خاصیت جالب «آیة‌الکرسی» از زبان امام رضا (ع)

امام رضا (ع) پیوسته با قرآن مأنوس بود و در آیات آن تدبر می‌کرد. آن حضرت درباره فضایل و خواص سوره‌های فرقان، زلزال و آیة‌الکرسی نکات جالب و عجیبی را مطرح کرده و به یادگار گذاشته‌اند.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، امام علي‌بن موسي‌الرضا (ع) از لحاظ علمي منزلت بالايي داشت و از بيست و چند سالگي در مدينه به فتوا مي‌نشست (ذهبي، ۱۴۰۹ – ۱۴۰۱ق، ج۹، ص ۳۸۸-۳۸۷). آن حضرت در حرم پيامبر (ص) مي‌نشست و هرگاه كسي از علماي مدينه در مسئله‌اي در مي‌ماند، همگي به امام اشاره مي‌كردند و مسائل خود را از ايشان مي‌پرسيدند و امام هم به آن‌ها پاسخ مي‌گفت (طبرسي، ۱۴۱۷ق، ج۲، ص۶۴). امام رضا (ع) در هر شهري از مدينه تا مرو كه اقامت مي‌كرد، مردم پيش او مي‌رفتند و درباره مسايل ديني خود سؤال مي‌كردند (ابن بابويه، ۱۴۰۴ ق، ج۲، ص۱۹۶).
امام رضا (ع) پيوسته با قرآن مأنوس بود، آن را به دقت مي‌خواند و در آيات آن تدبر مي‌كرد و مي‌انديشيد كه درباره چه چيز و در چه وقت نازل شده است. گفتار، پاسخ و مثال‌هاي آن حضرت همه برگرفته از قرآن كريم بود (ابن بابويه، ۱۴۰۴ ق، ج۲، ص۱۹۳).
در ادامه به نمونه‌اي از اين روايات اشاره مي‌شود:
امام رضا (ع) در روايتي به اسحاق‌بن عمار فرمود: قرائت تبارك الذي الفرقان علي عبده… (سوره فرقان) را ترك مكن، زيرا هر كه اين سوره را هر شب بخواند خداوند هرگز او را عذاب نمي‌كند و از او حسابرسي نمي‌كند و جايگاهش در فردوس اعلي خواهد بود. (ابن بابويه، ۱۳۶۴ش، ص۱۰۹؛ طبرسي، ۱۳۷۲ش، ج۷، ص۲۵۰)
ايشان در روايتي به نقل از پدران معصومش به نقل از رسول خدا (ص) فرمود: هر كه إذا زلزلت (سوره زلزال) را چهار مرتبه بخواند مانند كسي است كه تمام قرآن را خوانده باشد. (صحيفه الرضا، ۱۴۰۶ق، ص۶۶؛ ثعلبي، ۱۴۲۲ق، ج۱۰، ص۲۶۳)
ثامن‌الحجج (ع) در روايت ديگري به نقل از اميرالمؤمنين (ع) به نقل از رسول خدا (ص) فرمود: هر كس آية‌الكرسي را ۱۰۰ مرتبه بخواند همچون كسي است كه خداوند را در طول حياتش عبادت كرده است. (ابن بابويه، ۱۳۷۸ ق، ج۲، ص۶۵).
منبع: مجموعه تفسيري امام رضا (ع)، چاپ اول ۱۳۹۲، انتشارات بنياد بين‌المللي فرهنگي و هنري امام رضا (ع)


| شناسه مطلب: 44169




امام رضا