زیارت با طعم شلاق و کابل شیرین ترین خاطره اسارت
یکی از اسرای ایلامی، بهترین خاطره دوران اسارت را زیارت ائمه اطهار در طول اسارت نام برد و گفت: زیارت ائمه معصومین علیهم السلام زیر کابل و شلاق عجب حالی داشت.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، محمدحسين مهدوي، يكي از اسراي ايلامي، اظهار كرد: در حرم امام حسين (ع) يك ربع زيارت كرديم و در حرم حضرت عباس (ع) هم يك ربع مانديم، اما در نجف و حرم حضرت علي (ع) كمي بيشتر زيارت كردم با سر و روي خوني و كبود و عجب حالي داشت.
توكل به خدا و استعانت از ائمه و حفظ ارزشهاي نظام تنها پشتوانه اسرا براي تحمل روزهاي سخت شكنجه در اردوگاههاي عراق بود.
روز نخست مهرماه سال ۶۰ به اسارت نيروهاي بعثي درآمده و به مدت ۱۰ سال دوران سخت اسارت را تحمل كردم.
هدف اصلي ما از حضور در جبهه دفاع از ارزشهاي انقلاب و لبيك به فرمان امام براي حفظ سرحدات مرزي بود، بدون شك اين هدف انسان را براي پذيرش شهادت، جانبازي و نقص عضو و اسارت قوي ميكند.
سالهاي اسارت همه روزهايش سخت و فراموش نشدني است زيرا علاوه بر شكنجههاي جسمي كه خيلي زود التيام مييافت شكنجه روحي و تبليغات منفي روح انسان را فرسوده ميكرد.
بچههاي آزاده در اردوگاههاي مخوف عراق خط مقدم و مقدسي براي حفظ ارزشها و اصول و اعتقادات خود درست كرده بودند تا بتوانند اين همه مشقت را تحمل كنند.
تنها خداوند كمك ميكرد كه ما آن همه شكنجي و آزار جسمي و روحي را تحمل كنيم و همان گونه كه خدا فرمودهˈ پس تحمل سختي، آسايش و راحتي استˈ به اين وعده الهي معتقد بوديم.
شكنجه و آزار اسرا در اردوگاههاي عراق يكي و دو تا نيست، زيرا آنان هم شكجههاي جسمي ميدادند كه اكنون بسياري از آنها التيام يافته هرچند بسياريها در اثر اين شكنجهها بينايي يا شنوايي خود را از دست داده اند يا قطع عضو شدند و يا حتي به شهادت رسيدند و بايد گفتˈ جاي كتك زود خوب ميشود اما جاي آزار روح باقي و ماندگار است. ˈ
شكنجه روحي نظير قطع آب براي روزهاي متوالي، تحمل گرسنگي كه با روزه گرفتن التيام مييافت، توهين و تبليغات منفي عليه انقلاب، و بويژه روزهاي رحلت امام كه خيلي غريبانه گذشت از روزهاي سخت اسارت بود.
تنها چيزي كه موجب ميشد سال و روزهاي سخت اسارت را با وجود همه شكنجههاي جسمي و روحي تاب بياوريم و مقاومت كنيم توكل به خدا و استعانت ائمه و تكيه كردن به ارزشهاي نظام بود.
وقتي بداني براي چي ميجنگي مصائب برايت هرچند سخت و طاقت فرسا باشد، قابل تحملتر است.
عراقيها از توجه ما به دعا و نيايش، نماز و قرآن تعجب ميكردند و ميگفتند ما فكر نميكرديم تا اين حد معتقد و اهل نماز باشيد.
هيچ وقت اين نعمت هايي كه اكنون در جامعه هست ما نداشتيم، حسرت يك وعده غذاي كامل كه شكم ما را سير كند و يك ليوان آب گوراي سرد و سالم در تمام طول اسارت بر دل تك تك اسرا بود.
قامت استخواني و رنگ و روي سياه همه اسراي آزاده نشان از تحمل اين همه مشقت ميداد زيرا در تمام طول اين ۱۰ سال يك وعده غذاي خوب نميخورديم.
كمي آب با پوست بادمجان و كدو، خورش ما بود و يك نان براي پنج تا ۱۰ نفر كه به هر كسي كمتر از نصف كف دست ميرسيد.
بدون شك وجود ۴۲ هزار نفر اسير در كشور عراق كه يك عده به دليل سالخوردگي زير شكنجه به شهادت ميرسيدند يا مجروحان جبهه و جنگ بودند و يا به دليل سوء تغذيه و بيماريهاي عفوني به خيل شهدا ميپيوستند باعث ميشد كه بسياري از اين عزيزان بدون مزار در عراق دفن شوند.
سه سال در اردوگاه رمادي و هفت سال در اردوگاه موصل بودم و در اين سالها شاهد شهادت بسياري از اسرا كه به صورت غريبانه شهيد ميشدند، بودم كه بدون هيچ نام و نشاني در خارج از اردوگاه دفن ميشدند.
مهدوي بدترين خاطره دوران اسارت را رحلت امام برشمرد و گفت: با برگزاري آيين سينه زني و عزاداري خود را تسلي ميداديم چون حسرت ديدار امام عزيز را براي هميشه بايد در دل داشته باشيم.
وي حضور پرشور مردم در استقبال از اسرا در سال ۶۹ كه موجي از شور و شعف در كشور ايجاد كرد را يكي از روزهاي بياد ماندگي زندگي خود پس از آزادي و ورود به ميهن برشمرد و گفت: مردم از مرز خسروي تا اسلام آباد و در شهر ايلام و همه شهرها به استقبال ما آمدند و مسوولان هم سنگ تمام گذاشتند.
وي اظهار كرد: مسوولين بايد توجه كنند كه آزادگان به عنوان كساني كه سالها سختي و مشقت تحمل كرده اند اكنون چي ميگويد، چه خواسته هايي دارند، تنها توجه به آزادگان معطوف به روز ۲۶ مرداد نشود.
وي ضمن تشكر از مسوولان كشوري اظهار داشت: قضيه بازنشستگي اسراي كارمندان به ويژه از نظر خدمات درماني بيمه تكميلي جوابگو نيست زيرا اكنون چند سالي است كه خدمات بيمه اي ما قطع شده و كسي جوابگو نيست.
ˈمحمد حسين مهدويˈ سالها مسوول ستاد آزادگان استان ايلام قبل از ادغام در بنياد شهيد و امور ايثارگران بود و اكنون بازنشسته شده است.
استان ايلام با داشتن ۴۳۰كيلومتر مرز مشترك با كشور عراق به عنوان جبهه مياني نبرد، از آوردگاههاي مهم دوران دفاع مقدس به شمار ميرود كه سه هزار شهيد گلگون كفن، ۱۱هزار جانباز دلاور و ۳۳۱آزاده سرافراز تقديم اسلام و نظام كرده است.
ياد و خاطره همه شهداي و جانبازان و اسرار گرامي و ۲۶ مرداد سالروز ورود آزادگان به ميهن اسلامي مبارك باد.
منبع: ايرنا