تقبیح فعالیت‌های تکفیرهای از سوی خطبای مسجدالحرام و مسجدالنبی

خطیب حرم مطهر نبوی(ص) در خطبه های نماز جمعه از اخلاق و کارهایی که به تقوا ضربه می زند، سخن گفت، خطیب مسجدالحرام هم از کشتار مسلمانان توسط افراد به ظاهر مسلمان(تکفیری) انتقاد کرد.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج به نقل از پايگاه مسجدالحرام و مسجدالنبي، صالح آل طالب خطيب مسجدالحرام در خطبه‌هاي نماز جمعه حرم شريف مكي اعلام كرد: در چنين روزهايي در رمضان هزار و چهارصد و ۳۳ سال پيش، غزوه بزرگ بدر رخ داد كه خداوند آن را يوم الفرقان ناميده و اولين رويارويي نظامي در اسلام بود، از آن زمان اصول جنگي شكل گرفت كه در اصول امت‌هاي سابق وجود نداشت.
وي افزود: ماه رمضان ماه خاطرات و فتوحات و پيروزي‌هاست و اين خاطرات را مرور مي‌كنيم در حالي كه امت اسلام با رنجها و جراحتهاي زيادي روبرو است.
وي در اشاره به گروههاي تكفيري كه افكار مخالف خود را تكفير مي‌كنند و ريختن خون كساني كه از نظر فكري با آنها همسو نباشند، مباح دانسته و آن را عاملي براي رفتن به بهشت مي‌دانند، گفت: امروز مسلمانان بيش از هر زماني سلاح به دست گرفته، اما عليه يكديگر استفاده مي‌كنند، روزه دار، روزه دار را مي‌كشد.
خطيب مسجدالحرام افزود: اين افراد (تكفيريها) نمازگزاران با هم مي‌جنگند و هر كس مي‌خواهد با ريختن خون ديگري به بهشت رود، يك صحنه هرج و مرج را شاهد هستيم كه مملو از شكست و ناكامي است.
آل طالب اظهار داشت: سالروز نبرد بدر و اخلاق مسلمانان در جنگهايشان را در حالي يادآوري مي‌كنيم كه بسياري از سرزمينهاي مسلمانان درگير جنگ و درگيري است، در دستان بسياري از آنها سلاح وجود دارد، با وجودي كه بخشهايي از سرزمينشان اشغال شده (ازسوي صهيونيستها)، اما سلاح را به سوي برادران خود نشانه گرفته و معناي آزادي نزد برخي از اين افراد (به ظاهر مسلمان)، غصب اراضي برادران مسلمان خود است كه مساجد و خانه‌ها و بازارهاي آنهاست.
وي درباره تكفيريها گفت: كشتار نزد بسياري از اين افراد (تكفيريها)، به يك تفريح و سرگرمي تبديل شده است و نواميس مسلمانان را هتك حرمت مي‌كنند و آن را به نام خدا و شرعش مباح مي‌شمارند، اينها كساني هستند كه به دين به گونه اي خدشه وارد كرده اند كه دشمنان از اين كار با وجود ارتشهاي وحشي ناتوان بودند، سازمان اطلاعاتي دشمن اين افراد را به بازي گرفته و بر عقل و فكر آنها مسلط شده و آنها را شياطيني در هيبت و شكل شيوخ قرار داده كه نه بر اساس جهل خود بلكه به عمد و براي گمراه كردن مسلمانان، فتوا صادر مي‌كنند.
شيخ حسين بن عبدالعزيز خطيب حرم مطهر نبوي (ص) در خطبه‌هاي نماز جمعه مدينه منوره از حسن خلق و اهميت آن در تهذيب افراد و امنيت جوامع اسلامي سخن گفت و از مردم خواست از بدرفتاري و بيان الفاظ زشت درتعامل با يكديگر دوري كنند.
وي درباره اخلاق و رفتار حسنه به بيان احاديث و رواياتي پرداخت و گفت: اسلام منظومه و مجموعه بزرگي است كه احكامش براي سعادت بشر و اصلاح آن كافي است.
وي افزود: از مهمترين عناصر و مضامين تقوا، رفتار حسنه با مردم، بيان سخنان نيكو و خوش خلقي است و تعرض به اخلاق و بدرفتاري با مردم، بر خلاف تقواست.
بن عبدالعزيز با اشاره به ماه رمضان و فريضه روزه به اهميت آن در اصلاح فرد و جامعه به ويژه از نظر اخلاقي اشاره كرد و گفت: مسلمانان بايد از روزه، حسن اخلاق و محاسن رفتاري را ياد بگيرند تا اجر و پاداش بيشتري ببرند.