عبداللهیان: ِاجازه نمی‌دهیم عراق تجزیه شود

معاون عربی آفریقایی وزارت خارجه کشورمان، فتنه تجزیه عراق را طرحی صهیونیستی دانست و گفت: هرگز اجازه نخواهیم داد رویاهای نتانیاهو در این زمینه تحقق یابد.

«مشاور نظامي در عراق نداريم، ولي از كانالهاي ارتباطي مشورت لازم به عراق داده مي‌شود» به گزاش پايگاه اطلاع رساني حج به نقل از العالم، حسين امير عبداللهيان، درخصوص روابط تهران و بغداد گفت: اين رابطه راهبردي است، و هرگونه تحول و اقدامي كه ماهيت تروريستي و مداخله جويانه در عراق داشته باشد و بر امنيت اين كشور تأثير بگذارد، به طور طبيعي مي‌تواند بر امنيت ملي جمهوري اسلامي ايران هم تأثير داشته باشد.
* ارائه مشورتهاي لازم به عراق اميرعبداللهيان افزود: از ابتداي بحران عراق فعالانه با اين موضوع برخورد كرديم و در اين مرحله ما در مبارزه با تروريسم به دولت عراق و مسؤولان ذيربط عراق مشورتهاي لازم را داده‌ايم.
اميرعبداللهيان خاطرنشان كرد: در راستاي تأمين امنيت ملي كشورمان هر اقدامي كه لازم باشد در چارچوب حقوق بين الملل انجام خواهيم داد.
* كمك به عراق در صورت درخواست اين كشور اميرعبدالهيان در برنامه «من طهران» شبكه العالم، تأكيد كرد: اگر مقامات رسمي عراق از ما درخواستي را براي خريد و يا واگذاري سلاح براي مبارزه با تروريسم داشته باشند، ما حتما در چارچوب حقوق بين الملل و قراردادهاي شناخته شده متعارف دو جانبه، نسبت به آن اقدام خواهيم كرد.
معاون وزير خارجه گفت: مبارزه با تروريسم براي ما مسأله‌اي مهم و اساسي است، و در اين رابطه هيچگونه كوتاهي نخواهيم كرد.
اميرعبداللهيان: در مبارزه با تروريسم هيچگونه كوتاهي نخواهيم كرد
* در عراق مشاور نظامي نداريم اميرعبداللهيان تأكيد كرد: ما در داخل عراق مشاورين نظامي نداريم، اما در ارتباطاتي كه با مقامات ذيربط عراقي داريم طرف عراقي را از مشورتهاي لازم محروم نمي‌كنيم، و در عين حال سفارت جمهوري اسلامي ايران در بغداد به طور فعالانه در حوزه مناسبات سياسي و پيگيري توافقات دوجانبه‌اي كه بين دو كشور وجود دارد، و از جمله كمك به دولت عراق در مبارزه با تروريسم از ظرفيت سفارت جمهوري اسلامي ايران در بغداد به طور طبيعي استفاده مي‌كنيم.
* تكذيب حضور سردار «قاسم سليماني» در عراق اميرعبداللهيان در خصوص ادعاي برخي رسانه‌ها مبني بر حضور سردار «قاسم سليماني» فرمانده نيروي قدس سپاه پاسداران در عراق براي ارائه مشورتهاي نظامي، گفت: بيان چنين اخباري با هدف خاصي دنبال مي‌شود، و طراحان چنين اخباري مي‌خواهند بگويند كه دولتمردان عراق، ارتش، نيروهاي مسلح، بسيج مردمي كه در پي فتواي مهم مرجعيت مسلمانان در عراق در مبارزه با تروريسم صادر شده، توانايي مبارزه با اين بحران را ندارند.
اميرعبداللهيان خاطرنشان كرد: ادعاي حضور سردار سليماني در عراق مورد تأييد ما نيست، و ما چنين خبري را تأييد نمي‌كنيم؛ البته ارتباطات ما از طريق مجاري رسمي ديپلماتيك در ارتباط با مشورت دادن به عراق در مبارزه با تروريسم جريان دارد.
