از سوی سعید اوحدی؛
اولویتهای سازمان حج و زیارت تشریح شد
رییس سازمان حج و زیارت اولویتهای این سازمان را تشریح کرد و گفت: ارتقای خدمات رفاهی به زائران خانه خدا و عتبات عالیات و ایجاد آرامش برای تامین منابع مالی از اولویتهای نخست حج و زیارت است.
به گزارش پايگاه اطلاعرساني حج، سعيد اوحدي روز سه شنبه در نشست با مديران كاروانهاي حج و زيارت استان قزوين كه در سالن اجتماعات اداره حج و زيارت برگزار شد ضمن گراميداشت ياد مرحوم سيد علي اكبر ابوترابي اظهارداشت: مديران كاروانها دنيايي از تجربه عملي هستند و ميتوانند با انتقال آن به مسئولان زمينه ارائه خدمات بهتري به زائران را فراهم كنند.
وي افزود: اينكه در زمره افرادي هستيم كه به زائران خدمت ميكنيم نعمت بزرگي است و حركت در اين مسير رضايت الهي را نيز در بر دارد.
دريافت قسطي هزينه حج تمتع
اوحدي بيان كرد: با دريافت قسطي هزينه حج تمتع در دو مرحله ضمن ايجاد آرامش در زائران براي تامين مالي هزينهها زمينه جلب رضايت افراد هم فراهم شده است.
وي ثبت نام از زائران سه ماه زودتر از موعد مقرر را از كارهاي خوب انجام شده دانست و افزود: براي اولين بار پس از ۳۵ سال با اعزام زائران در ايام اربعين به حج كار ارزشمندي محقق شد.
رئيس سازمان حج و زيارت تصريح كرد: به منظور كاهش هزينه و مديريت اسكان حجاج در آينده طرح سرمايه گذاري احداث هتل در كشور عربستان و عراق را اجرا ميكنيم كه با اين كار خدمات رفاهي مطلوبتري به زائران ارائه ميشود.
وي افزود: در حال حاضر خدمات اسكان و رفاهي ارائه شده در عتبات عاليات در شان و منزلت زائران ايراني نيست لذا با اقدامات انجام شده دو قطعه زمين در كربلا، يك قطعه در نجف و يك قطعه در كاظمين براي احداث هتل تعيين شده كه با مشاركت شبكه بانكي كشور بزودي پس از امضاء تفاهم نامه وارد فاز اجرايي خواهيم شد.
توسعه خدمات رفاهي زائران در اولويت است
اوحدي يادآورشد: توسعه خدمات رفاهي زائران ايراني در اولويت برنامههاي حج و زيارت قرار دارد و با توجيه اقتصادي كه با اعزام روزافزون زوار به عتبات عاليات داريم ساخت هتل در اين كشور توجيه اقتصادي بالايي دارد و در مدت ۲. ۵ سال سرمايه گذاري انجام شده بازمي گردد كه بانكهاي گردشگري، ملي و ملت از اين طرح استقبال كرده اند.
اين مسئول بيان كرد: در مجموعه دانشگاهاي علمي كاربردي يك شوراي آموزشي تشكيل شده و بعد از سالها موسسه آموزشي به صورت مستقل مجوز گرفته كه از تك رشته اي خارج شده و ميتوانيم در ساير رشتهها هم فعال شويم كه اين كار از نظر اقتصادي هم توجيه دارد.
وي گفت: براي راه اندازي دانشگاه علمي كاربردي در قزوين و ساير استانها در كارگروه تخصصي موضوع را بررسي ميكنيم.
اوحدي گفت: اداره حج يك مديريت در مواقع بحراني است كه به تدبير نياز دارد تا با برنامه ريزي مناسب حجم زيادي از كارها در كشوري بيگانه به خيل زائران بخوبي ارائه شود.
در اين نشست كه حجت الاسلام محمد حسن باريك بين امام جمعه موقت قزوين، حجت الاسلام مرتضي حسيني و داود محمدي نمايندگان مردم استان در مجلس شوراي اسلامي هم حضور داشتند مديران كاروانها ديدگاههاي خود را ارائه و سوالات خود را مطرح كردند كه رئيس سازمان حج و زيارت به آنها پاسخ داد.
