در نشستی خبری؛

فعالیت‌های یکساله پژوهشکده حج وزیارت تشریح شد

رییس پژوهشکده حج و زیارت با تشریح فعالیت‌های این پژوهشکده در بازه زمانی حج ۹۲ تا ۹۳ از انتشار ۸۵ اثر جدید در قالب تألیف، ترجمه، نشریات و گاهنامه خبر داد و اظهار داشت: این کتاب‌های براساس نیازها زائران و کارگزاران حج وزیارت تولید و منتشر شده است.

به گزارش خبرنگار پايگاه اطلاع رساني حج، حجت الاسلام سيدمهدي عليزاده موسوي رييس پژوهشكده حج و زيارت در نشستي خبري كه پيش از ظهر امروز با حضور خبرنگاران استان قم برگزار شد به تشريح فعاليت‌هاي اين پژوهشكده در بازه زماني حج ۹۲ تا حج ۹۳ پرداخت.
وي با بيان اينكه فلسفه پژوهشكده حج و زيارت بررسي عرصه‌هاي ناكاويده در اين دو حوزه است، گفت: تشرف ساليانه يك ميليون عمره گزار و ۲/۵ ميليون زائر عتبات عاليات، نياز به عقبه‌هاي علمي دارد تا زائران با بصيرت و شناخت كامل در اين اماكن مقدس حاضر شوند.
وي وظيفه اصلي پژوهشكده حج و زيارت را تأمين عقبه‌هاي علمي لازم براي كارگزاران و زائران عنوان و ابراز كرد: فعاليت‌هاي پژوهشكده حج و زيارت در سطوح تحقيقات بنيادين، توليد علم، مباحث كاربردي ويژه مخاطبان، انديشمندان، روحانيان، كارگزاران، حجاج و زائران دسته بندي مي‌شود.
حجت الاسلام عليزاده موسوي در ادامه با اشاره به فعاليت‌هاي علمي پژوهشي پژوهشكده از تأليف و ترجمه ۸۵ عنوان اثر در قالب تاليف (۵۵ عنوان)، ترجمه (۱۷ عنوان)، نشريات (۱۱ عنوان) و گاهنامه (۲ عنوان) در يك سال گذشته خبر داد.
وي افزود: در حوزه اخلاق و اسرار ۷ عنوان، تاريخ و سيره ۷ عنوان، كلام و معارف و وهابيت پژوهي و پاسخ به شبهات ۲۹ عنوان، فقه و حقوق ۴ عنوان و سياسي اجتماعي ۴ عنوان تاكنون منتشر شده و يا در حال انتشار است.
رييس پژوهشكده حج و زيارت اظهار داشت: براي آشنايي بيشتر پژوهشگران با آثار پژوهشكده، كتاب «آينه آثار»؛ و كتابي با عنوان «گزارشي از ۴۰ كتاب منتشر شده ضد شيعي» و كتابي با نام «گويه ها» در پاسخ به سوالات فقهي و تاريخي و كلامي، حجاج ساير كشورها و كتاب «گزارش حج ۳۳» نيز به چاپ رسيده است.
وي با بيان اينكه از مجموع ۵۵عنوان تاليفات به چاپ رسيده، ۳۶ عنوان به زبان فارسي و ۱۹ عنوان به زبان عربي بوده است، گفت: براي ارتباط و پاسخگويي به نيازهاي حجاج و زائران ساير كشورهاي اسلامي، از فارسي به عربي ۱ عنوان، از فارسي به اردو ۴ عنوان، از فارسي به تركي استانبولي ۸ عنوان، از عربي به فارسي ۳ عنوان و از فارسي به انگليسي ۱ عنوان كتاب به چاپ رسانده ايم.
حجت الاسلام عليزاده موسوي درباره مجلات و فصلنامه‌هاي منتشر شده از سوي پژوهشكده حج و زيارت نيز توضيح داد: فصلنامه ميقات حج در چهار شماره، دو فصلنامه ميقات الحج به زبان عربي در دو شماره و فصلنامه فرهنگ زيارت ويژه عتبات عاليات و زيارت در چهار شماره به چاپ رسيده است.
وي خاطرنشان كرد: گاهنامه بولتن باتوجه به شرايط روز و تحولات منطقه و جهان اسلام، براي آشنايي روحانيون و كارگزاران و زائران فرهيخته به چاپ مي‌رسد كه در سال جاري دوعنوان به نامهاي «گاهنامه سياسي اجتماعي / بررسي تحولات سياسي اجتماعي سوريه» و «گاهنامه كلامي / تكفير و تكفيري ها» منتشر شده است.
رييس پژوهشكده حج و زيارت حمايت از پايان نامه‌ها را نيز به عنوان بخشي از فعاليت‌هاي اين پژوهشكده عنوان كرد و گفت: به منظور گسترش فعاليت‌هاي علمي در حوزه حج و زيارت و عطف توجه دانشجويان و طلاب به اين موضوعات، يكي از برنامه‌هاي مهم و كاربردي پژوهشكده حج و زيارت، حمايت از پايان نامه‌هاي علمي است.
وي ادامه داد: حمايت از پايان نامه هايي كه به پاسخگويي شبهات وهابيت و تبيين عقايد تشيع مي‌پردازند در دستور كار پژوهشكده قرار دارد كه بر اين اساس از حج ۹۲ تا ۹۳، تعداد ۲۳ پايان نامه، در گروههاي علمي و شوراي پژوهش بررسي و ۱۵ موضوع مرتبط به دانشجويان و طلاب واگذار شده است كه ۵ عنوان از اين پايان نامه‌ها با تغييرات ساختاري به چاپ رسيده اند.
حجت الاسلام عليزاده موسوي با اشاره به كلان پروژه‌هاي تعريف شده در پژوهشكده حج و زيارت از موسوعه رد شبهات وهابيت و دانشنامه حج و حرمين نام برد و گفت: پس از انتشار ۵ جلد از دانشنامه حج و حرمين در سال گذشته، جلد ششم و هفتم از اين دانشنامه، مراحل تكميل نهايي را مي‌گذراند.
وي با بيان اينكه موسوعه رد شبهات وهابيت مشتمل بر ۲۰۰ مدخل مي‌باشد، خاطرنشان كرد: در اين موسوعه با اولويت مصوب شوراي پژوهش، ۵۰ مدخل به محققان واگذار شده كه در مراحل مختلف توليد قرار دارند؛ ۱۲ عنوان پس از طي مراح ارزيابي و آماده سازي، چاپ شده است و ۸ عنوان در مرحله چاپ قرار دارد.