وي تدكيد كرد: معتقديم كه دولتمردان و نيروهاي مسلح عراق با قدرت مي‌توانند در مبارزه با تروريسم برنامه‌هاي خودشان را دنبال كنند؛ و به ويژه با فضاي كنوني و بسيج مردمي كه با فتواي مرجعيت تشكيل شده، فرصت تاريخي براي خاتمه دادن به تروريسمي كه از بيش از ۱۰ سال قبل در اين كشور به وجود آمده، فراهم شده است، اطلاع داريم كه دولتمردان عراق از اين فرصت براي بازگشت صلح و ثبات و امنيت به كشورشان، حداكثر استفاده را خواهند كرد.
* هماهنگي مثلث داخلي، منطقه‌اي و فرامنطقه در حمايت از داعش اميرعبداللهيان در خصوص اعلام آمادگي ايران براي دادن سلاح به عراق با وجود قطنامه شوراي امنيت درخصوص ممنوعيت صدور سلاح براي ايران، گفت: مقامات آمريكايي از ابتداي بحران درخواستهايي را داشتند كه در سطوحي ديپلماتيك بين جمهوري اسلامي ايران و آمريكا گفتگو، تعامل و همكاري براي فائق آمدن بر وضعيت فعلي عراق فراهم شود؛ ولي حقيقت اين است كه مجموعه حوادث عراق و نوع رفتار آمريكا تأييد مي‌كند، اتفاقي كه در عراق روي داد در سه سطح داخلي، منطقه‌اي و فرامنطقه‌اي نوعي هماهنگي وجود داشت. وي ادامه داد: در سطوحي همكاري نزديك، در سطوحي هماهنگي وجود داشت و در سطوحي اطلاع داشتند از اتفاقاتي كه قرار بود روي دهد.
* هماهنگي نانوشته آمريكا و بازيگران منطقه‌اي و داعش در عراق
«رفتار ايالات متحده آمريكا در عدم برخورد با تروريسم نشان دهنده نوعي هماهنگي نانوشته بين آمريكا و بازيگران منطقه‌اي و داخلي در عراق است»
اميرعبداللهيان اظهار داشت: در سطح داخلي بين گروهك تروريستي داعش و بقاياي رژيم صدام، بعثي‌هاي موجود در داخل و ژنرالهاي باقيمانده از دوران صدام، به همراه برخي از اهل سنت افراطي ناراضي در داخل همكاري وجود داشته است.
اميرعبداللهيان تأكيد كرد: در سطح منطقه‌اي برخي كشورهايي كه علاقه‌مند نيستم نام آنها برده شود، نوعي تعامل و همكاري با اين حركت داشتند، كه امنيت خود آن كشورها نيز به دليل اتخاذ چنين سياستهايي در معرض تهديد جدي قرار دارد.
معاون وزير خارجه كشورمان افزود: در سطح خارج از منطقه رفتار ايالات متحده آمريكا در عدم برخورد با تروريسم نشان دهنده نوعي هماهنگي نانوشته بين آمريكا و بازيگران منطقه‌اي و داخلي در عراق است.
* آمريكا براي مبارزه با تروريسم در عراق اقدامي نكرد وي ادامه داد: بر اساس اخباري كه ما در اختيار داريم و رفتاري كه طي ۳ هفته گذشته از آمريكا ديديم؛ و مهمترين نكته هم اين است كه آمريكا هيچگونه اقدام عملي و ملموسي براي مبارزه با تروريسم در عراق به عمل نياورد، بلكه در مقاطعي به جاي اينكه حملات خود را چه در سطح سياسي، يا رسانه‌اي و يا ميداني متوجه تروريسم در عراق كند، انتقادات خودش را متوجه دولت مسؤول در عراق كرده است.
