استاد حوزه علمیه قم:
حج ریشه وحدت بین مسلمین است
استاد حوزه علمیه قم گفت: مسلمانان در حج با فرهنگها و مذاهب مختلف در کنار یکدیگر قرار میگیرند، این مسئله حاکی از وحدت بین مسلمین در حج است.
به گزارش خبرنگار پايگاه اطلاعرساني حج، حجتالاسلام احمد شيخبهايي با بيان اينكه خداوند انسان را طوري آفريده كه داراي جنبههاي مادي، معنوي، فردي و اجتماعي است اظهار كرد: دين كامل براي همه جنبههاي انسان برنامه دارد و ميخواهد انسان را در همه جنبهها به كمال برساند.
وي خاطرنشان كرد: به طور طبيعي عبادات براي تكامل انسان است و خداوند متعال در عبادتها برنامهاي به انسان ارائه داده تا نقاط ضعف وي را به نقاط قوت تبديل كند.
معاون امور تربيتي جامعةالزهرا با بيان اينكه حج يكي از عبادات است گفت: جنبه اجتماعي حج قويتر است، البته جنبه فردي، مادي و معنوي نيز در حج لحاظ شده است.
وي خاطرنشان كرد: ممكن است اختلافاتي بين حجگزاران در زمينه مكان، جغرافيا، زمان، لباس، فرهنگ، اخلاق، رفتار، زبان و مذاهب وجود داشته باشد ولي اسلام همه اين اختلافات را در حج منحل ميكند.
شيخبهايي عنوان داشت: مسلمانان در آن مكان به زبان عربي نماز ميخوانند، به زبان عربي ذكر ميگويند و دعا ميخوانند و مذاهب در آن مكان به وحدت ميرسند و به طور كلي در اصول حج اختلافات كمتر است و همه با يكديگر يكسان ميشوند.
وي خاطرنشان كرد: مسلمانان در حج با فرهنگها و مذاهب مختلف در كنار يكديگر قرار ميگيرند و اين مسائل حاكي از وحدت بين مسلمين در حج است.
استاد حوزه علميه قم يادآور شد: دشمنان اسلام نيز داراي رنگها، نژادها، فرهنگها و لباسهاي مختلف هستند ولي در دشمني با اسلام تفاوتي ندارند و متحد هستند و اتحاد آنها شكننده و حبابگونه است.
وي ادامه داد: دشمنان تصور ميكنند با هم متحد هستند ولي قلبهاي آنها پراكنده است زيرا اتحاد ظاهري آنها، پشتوانه اتحاد واقعي ندارد، در صورتي كه اتحاد ظاهري ما داراي پشتوانه توحيد است كه حقيقيترين مسئله عالم است.
شيخبهايي عنوان داشت: استكبار جهاني آمريكا و تكفيريها عليه اسلام ميايستند، ولي به صورت ريشهاي وحدت ندارند در حالي كه مسلمانان ريشه وحدت را در اختيار دارند.
وي خاطرنشان كرد: مسلمانان در عرفات مشغول نماز و عبادت ميشوند، با يكديگر صحبت ميكنند و از مشكلات يكديگر آگاه ميشوند و براي حل مشكلات يكديگر همفكري دارند.