۶ اسفند آغاز رقابت 470 نخبه قرآنی کشور
مدیر امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه از آغاز رقابت 470 نخبه قرآنی کشور در سی و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن از ۶ اسفند خبر داد.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج به نقل از شبستان، حجت الاسلام سيدمصطفي حسيني، مدير مركز امور قرآني سازمان اوقاف و امور خيريه در نشست خبري سي و هفتمين دوره مسابقات سراسري حفظ، قرائت، ترتيل و مفاهيم قرآن كريم كه صبح امروز در محل سازمان اوقاف برگزار شد با اشاره به رسالت هاي قرآني اين سازمان گفت: سازمان اوقاف و امور خيريه يك نهاد فرهنگي است و فعاليت هاي قراني پايه و اساس فعاليت هاي قراني خواهد بود و بر همين اساس برنامه ها و طرح هاي خود را پيش مي گيريم. كشور جمهوري اسلامي ايران براي پايه گذاري حكومت قرآني انقلاب كرد و اگر بخواهيم قران در همه جا چه در عرصه آموزش عمومي، تبليغ، ترويج، پژوهش و ... حاكم شود بايد در همين راستا حركت كنيم.
وي افزود: برگزاري مسابقات قرآني سازمان اوقاف و امور خيريه زمينه ساز فعاليت هاي آموزشي، پژوهشي، تبليغي و ترويجي قرآن كريم بوده است و از سال 1360 به همت نظام جمهوري اسلامي ايران و اهتمام اين سازمان برگزار شده است.
حجت الاسلام حسيني عنوان كرد: مسابقات قرآني سازمان اوقاف و امور خيريه نقش بسزايي در توسعه و گسترش برنامه هاي قرآني داشته و بسياري از موسسات آموزشي و پژوهشي بر همين اساس فعاليت هاي خود را گسترش داده اند.
مدير مركز امور قرآني سازمان اوقاف و امور خيريه تصريح كرد: امروز مسابقات قرآن صرفا در حوزه حفظ، قرائت و ترتيل برگزار نمي شود و رشته هاي مفاهيم، پژوهش هاي قرآني و غيره مخاطبان خود را براي حضور در اين رقابت ها جذب مي كند.
وي با اشاره به اهم برنامه هاي جنبي سي و هفتمين دوره مسابقات سراسري قرآن گفت: تبيين بحث هاي پژوهش قرآني، برگزاري انواع كلاس هاي آموزشي از مهمترين طرح هاي حاشيه اي اين رقابت ها هستند كه علاوه بر توجه به بخش تخصصي قرآن عرصه هاي آموزشي و پژوهشي آن نيز مورد توجه قرار مي گيرد.
رقابت 470 نخبه قرآني كشور در سي و هفتمين دوره مسابقات قرآن
حجت الاسلام حسيني تصريح كرد: سي و هفتمين دوره مسابقات سراسري قرآن از 6 تا 11 اسفند در شهر تبريز آغاز مي شود كه اين رقابت ها در مرحله شهرستاني و استاني برگزيدگان خود را شناخته است. مسابقات امسال در مقطع بزرگسالان شامل 2 بخش خواهران و برادران خواهد بود كه پيش از اين يك ميليون و 900 هزار نفر در مرحله شهرستاني رقابت كرده اند.
تلاش براي گسترش و مشاركت عمومي در مسابقات قرآن
مدير مركز امور قرآني سازمان اوقاف و امور خيريه عنوان كرد: اگرچه مسابقات سراسري قرآن ويژه برترين ها در حوزه حافظان و قاريان خواهد بود اما سازمان تلاش مي كند با گسترش رشته هاي مختلف شاهد جذب مشاركت هاي عمومي باشد و از اين زمينه مساعد استفاده حداكثري را داشته تا براي سال هاي آينده رشته ها و منابع آزموني بيشتري را ايجاد كند تا افراد بيشتري سر سفره پركرامت قرآن كريم حضور يابند.