معاون وزير خارجه گفت: در نتيجه ما از همان ابتدا اعلام كرديم كه هيچگونه همكاري با آمريكا در موضوع عراق نخواهيم داشت، و اين موضوعي است كه به داخل عراق بر مي‌گردد و مسؤولان عراق با شايستگي از اين بحران همانند ساير بحرانهايي كه در ۱۲ سال گذشته با آن مواجه بودند، بيرون خواهند آمد.
* ادعاي ارسال جنگنده‌هاي سوخو از ايران به عراق اميرعبداللهيان درخصوص ادعاي برخي منابع غربي مبني اينكه جنگنده‌هاي سوخويي كه روسيه به عراق داده است از ايران ارسال شده، اظهار داشت: ما هيچگونه كمك تسليحاتي به عراق نداشتيم و هيچگونه هواپيمايي از جمله هواپيماي سوخو (از جانب ايران) به عراق ارسال نشده است؛ عراقي‌ها هم درخواستي از ما نكرده‌اند و حتي تا كنون براي تأمين اسلحه از جمهوري اسلامي ايران درخواست نكرده‌اند؛ البته چنانچه درخواست كنند، حتما درخواست آنان را با نظر مثبت مورد توجه قرار خواهيم داد.
اميرعبداللهيان خاطرنشان كرد: البته محموله‌اي از جنگنده‌هاي سوخو از طريق روسيه وارد عراق شد كه رسانه‌ها به طور علني آن را اعلام كردند، ولي جمهوري اسلامي ايران نه سلاحي به عراق ارسال كرده است و نه هواپيما.
* نارضايتي آمريكا از نتيجه انتخابات عراق معاون وزير خارجه در خصوص تغيير رفتار و اهداف اعلام شده آمريكا در منطقه، اظهار داشت: رفتار آمريكايي‌ها در عراق در ماههاي اخير و به ويژه در سه هفته گذشته كه عراق با نوعي بحران مواجه شد تائيد مي‌كند كه آمريكايي‌ها از نتيجه انتخابات سالم و دقيق پارلماني كه در سال جاري در عراق برگزار شد رضايت ندارند و نوعي همپيماني و ائتلاف داخلي، منطقه اي و در سطح فرا منطقه اي تلاش كردند كه نتيجه انتخابات را واژگون و دگرگون كنند.
اميرعبداللهيان خاطرنشان كرد: رفتار آمريكا در عدم اتخاذ گامهاي عملي براي مبارزه با تروريسم هم نشان دهنده اين مسئله مهم است.
اميرعبداللهيان: مخالف هرگونه تجزيه در عراق هستيم و آن را يك فتنه جديد در عراق مي‌دانيم
* هماهنگي ايران و روسيه در حمايت از عراق اميرعبداللهيان در خصوص سفر اخير خود به مسكو گفت: ما با مقامات روسيه درباره دو موضوع مهم سوريه و عراق گفتگوهاي مفيدي داشتيم.
وي افزود: اطلاع داريد كه مواضع تهران و مسكو در خصوص تحولات منطقه مواضع نزديك به هم و در بسياري از موارد مواضع مشترك و منطبق است.
اميرعبداللهيان خاطرنشان كرد: در خصوص عراق ما توافق كرديم كه به اين كشور در مبارزه با تروريسم كمك كنيم، در عين حال ما و روسيه هر دو معتقديم كه به موازات مقابله جدي با تروريسم در داخل عراق، تكميل روند سياسي تشكيل به موقع مجلس و دولت و شكل گيري موسسات حكومتي در حوزه راه كار سياسي بايد مورد توجه جدي قرار بگيرد.
* مخالفت ايران و روسيه با تجزيه و فتنه در عراق وي ادامه داد: تهران و مسكو قويا از عراق در مقابله با تروريسم حمايت مي‌كنند و براي وحدت استقلال و تماميت ارضي عراق، با قدرت در كنار مردم و دولت عراق خواهند بود. ما مخالف هرگونه تجزيه در عراق هستيم و آن را يك فتنه جديد در عراق مي‌دانيم. * تجزيه عراق يك طرح صهيونيستي است
معاون وزير خارجه درخصوص طرح‌هاي تجزيه طلبانه در عراق گفت: سخن گفتن از تجزيه عراق بازگشت به يك طرح صهيونيستي است.
