.
نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت الگو سازي، فرهنگ سازي و گسترش نقد در جامعه را در ترويج فريضه امر به معروف ونهي از منكر، ضروري دانست و افزود: در فرهنگ اسلام مردم ميتوانند عملكرد مسوولان را نقد كنند و بر حسن كار آنان نظارت داشته باشند. در نظام اداري نيز بايد وجدان كاري حاكم شود و فرهنگ نقد پذيري به عنوان زمينه ساز امر به معروف و نهي از منكر گسترش يابد.
وي سياست تشويق و تنبيه را درگسترش امر به معروف و نهي از منكر حايز اهميت دانست و افزود: بايد با متخلفان برخورد قانوني شود تا حقي از جامعه و مردم ضايع نشود واعتماد عمومي گسترش پيدا كند.
هاشميان معاون ستاد امر به معروف و نهي از منكر اظهار داشت: ما به دنبال الگوسازي براي امر به معروف و نهي از منكر و رفتارسازي در جامعه هستيم تذكر لساني بايد در جامعه فرهنگ شود، تا امر به معروف و نهي از منكر در جامعه رواج داده شود.
وي افزود: امر به معروف و نهي از منكر تضمينكننده صلاح، آباداني و عمران جامعه است اگر اين فريضه الهي در جامعه رفتار اجتماعي شود، سعادت جامعه حتمي است.