حضور بيش از شش هزار نفر در مرحله استاني مسابقات سراسري قرآن
حجت الاسلام حسيني عنوان كرد: امسال در مرحله شهرستاني سي و هفتمين دوره مسابقات سراسري قرآن بيش از 1920 مسابقه در 386 شهرستان برگزار شد و در مرحله استاني 280 رقابت در 31 استان با حضور شش هزار نفر از قاريان و حافظان برگزار شد.
گفتني است، مرحله شهرستاني شاهد رشته هاي حفظ يك جزء، 2 و نيم جزء، 5 جزء، 10 جزء، 20 جزء، كل قرآن و قرائت تحقيق، ترتيل و مفاهيم بوده است و اين رشته ها در مرحله استاني به حفظ 10 جزء، 20 جزء، كل، قرائت تحقيق، ترتيل، مفاهيم قرآن و فرازخواني تقليل يافت.
افزودن رشته قرائت- حفظ، توجه به فهم آيات قرآن
حجت الاسلام حسيني با اشاره به افزايش رشته جديد قرائت- حفظ در مسابقات امسال گفت: با توجه به منويات مقام معظم رهبري در ديدار سالانه جامعه قرآني مبني بر حفظ آيات قرآن كريم توسط قاريان رشته جديد قرائت – حفظ در اين دوره از مسابقات پيش بيني شده است اما به دليل تاخير در ابلاغ آيين نامه اين رشته به مرحله كشوري نرسيد و بر همين اساس پيش بيني مي كنيم اين رشته در سال آينده با قوت و گسترش بيشتري برگزار شود.
بهره مندي از ظرفيت استاني براي برگزاري بهتر مسابقات قرآن
حجت الاسلام حسيني عنوان كرد: سي و هفتمين دوره از ششم تا 11 اسفند به اهتمام استان آذربايجان شرقي در شهر تبريز برگزار مي شود كه در راستاي برگزاري بهتر اين رقابت ها اداره كل اوقاف و امور خيريه استان آذربايجان شرقي، ستاد عالي استاني به رياست استاندار آذربايجان شرقي همه ظرفيت هاي خود را به كار گرفته اند.
برگزاري 200 محفل قرآني در حاشيه مسابقات قرآن
مدير مركز امور قرآني سازمان اوقاف و امور خيريه عنوان كرد: در راستاي آماده سازي فضاي استاني براي برگزاري مسابقات قرآن از دهه فجر امسال با برگزاري محافل قرآني به استقبال اين مسابقات رفته ايم و مقرر است 200 محفل قرآني برگزار شود. بر همين اساس از دهه فجر تا پايان مسابقات قاريان برجسته كشور در مناطق مختلف شهرستان هاي استان آذربايجان شرقي به قرائت قرآن پرداختند و امروز نيز احمد شهات احمد سيد قاري برجسته مصري به كشورمان سفر و از تلاوت هاي اين قاري برجسته بهره مند مي شويم.
وي افزود: مسابقات قرآن ويژه برادران در مصلي بزرگ امام خميني (ره) و ويژه خواهران در مجتمع پتروشيمي تبريز با حضور 470 نفر از نخبگان قرآني شامل 250 نفر از برادران و 220 نفر از خواهران در رشته هاي حفظ 20 جزء، حفظ كل، قرائت ترتيل و مفاهيم برگزار مي شود.
حجت الاسلام حسيني عنوان كرد: مسابقات قرآن مطلع به سازمان اوقاف و امور خيريه نيست و به نام نظام جمهوري اسلامي ايران برگزار مي شود.
وي عنوان كرد: در اين دوره از رقابت ها 25 داور برادر و 20 داور خواهر حضور دارند و ناظران در بخش هاي مختلف و اساتيد راهنما براي برگزاري بهتر اين رقابت ها مشاوره هاي خود را به شركت كنندگان مي دهند. امسال به تعداد اساتيد راهنما افزوده شده تا متسابقين بيشتر با نقاط ضعف و قوت خود آشنا شوند.