اميرعبداللهيان تأكيد كرد: فراموش نمي‌كنيم كه در روزهاي اخير تنها مقامي كه با ذوق زدگي و با شادي فراوان از استقلال كردستان عراق حمايت، و اين منطقه را به تجزيه ترغيب كرد نتنياهو بود.
* اجازه تحقق رؤياهاي نتانياهو درباره تجزيه عراق را نمي‌دهيم وي ادامه داد: ما هرگز اجازه نخواهيم داد روياهاي نتانياهو در عراق و در منطقه ما براي تجزيه منطقه مهم و حساس غرب آسيا، به تحقق برسد.
* گفتگوي صريح با مسعود بارزاني و نيچروان بارزاني اميرعبداللهيان خاطرنشان كرد: دوستانه به رهبران كرد به آقاي مسعود بارزاني به آقاي نيچروان بارزاني به صراحت گفته ايم كه تخطي از قانون اساسي پيشرفته و جامع عراق، و مطالباتي فراتر از آنچه در سيستم فدرالي عراق يكپارچه در قانون اساسي اين كشور پيش بيني شده است، به نفع هيچ طرفي نخواهد بود.
وي ادامه داد: حفظ استقلال عراق تماميت ارضي عراق وحدت ملي عراق يكپارچگي عراق در چارچوب قانون اساسي اين كشور مورد تاكيد است، و اين راه نجات است.
اميرعبداللهيان گفت: سخن گفتن از استقلال كردستان عراق، نتيجه اش بازگرداندن كردستان به چند دهه قبل خواهد شد؛ و ما دوستانه و برادرانه به مقامات كردستان عراق اين موضوع را يادآور شديم.
«روابط جمهوري اسلامي ايران با كردها درعراق روابطي تاريخي و برادرانه بوده و هست، و بر اين منوال باقي خواهد ماند»
* روابط تاريخي ايران و كردهاي عراق معاون وزير خارجه تأكيد كرد: مايلم از اين دوربين هم تاكيد كنم كه روابط جمهوري اسلامي ايران با كردها درعراق روابطي تاريخي و برادرانه بوده و هست، و بر اين منوال باقي خواهد ماند؛ و ما رهبران كردستان عراق را به خويشتن داري دعوت مي‌كنيم و از اقدامات شتابزده بر حذر مي‌داريم، و تاكيد مي‌كنيم كه راهكار حفظ كردستان امن، در وحدت و تماميت ارضي عراق، و در تمركز و همكاري در مبارزه با تروريسم و قائله‌اي كه تروريست‌ها اخيرا در اين كشور ايجاد كرده اند.
اميرعبداللهيان در خصوص طرح همه پرسي در كردستان عراق، اظهار داشت: ما قويا همانند همه مردم عراق اعم از شيعه، سني، كرد و عرب از تجزيه عراق حمايت نخواهيم كرد، و ما به شدت طرفدار وحدت و تماميت ارضي عراق هستيم؛ طرح چنين مطالب شتابزده اي از سوي مقامات كردستان عراق نه تنها كمكي به آرامش و امنيت عراق و منطقه نخواهد كرد، بلكه شرايط را پيچيده‌تر و سخت‌تر مي‌كند.
* موضع تركيه درباره عراق اميرعبداللهيان درخصوص موضع تركيه درباره عراق گفت: گفتگوهاي رسمي ما با مقامات تركيه تائيد كننده اين مطلب است كه تركيه مخالف تجزيه عراق است.
وي ادامه داد: اين موضوع در گفتگوهاي رسمي و ديپلماتيكي مطرح شده است كه بين ما و مقامات تركيه جريان دارد؛ ما باور داريم كه مقامات تركيه با ايجاد كشور مستقل كردي فراتر از آنچه كه در قانون اساسي عراق پيش بيني شده موافق نخواهند بود هرچند ممكن است به دليل شرايط به طور نسبي با برخي از خواسته‌هاي كردهاي عراق همراهي كنند، يا در مقابل آن واكنش تندي را در اين مرحله نداشته باشند؛ اما نگاه راهبردي تركيه به استقلال كردستان عراق همانند نگاه راهبردي جمهوري اسلامي ايران است.
