وحدت تنها راه حاکمیت اسلام بر جهان است

یک عضو مجلس خبرگان رهبری در ایران تفاوت بین مسلمانان کشورهای مختلف را در نژاد، زبان و قومیت دانست. و گفت: این تفاوت ها ظاهری است و همه برای رسیدن به قدرت و اقتدار اسلام باید با یکدیگر متحد شوند و برای رسیدن به وحدت اختلافات را کنار بگذارند.
حجتالاسلام و المسلمين هاشم زاده هریسی از کعبه به عنوان نشانه ای برجسته از رحمت پروردگار و نعمت بزرگ الهی در میان بندگان یاد کرد و افزود: خداوند برای بندگان خانه ای ساخته که خود بدان نیاز ندارد و همه بندگان را به سوی آن فرا خوانده و به مهمانی دعوت کرده است که هر سال یک بار همگان یا لااقل نمایندگانی از هر نقطه جهان در خانه خدا حضور پیدا می کنند که این یکی از رحمت ها و نعمت های خداوند برای بندگان است.
او ادامه داد: خداوند علت ساخت کعبه را در قرآن بیان کرده است و آنجا را مرکزی برای اجتماع همه مسلمانان جهان و جایگاه امنی برای انسانها معرفی کرده، محلی که همگان از آنجا می توانند برای هدایت و اصلاح جهان به پاخیزند.
حجتالاسلام و المسلمين هاشم زاده هریسی به منافع سرشار این کنگره اسلامی اشاره کرد و گفت: در مراسم حج منافع سرشار مادی، معنوی، سیاسی، اقتصادی، علمی، فرهنگی وجود دارد که همگان می توانند از این منافع در زندگی خود استفاده کنند.
او به چند مورد از منافع معنوی اشاره و تصریح کرد: ارتباط با خدا، مهمانی الهی، رضوان پروردگار، ذکر خدا، پاکی از همه گناهان، حکمت، عرفان و اخلاص از جمله منافع معنوی حج می باشد که خداوند به دلیل رحمت و مغفرتی که دارد این نعمت را نیز در اختیار بندگان خود قرار داده است. محتوای اصلی حج همین منافع سرشار و درسهایی است که در این همایش عظیم نهفته است. اگر مسلمانها به این منافع و فلسفه حج توجه نکنند این مراسم از محتوا تهی میشود.
این عضو مجلس خبرگان رهبری در ایران در مورد بزرگترین و شاخصترین منفعت حج اظهار کرد: وقتی مسمانان با نژاد، زبان، فرهنگ و ملیت های متفاوت در لباس احرام به دور یک محور میچرخند، معنای آن این است که تفاوت های بین آنان ظاهری است. در اصل همه مسلمانان بنده یک پروردگار هستند و با یک شعار به دور این خانه میچرخند بنابراین همه آنان واحد هستند اگر واحد بودن را حفظ کنند، موحد و اهل توحید هستند اما اگر هر فردی ملیت، زبان، نژاد خود را ملاک قرار دهد، شرک کرده و این به معنای وجود ربها و ملیت های مختلف است، بنابراین در حج باید اختلافها و عقیدههای مختلف کنار گذاشته شود تا شاهد بقا و عظمت مسلمین باشیم و همگی به این نکته توجه کنند که بنده پروردگار واحد هستند.
او به حفظ وحدت بعد از ایام حج تأکید کرد و گفت: برای حاکمیت اسلام در جهان باید وحدت بین همه مسلمانان حفظ شود که می توانیم این مسئله را در حج یاد بگیریم و هنگامی که به دور خانه خدا میچرخیم و بین دو کوه صفا و مروه حرکت میکنیم، باید حفظ وحدت را تمرین کنیم و اختلافات را کنار بگذاریم به طوری که وقتی به شهر و خانه خود بازگشتیم این درس فراموش نشود و لازمه آن این است که اعمال حج ما ظاهری نباشد بلکه محتوایی گردد.
اين استاد حوزه علميه به لزوم وحدت میان گروه ها و فرقه های مختلف تاکید و پیشنهاد داد: برای ایجاد وحدت در میان مسلمانان مختلف در حج، همایشهایی با ملیتهای مختلف برگزار شود و در این همایش ها لزوم وحدت بین مسلمانان برای دست یابی به اقتدار اسلام و مسلمین در جهان مطرح شود و برنامه ریزی های لازم برای این منظور صورت گیرد.
وي اظهار کرد: سران کشورها، مسوولان و مدیران کشورهای اسلامی باید با یکدیگر عهد و پیمان ببندند و راه صحیح وحدت را انتخاب و برای رسیدن به قدرت برنامه ریزی کنند و ملت خود را با یکدیگر متحد کنند تا این وحدت در جهان نهادینه شود، در این صورت حج ما حج ابراهیمی گردد. اگر بین کشورهای اسلامی مانند لیبی، بحرین، عربستان، سوریه و... اختلاف و درگیری وجود دارد و برخی از مسلمانان کشتن دیگر مسلمانان را واجب و مورد رضایت پروردگار میدانند که این موضوع به دلیل کوتاهی زمامداران و مسوولان کشورهاست که در ایجاد وحدت و انتخاب راه صحیح برای رسیدن به خدا کوتاهی کرده اند و آنان باید در پیشگاه خدا پاسخگو باشند.
حجتالاسلام و المسلمين هاشم زاده هریسی در مورد روشی که پیامبر برای ایجاد وحدت استفاده می کردند، گفت: پیامبر در ایجاد وحدت بین مردم بسیار تلاش می کردند، ایشان با استفاده از مراسم حج میان مسلمانان وحدت را ایجاد و سبب عهد و پیمان کسانی شدند که مدام با هم در حال جنگ بودند، آنان را با هم درآمیخت و ملتی متحد و فداکار ساخت تا در یک فضای آرام بتوانند اسلام را توسعه دهند.