سرمايهگذاري ۱۸ ميليون دلاري ايران در بازار مسكن عربستان
اوحدي ضمن سفرش به استان قزوين در ديدار با استاندار قزوين اظهار كرد: براي نخستينبار در تاريخ برگزاري عمره، توانستيم در ايام اربعين سالار شهيدان حضرت اباعبدالله الحسين (ع) زائران خانهٔ خدا را به كشور عربستان اعزام كنيم.
وي ادامه داد: ايران نخستين كشوري است كه به بازار مسكن عربستان وارد شده و با سرمايهگذاري در اين بخش به ميزان ۱۸ تا ۱۹ ميليون دلار، در هزينههاي سالانهٔ حج صرفهجويي شده است.
رييس سازمان حج و زيارت با بيان اينكه فهرست تمام كاروانهاي حج تمتع سهماه زودتر از سال گذشته نهايي شده است، گفت: براي نخستينبار در تاريخ حج و زيارت كشور، حج تمتع را بهشكل قطعي ثبت نام كرديم تا قبل از نوروز، فشار اقتصادي مضاعفي به زائران وارد نشود.
وي از اعتمادسازي و جلب رضايت زائران بهعنوان يكي از سياست اصلي سازمان حج و زيارت ياد كرد و افزود: در سال ۹۰، شش ميليون و ۶۰۰ هزار نفر براي عمرهٔ مفرده ثبت نام كردند.
وي تصريح كرد: اين، از اقدامات اشتباهي بود كه در سال ۹۰ اتفاق افتاد، چون سالانه بهصورت ميانگين ۵۰۰ هزار نفر بيشتر نميتوانند به حج عمره اعزام شوند و توقع و انتظار ثبت نامكنندگان افزايش يافته است. با اين كار نزديك به هفت هزار ميليارد تومان نقدينگي از سطح جامعه جمعآوري شد.
رييس سازمان حج و زيارت كشور يادآوري كرد: امسال خريد و فروش فيش عمره آزاد شد تا حقوق ثبت نامكنندگان در اين زمينه رعايت شود و قيمت فيش تابع قانون عرضه و تقاضا باشد. همچنين سال گذشته، براي اولينبار ۲۰ ميليون ريال به حساب هر زائر برگردانده شد، چون هزينهها زياد محاسبه شده بود.
در اين ديدار، مرتضي روزبه - استاندار قزوين از بيتدبيري مديران بهعنوان يكي دلايل اصلي وجود مشكلاتي در جامعه ياد و اظهار كرد: ثبت نامكنندگان حج بايد در خريد و فروش فيش آزادي عمل داشته باشند و سياست جديد سازمان حج و زيارت در اين زمينه قابل دفاع و تقدير است.
نحوه پرداخت هزينه سفر حجاج؛ پذيرش دانشجو در رشته مديريت حج و زيارت
رييس سازمان حج و زيارت گفت: هزينه سفر حج تمتع ۹۳ در دو قسط از متقاضيان دريافت ميشود تا به اين ترتيب در ايام منتهي به عيد نوروز از نظر اقتصادي به زائران فشار وارد نشود.
سعيد اوحدي با اعلام اين خبر گفت: در بحث سفر عمره مفرده بعد از ۳۵ سال براي نخستين بار اعزام زائر را در ايام اربعين حسيني داشتيم كه در گذشته دولت عربستان از اعزام زائر در اين ايام جلوگيري ميكرد و امسال زائران ما زودتر به عمره مفرده مشرف شدند.
وي از سرمايهگذاري و مشاركت ايران در احداث هتل در عراق و عربستان خبر داد و افزود: «ما عبدالخالق بن داوود» كه داراي مجموعه بن داوود در عربستان است را قانع كرديم در زميني در مدينه سرمايهگذاري كنند و هتلي با هفت هزار اتاق با نظارت و مهندسي ايران احداث شود تا با توجه به توسعه فضاي مسجدالحرام، در حوزه مسكن در مدينه منوره دچار مشكل نشويم كه اميدواريم با توجه به سفر وي به تهران، بتوانيم قراردادي را داشته باشيم.