* موضوع عراق در گفتگوهاي وين مطرح نمي‌شود معاون وزير خارجه درباره مذاكرات هسته‌اي در وين و احتمال مطرح شدن موضوع عراق در حاشيه اين مذاكرات گفت: گفتگوهاي وين صرفا در چارچوب موضوع صلح آميز هسته‌اي ايران دنبال مي‌شود، و ما هيچ برنامه اي براي گفتگويي به موازات گفتگوهاي وين با آمريكا يا طرفهاي ديگر در موضوع عراق نداريم؛ و به طور مشخص بين تهران و واشنگتن گفتگو و رايزني در خصوص وضعيت در عراق در وين انجام نخواهد شد.
معاون وزيرخارجه: رفتار ايالات متحده در عراق در خوشبينانه‌ترين حالت مشكوك و سوال برانگيز است
* رفتار آمريكا درباره عراق مشكوك و سؤال برانگيز است اميرعبداللهيان درخصوص احتمال همكاري ايران و آمريكا درباره عراق گفت: رفتار ايالات متحده در ۳ هفته گذشته در عراق در خوشبينانه‌ترين حالت مشكوك و سوال برانگيز است. ما ضرورتي براي همكاري و گفت وگو با ايالات متحده در موضوع عراق احساس نمي‌كنيم و معتقد هستيم كه آمريكايي‌ها بايد در عمل پايبندي خود را در مبارزه با تروريسم و حفظ دستاوردهاي سياسي مردم عراق در ۱۲ سال گذشته و حتي قبل از آن كه شهداي زيادي را براي استقلال و آزادي كشورشان تقديم كردند اثبات كند. آمريكا بايد در عمل با رفتار خودش اثبات كند كه با دمكراسي است، با مردم عراق است و با تروريست‌ها نيست.
* تعلل آمريكا در حمايت تسليحاتي از عراق اميرعبداللهيان ادامه داد: حقيقت اين است كه ما هيچ اقدام جدي را از آمريكا بويژه در هفته‌هاي اخير در مبارزه با تروريسم شاهد نبوده ايم. حد اكثر كاري كه آمريكايي‌ها كردند نيروهايي را براي حفاظت از سفارت شان وارد عراق كردند، و نيروهايي هم براي مشورت دادن به مقامات عراقي در مبارزه با تروريسم به اين كشور رفتند. وي افزود: اما بر اساس آنچه ما مي‌شنويم از سوي آمريكا اقدام ملموس عملي و موثري كه بتواند به طور ضربتي به مبارزه با تروريسم كمك كند، صورت نگرفته است.
اميرعبداللهيان گفت: البته عراقي‌ها هم حتما چنين درخواستي را از آمريكايي‌ها نداشته اند كه آن‌ها بخواهند بيايند و با حضور نظامي مجدد چنين كاري را انجام دهند. برخي از اخبار حاكي از آن است كه حتي برخي امكانات مورد نياز براي مبارزه با تروريسم نيز به طور كامل در اختيار ارتش عراق قرار نگرفته است. رفتار امريكا در روزهاي گذشته در عراق رفتاري سوال انگيز و شك برانگيز است. ما اميدواريم تغيير رفتار عملي آمريكا را در عراق و در منطقه شاهد باشيم.
