رییس اداره عفونتهای بیمارستانی وزارت بهداشت اعلام کرد:
غربالگری دقیق حجاج در بازگشت از سفر حج
رییس اداره بیماری منتقله از آب و غذا و عفونت بیمارستانی وزارت بهداشت گفت: حجاج هنگام بازگشت به کشور از نظر ابتلا به ویروس کرونا معاینه شده و در پایگاههای مراقبت مرزی غربالگری در صورت لزوم حتی قرنطینه میشوند.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج به نقل از ايرنا، دكتر حسين معصومي اصل امروز سه شنبه در نشست خبري دهمين همايش انجمن عفوني اطفال در جمع خبرنگاران در خصوص بيماري ابولا افزود: اين بيماري تاكنون در كشورهاي خاورميانه گزارش نشده اما تمامي مراكز بهداشتي و درماني كشور آمادگي اين را دارند كه به محض مشاهده ابولا اقدامات درماني را انجام دهند.
وي ادامه داد: ۸ تا ۱۰ درصد بيماران بستري شده به عفونت بيمارستاني مبتلا ميشوند.
وي ادامه داد: از زماني كه بيمارستانها تاسيس شده اند احتمال عفونت بيمارستاني همواره وجود داشته است اما در تمامي بيمارستانها كميته كنترل عفونت و نظام مراقبت برقرار است تا زماني كه عفونت بيمارستان اتفاق بيفتد اقدامات پيشگيرانه صورت گيرد.
وي ادامه داد: دركشورهاي توسعه يافته مانند آمريكا عفونت بيمارستاني به طور متوسط ۶ تا ۱۱ درصد بيماران را شامل ميشود.
معصومي اصل با بيان اينكه چندي پيش در يكي از بخشهاي بيمارستان مدرس عفونت بيمارستاني رخ داده بود، گفت: اين شرايط در تمامي بيمارستانهاي جهان طبيعي است اما بايد اقدامات پيشگيرانه در تمامي بخشها بيمارستاني اجرا شود.
فوق تخصص عفوني اطفال افزود: مهمترين راهكار براي پيشگيري از عفونتهاي بيمارستاني شستشوي مكرر دستها با مواد ضد عفوني كننده است كه شامل كادر بيمارستاني، ملاقات كنندگان و مراجعه كنندگان ميشود.
معصومي اصل همچنين اضافه كرد: آموزش مردم و اطلاع رساني در خصوص رعايت بهداشت فردي و عمومي از اصول اساسي حوزه سلامت است.
وي در خصوص تزريق واكسن «پت والان» اظهار كرد: اين واكسن به صورت رايگان در شبكه بهداشت براي همه كودكان تازه متولد شده تزريق ميشود.
معصومي اصل ادامه داد: واكسن پنوموكوك در تمام كشورها براي كودكان در دو ماهگي، چهار و شش ماهگي و يكبار در ۱۸ ماهگي تزريق ميشود همچنين در ايران در باره تزريق اين واكسن تصميم قطعي گرفته نشده است.
به گفته وي تزريق واكسن پنو موكوك براي كودكان متولد شده هزينه زيادي دارد به طوري كه هر واكسن حدود ۱۵۰ هزار تومان هزينه دارد.
معصومي اصل به واكسن آنفلوانزا اشاره كرد و افزود: سال گذشته اين واكسن با تاخير وارد كشور شد ولي امسال اين واكسن به زودي در داروخانهها توزيع شده و مشكلي در اين زمينه وجودندارد.
وي تصريح كرد: واكسن آنفلوانزا را همه افراد از كودك ۶ ماه به بالا ميتوانند بزنند اما بهتر است اين واكسن را افرادي كه در معرض خطر بيماريهاي مختلف مانند نقص ايمني، بيماريهاي ديابت، قلبي و عروقي هستند تزريق كنند.
فوق تخصص عفوني اطفال گفت: واكسن آنفلوانزا بايد به محض اينكه از يخچال خارج شود مورد تزريق قرار گيرد در غير اين صورت خاصيت خود را از دست ميدهد و چه بسا ممكن است براي بيماران ضرر داشته باشد.
به گفته معصومي سرماخوردگي واكسن ندارد اما مردم به داروخانهها و پزشكان مراجعه ميكنند و تقاضاي واكسن سرماخوردگي ميكنند.
رييس اداره بيماري منتقله از آب و غذا و عفونت بيمارستاني افزود: بيماريهاي كه نو پديد هستند، سابقه اي از نوع بيماري نداريم مانند بيماري سارس، كرونا و ابولا كه بايد در اين زمينه مطالعات گستره اي صورت گيرد.
وي در خصوص سل مقاوم به درمان گفت: اين بيماري اغلب باز پديد است و در حال مقاومت ميكروبي است به همين دليل ريشه كن نشده است.
معصومي اصل گفت: براي معالجه بيماري سارس، سل و سرخك بيماران بايد به بيمارستان هايي كه مجهز به اتاق فشار منفي هستند مراجعه كنند.
وي اضافه كرد: اتاق فشار منفي داراي دستگاه تهويه بوده و كاملا ايزوله و بيماران به طور مجزا در آنجا بستري ميشوند.
دهمين همايش انجمن عفوني اطفال در روزهاي ۲۸ تا ۳۰ آبان ماه در دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي برگزار ميشود.