تهيه طرح آموزش عمومي قرآن براي مشاركت مردمي
حجت الاسلام حسيني تصريح كرد: در كنار رسالت برگزاري مسابقات قرآن ويژه قاريان و حافظان متخصص سعي داريم با طرح هايي بحث قرآن را در سطح عمومي و غيرتخصصي افزايش دهيم بر همين اساس منابعي شناسايي شده است تا در مورد يك يا 2 سال عموم مردم با ترجمه و تفسير قرآن آشنا شوند و اميدواريم در سال آينده با افزايش رشته مسابقات قرآن عموم مردم در اين رقابت ها حضور داشته باشند.
افزايش 20 درصدي جوايز مسابقات قرآن
حجت الاسلام حسيني با اشاره به جوايز اين رقابت ها گفت: هر رشته امتحاني پنج نفر برگزيده خواهد داشت و جوايز امسال نسبت به دوره گذشته 20 درصد افزايش يافته است.
وي افزود: در كنار اهداي جوايز به برگزيدگان هدايايي به قارياني كه داراي تلاوت معناگرا و يا احراز بهترين نمره در بخش صوت و لحن، تجويد، وقف و ابتدا و نيز انتخاب آنها از سوي حضار و بينندگان اهدا مي شود بر همين اساس سامانه اي شبكه هاي تلويزيوني صدا و سيما پيش بيني شده تا ضمن پخش برترين فرازهاي قرائت شركت كنندگان روزانه از نگاه بينندگان به بهترين ها هدايايي اهدا كنيم. در رشته حفظ نيز افرادي كه بتوانند بالاترين نمره صحت حفظ را به خود اختصاص دهند حايز دريافت جوايز نفيس خواهند بود.
برگزاري كارگاه هاي آموزشي و نمايشگاه ها در حاشيه مسابقات قرآن
حجت الاسلام حسيني با اشاره به اهم برنامه هاي حاشيه اي اين دوره از رقابت ها گفت: برگزاري كارگاه آموزش حفظ موضوعي و تبيين روش هاي نوين حفظ، روش هاي قرآن شناسي، آشنايي با ساختارشناسي قرآن از جمله برنامه هاي حاشيه اي اين رقابت هاست. همچنين عموم مردم مي توانند در كارگاه هاي آموزشي صحيح خواني قرآن با بهترين بسته هاي آموزشي آشنا شوند و يكي از جذاب ترين بخش هاي اين دوره از رقابت ها برپاي نمايشگاه و ارايه بهترين آثار قرآني در حوزه هاي مختلف حفظ، تدبر در قرآن و ... است.
تغيير در شيوه انتخاب برترين ها از سال آينده
حجت الاسلام حسيني با بيان اين مطلب كه از سال آينده در نحوه انتخاب برگزيدگان اين مسابقات تغييري حاصل مي شود، گفت: يكي از مشكلاتي كه همواره از سوي كميته فني مورد مطالعه قرار گرفته بود تغيير در نحوه انتخاب برگزيدگان است گاهي نفر اول با اختلاف ناچيز نيم نمره نسبت به نفر دوم در اين رقابت ها موفق مي شد اما نفر دوم چيزي نسبت به نفر اول كم نداشت بر همين اساس از سال آينده نفرات برتر به صورت توصيفي مشخص مي شوند و تعداد خاصي در يك سطح بندي قرار مي گيرند و براي اعزام حافظان به مسابقات بين المللي كميته اي تشكيل و افراد انتخاب مي شوند.
وي خاطرنشان كرد: از جمله ويژه برنامه هاي جنبي سي و هفتمين دوره مسابقات امسال برگزاري همايش علامه طباطبايي و قرآن و همايش شهريار و قرآن و همايش سبك زندگي قرآني است. همچنين برگزيدگان 10 دوره اول مسابقات قران در اين رقابت ها حضور داشته و از نظراتشان در جلسات مختلف استفاده مي كنيم. گفتني است، پخش زنده لحظات اذانگاهي با قرائت قاريان و موذنين از مسابقات در برنامه آفتاب شرقي از ديگر برنامه هاي اين دوره از رقابت ها است.