* ايران به انتخاب ائتلاف ملي احترام مي‌گذارد، حتي اگر نامزد آن شخصيتي غير از مالكي باشد اميرعبداللهيان درباره موضوع تعيين مسؤولان آتي عراق در پارلمان اين كشور اظهار داشت: فهرست ائتلاف دولت قانون در انتخابات اخير پارلماني جايگاه اول را به دست آورد. در نتيجه با منطق پارلماني ليستي كه اكثريت را به دست آورده است بر مبناي قانون اساسي عراق داراي صلاحيت ها، امتيازها و اختياراتي است. ما معتقديم در چارچوب قانون اساسي با نگاه به نتايج انتخابات اخير مجلس در عراق حتما بايد جناح پيروزي كه اكثريت مردم عراق به آن اعتماد كرده باشند بايد متناسب با قانون در آينده سياسي كشور سهم داشته باشند. در خصوص افراد، انتخاب افراد به درون عراق بر مي‌گردد. هر تصميمي در داخل عراق در ائتلاف اتخاذ شود و به تاييد پارلمان عراق برسد جمهوري اسلامي ايران با آن خواهد بود.
وي افزود: اگر آقاي مالكي به عنوان نخست وزير معرفي شود و اين توافق در داخل عراق حاصل شود، ما از آن قويا حمايت مي‌كنيم؛ و اگر هر فردي هم غير از آقاي مالكي در چارچوب نتيجه انتخابات اخير در مجلس انتخاب شود، و به تاييد برسد او هم مورد تاييد جمهوري اسلامي ايران خواهد بود؛ اين يك موضوع كاملا داخلي عراق است.
«استفاده ابزاري از گروه‌هاي تروريستي براي تغيير دولت‌ها رويه نادرست و خطرناكي در منطقه است»
* گروه‌هاي تروريستي ابزاري براي تغيير نتيجه انتخابات اميرعبداللهيان گفت: اتفاق مهمي در هفته‌هاي اخير درعراق رخ داد كه بايد آن را مورد توجه قرار دهيم؛ انتخابات پارلماني در كشوري بر مبنايي دمكراتيك و بطور سالم برگزار شد، اما برخي كشورهاي منطقه و خارج منطقه و برخي از گروه‌هاي افراطي در داخل عراق به دليل آن كه نتيجه آن انتخابات را قبول نداشتند توطئه كردند و در اين توطئه زشت‌ترين روش هم انتخاب شد: استفاده از ابزاري به نام گروهك تروريستي داعش براي تغيير دادن نتيجه انتخابات پارلماني و براي به دست آوردن سهم بيشتر براي گروه، فرد يا جرياني كه بايد به اندازه خودش سهم داشته باشد و نه بيشتر از آن.
اميرعبداللهيان تأكيد كرد: استفاده ابزاري از گروه‌هاي تروريستي براي تغيير دولت‌ها رويه نادرست و خطرناكي در منطقه است.
اميرعبداللهيان گفت: كشورهايي كه از گروهك داعش حمايت كردند، مي‌توانند خود در آينده در معرض چنين خطر جدي قرار بگيرند. لذا مسئله مهمي كه بايد خط قرمز همه كشورهاي منطقه باشد اين است كه استفاده ابزاري از تروريسم براي مقابله با روش‌هاي قانوني يك اقدام خطرناك است.
معاون وزير خارجه خاطرنشان كرد: البته تحركات اخير در عراق و استفاده ابزاري از داعش، باعث وحدت بسياري از گروه‌ها شده است. لذا بعيد هم به نظر نمي‌رسد كه آقاي مالكي براي دور بعد كانديداي مورد توافق در عراق شود. اما ما به عنوان جمهوري اسلامي ايران از كسي حمايت خواهيم كرد كه در عراق مورد تاييد و توافق ائتلاف و اكثريت پيروز قرار گيرد، و در پارلمان اين كشور رئيس جمهور، رئيس مجلس و نخست وزير با راي نمايندگان با مكانيسم‌هاي انتخاباتي پيش بيني شده، در قانون اساسي انتخاب شوند.
* نقش عربستان در عراق سازنده نيست اميرعبداللهيان درخصوص نقش عربستان در بحران عراق و سوريه گفت: ما نقش عربستان را در تحولات اخير منطقه چه در سوريه و چه در عراق سازنده نمي‌دانيم، اما معتقديم كه عربستان به عنوان يك كشور مهم در منطقه مي‌تواند نقش سازنده اي ايفا كند.