رئيس سازمان حج و زيارت اعلام كرد: در كشور عراق نيز جلساتي را با مسئولان اين كشور داشتيم و آنها را متقاعد كرديم تا در زميني در كربلا، نجف و كاظمين، با پشتيباني شبكه بانكي كشورمان سرمايهگذاري كنيم.
اوحدي گفت: در همين راستا با تاسيس شركتي با مشاركت سه بانك و همچنين شركت توسعه و عمران اميد زائر، كنسرسيومي را خواهيم داشت كه متولي احداث اين هتلها ميشوند.
رييس سازمان حج و زيارت همچنين در خصوص تاسيس دانشگاه علمي و كاربردي افزود: شوراي عالي آموزش در سازمان حج و زيارت تشكيل شده و پس از دريافت مجوز موسسه آموزشي براي سازمان، در كنار پذيرش دانشجو در رشته مديريت حج و زيارت در ديگر رشتهها نظير زبان عربي و انگليسي نيز دانشجو جذب كنيم.
يك ميليون و ۴۰۰ هزار نفر در نوبت اعزام به حج تمتع هستند
سعيد اوحدي كه روز سه شنبه در قزوين به سر ميبرد در جمع خبرنگاران گفت: در ملاقات با وزير حج عربستان سهميه قطعي كشور براي سال آينده مشخص شد و به اين ترتيب ۶۴ هزار نفر شامل ۶۱ هزار نفر زائر و سه هزار نفر كادر اجرايي سال ۹۳ به حج تمتع مشرف ميشوند كه اين سهميه نسبت به امسال تغيير نكرده است.
اوحدي اظهاركرد: در اين ديدارها سهميه قطعي تعدادي از كشورها براساس دستورالعمل سازمان كنفرانس اسلامي براي موسم حج سال آينده مشخص شد و همچنان ۲۰ درصد كاهش ظرفيت سال آينده به قوت خود باقي ماند.
وي افزود: براي پذيرش افراد جديد براي حج تمتع هيچ برنامه اي در سازمان حج و زيارت وجود ندارد زيرا اعزام اين افراد حدود ۱۶ تا ۱۷ سال به طول ميانجامد.
اوحدي ادامه داد: تنها شرطي كه از چند سال پيش براي زائران قائل شده ايم اعزام افراد بالاي ۸۰ سال است كه با توجه به آمار مشخص اين افراد، برنامه ريزي براي آنها در دستور كار سازمان حج و زيارت است.
وي تاكيد كرد: به علت محدوديت مكاني اماكن مقدسه افزايش زائر توسط كشور ميزبان وجود ندارد.
اوحدي با اشاره به اعزام زائران به سفر حج عمره و حج تمتع گفت: در بحث حج تمتع در سال جاري ۴۵۵ كاروان با ۶۳ هزار زائر داريم كه از اين تعداد ۵۰ كاروان مدينه قبل و مدينه بعد هستند.
اوحدي گفت: تعداد كاروانهاي حج عمره نيز هفت هزار كاروان است كه ۸۳۰ هزار نفر زائر را پوشش ميدهند و ما توانستيم اولويتهاي حج تمتع را تا ۲۰ بهمن ۸۴ جلو ببريم و كاروانها تكميل شد و اولويتهاي بعدي در سال آينده اعلام خواهد شد.
معاون وزير و رييس سازمان حج و زيارت كشور با اشاره به افراد در انتظار براي سفر حج اظهار كرد: براي عمره نيز شش ميليون و ۵۰۰ هزار نفر در صف انتظار و در نوبت هستند.
اوحدي تصريح كرد: سازمان حج و زيارت در سال جاري توفيق يافت كه عدد عمره گزاران را تا ۷۰ درصد افزايش دهد به طوري كه تا به امروز بيش از ۳۰۰ هزار نفر از زائران به سفر حج عمره مشرف شدند.
وي يادآور شد: اقدامات مربوط به ويزاي زائران به موقع صورت گرفت البته در مقطعي به دليل شرايط جوي مشكلي پيش آمد و بعد از اين مقطع پروازها به موقع انجام شد.