وي افزود: بارها از مقامات عربستان سعودي براي گفتگو در خصوص كمك به بازگشت صلح، ثبات و امنيت به منطقه و مبارزه با تروريسم سخن گفتيم، و به مقامات سعودي آمادگي خودمان را براي شروع چنين گفتگوهايي اعلام كرديم.
اميرعبداللهيان ادامه داد: در مقاطعي در سطوح مختلف با استفاده از فرصت‌ها در حاشيه نشست‌هاي بين المللي يا از مجاري رسمي و ديپليماتيك - با توجه به اين كه دو كشور در سطح سفير روابط شان را تنظيم كرده‌اند، و سفرا در تهران و رياض فعالند-مطالب و ايده‌هاي خودمان را رد و بدل كرديم.
اميرعبداللهيان خاطرنشان كرد: متاسفانه دوستان و برادران ما درعربستان سعودي بيش از اين كه علاقمند به گفتگوي جدي و صريح باشند، علاقمند به گفتگوي رسانه اي هستند. ما آن‌ها را به گفت وگوي جدي و سازنده و تاثير گذار دعوت و فكر مي‌كنيم كه عربستان سعودي به عنوان يك كشور مهم مي‌تواند در مبارزه با افراط گرايي و در فائق آمدن بر جنگ و درگيري‌هاي طايفه اي در منطقه با جمهوري اسلامي ايران و برخي از كشورهاي مهم در منطقه تعامل سازنده و مثبتي را شروع كند، كه نتيجه آن صلح، ثبات و آرامش براي كل منطقه باشد.
* با عربستان درباره عراق گفتگويي انجام نشده است اميرعبداللهيان تأكيد كرد: ما هيچ گفت وگويي را در خصوص تحولات اخير عراق به طور مستقيم با مقامات سعودي نداشتيم؛ و هيچ نماينده‌اي را به عربستان سعودي براي گفتگو با مقامات اين كشور در خصوص وضعيت آقاي مالكي و يا جايگزين‌هاي وي اعزام نكرديم. همانطور كه تاكيد كردم اين موضوعي است كه صرفا به داخل عراق بر مي‌گردد، و تصميم داخلي عراق است اما از هر گونه گفت وگو با عربستان سعودي براي حل مشكلات منطقه اي و كمك به فائق آمدن بر بحران افراط گرايي و درگيري طايفه اي در منطقه استقبال مي‌كنيم.
«نمي توان كشوري را در منطقه ناامن كرد و بقيه كشورها در منطقه امن بمانند» اميرعبداللهيان درباره امكان گسترش موج تروريسم به كشورهاي حامي آن از جمله عربستان گفت: ما معتقديم كه تداوم وضعيت موجود در عراق، حمايت برخي از طرف‌ها از گروهك تروريستي داعش و جريان افراط گرايي در عراق و ناديده گرفتن واقعيت‌ها در صحنه عراق مي‌تواند بحران را در اين كشورتشديد كند.
وي افزود: اما امنيت يك مقوله به هم پيوسته است و قابل تفكيك نيست؛ نمي‌توان كشوري را در منطقه ناامن كرد و بقيه كشورها در منطقه امن بمانند. بدون ترديد تداوم ناامني‌ها در عراق تاثير منفي بر كشورهاي منطقه از جمله عربستان سعودي، بحرين و ساير كشورها خواهد گذاشت. ما نيز به عنوان جمهوري اسلامي ايران در خصوص تبعات امنيتي نامطلوب ادامه بحران در منطقه احساس مي‌كنيم كه مستثني نيستيم، و همه ما در يك منطقه زندگي مي‌كنيم. همه ما بايد با همدلي، با همكاري و با وفاق هر چه بيشتر، براي فائق آمدن بر مشكل تروريسم و افراط گرايي و ان شاء الله رسيدن به منطقه اي امن و داراي امنيت و ثبات پايدار تلاش كنيم.


| شناسه مطلب: 46510




عراق