در همایش اسلام و تمدن چین:

اندیشمندان دینی سوء استفاده افراطیون از مذهب را نکوهش کردند

شرکت کنندگان در همایش «اسلام و تمدن چین» با انتقاد از گسترش جریانات افراط گرایی در برخی نقاط دنیا، سوء استفاده افراطیون از دین و مذاهب گوناگون را در پیشبرد اهدافشان تقبیح کردند.

اسلام در كانادا از همه اديان بيشتر رشد كرده است عليرغم رسانه‌ها كه بر ضد اسلام فعاليت مي‌كنند اين دين به شدت رشد كرده و تعداد مساجد هر روز بيشتر مي‌شود و زنان محجبه افزايش مي‌يابند و بيشتر مسلمانان مهاجراني هستند كه از كشورهاي اسلامي به اين كشور آمده و سبب رشد اسلام شده‌اند. اينك در كانادا بيش از ۳ درصد جمعيت را مسلمانان تشكيل مي‌دهند كه اين رقم نسبت به سال‌هاي گذشته افزايش يافته است. مسلمانان كانادا از جنبه‌هاي اقتصادي فرهنگي و علمي بسيار رشد كرده مراكز اسلامي زيادي نيز در اين كشور راه اندازي شده‌اند و اين موضوع سبب نگراني افرادي است كه قصد دارند مانع توسعه اسلام در غرب شوند و اسلام را تهديد برضد امنيت و صلح مي‌دانند.
مسجد سرخ روسيه پس از ۹۰ سال بازگشايي شد درهاي مسجد جمعه سرخ روسيه واقع در منطقه تومسك پس از ۹۰ سال بار ديگر به روي نمازگزاران گشوده شد. اين مسجد پس از برگزاري يك مراسم رسمي بار ديگر درهاي خود را به روي مسلمانان اين منطقه گشود. فرماندار تومسك، شهردار اين منطقه، رئيس پارلمان جمهوري چچن، مفتي چچن و صد‌ها مسلمان اين منطقه در مراسم افتتاح مسجد سرخ حضور داشتند. مراسم بازگشايي مسجد جمعه سرخ روسيه با قرائت قرآن كريم و سخنراني علما و مسئولان روس برگزار شد. پس از آن شركت‌كنندگان بعد از ۹۰ سال اولين نماز جماعت خود را در اين مسجد برگزار كردند.
بررسي نگاه كشورهاي غيراسلامي به بازار پرسود دو هزار و ۳۰۰ ميليارد دلاري صنعت حلال دوازدهمين نمايشگاه حلال مالزي با حضور ۲۰ كشور از جمله شركت‌هاي ايراني در مركز همايش‌هاي شهر كوالالامپور امروز بكار خود پايان داد. در نمايشگاه بين المللي حلال مالزي شركت‌هايي از كشورهاي فرانسه، هلند، بلژيك، كره جنوبي، آفريقاي جنوبي، منطقه تايوان و كشورهاي ديگر غيرمسلمان حضور يافته‌اند و براي محصولات حلال توليدي خود بازاريابي كردند. براساس بررسي مركز پژوهش‌هاي مجلس شوراي اسلامي جمعيت مسلمانان جهان تا سال ۱۴۰۰ به حدود ۳۰ درصد كل جمعيت جهان مي‌رسد و غذاي حلال مي‌تواند ۲۰ درصد كل تجارت جهاني را در محصولات غذايي به خود اختصاص دهد. آمارهاي بين المللي نشان مي‌دهد رشد بازار محصولات حلال در دنيا بسيار سريع بوده و رقم ۵۸۰ ميليارد دلاري اين محصولات در سال ۲۰۰۴ با ۲۹۶ درصد افزايش به دو هزار و ۳۰۰ ميليارد دلار در سال ۲۰۱۳ ميلادي رسيده است و كشورهاي غيراسلامي نمي‌توانند چشم خود را به اين بازار ببندند.
آلمان بانك اسلامي راه‌اندازي كرد دولت آلمان براي رفاه حال مسلمانان بانك اسلامي تأسيس كرده است. اين بانك با هدف كمك به مسلمانان براي رعايت دستورات اسلامي و فرصت سرمايه گذاري به مسلمانان ايجاد شده و بناست توسعه يابد. سرمايه اين بانك را كشورهاي اسلامي تامين كرده‌اند كه بالغ بر ۴۸ مليون دلار است و اين بانك در شهر مان‌هايم آلمان قرار گرفته است.
تجمع تندرو‌ها دربيرون مسجد مركزي لندن همزمان با برپايي نماز جمعه ده‌ها تن از فعالان دو گروه تندرو دست راستي و نژادپرست انگليس همزمان با برگزاري نماز جمعه در مسجد مركزي لندن، در برابر اين مسجد اقدام به برپايي تجمع اعتراضي كردند. اين تجمع از سوي دو گروه «بريتانياي واحد» و «مجمع دفاع انگليس» (اي دي ال) برگزار شد كه صد‌ها نفر از مسلمانان در داخل مسجد كه در قلب لندن قرار دارد، در حال اقامه نماز جمعه بودند. اين افراد كه برخي از آن‌ها نقاب بر چهره داشتند، در برابر مسجد مركزي لندن ضمن در دست داشتن پلاكاردهايي، شعارهايي كه محتوي ضد اسلامي و‌نژاد پرستانه داشت، سر مي‌دادند.
حسنين هيكل: به خاطر آمريكا، ايران را از دست داديم روزنامه نگار برجسته مصري با ابراز ناخرسندي از شيوه تعامل كشورهاي عربي با تهران گفت: ما ايران را در برهه‌اي از زمان بدون دليل و فقط به خاطر حفظ روابط با آمريكا، از دست داديم و اين تاسف بار است. محمد حسنين هيكل در يك برنامه تلويزيوني كه از شبكه مصري «سي بي‌سي» پخش شد، افزود: من از شيوه برخورد كشورهاي عربي با ايران بسيار ناراحتم، واقعا نيازي به اين طرز تعامل نبود. هيكل تاكيد كرد: جاي بسي تاسف است كه ما بدون دليل و به نفع آمريكايي‌ها، روابطمان با ايران را از دست داديم. هيكل با بيان اينكه مخالف تقسيم جهان عرب به دو قطب شيعه و سني است، گفت: تقسيم جهان عرب به شيعه و سني يكي از بزرگ‌ترين جنايت‌ها در تاريخ اسلام بود.
همايش اسلام و تمدن چين/ انديشمندان ديني سوء استفاده افراطيون از مذهب را نكوهش كردند شركت كنندگان در همايش «اسلام و تمدن چين» روز شنبه با انتقاد از گسترش جريانات افراط گرايي در برخي نقاط دنيا، سوء استفاده افراطيون از دين و مذاهب گوناگون را در پيشبرد اهدافشان تقبيح كردند. در اين همايش سه روزه كه با حضور انديشمندان و متفكراني از كشورهاي ايران، تركيه، چين، اندونزي، آلمان و استراليا در دانشكده علوم انساني دانشگاه پكن برگزار شد، «اقاي اعواني» چهره ماندگان ايران در حوزه فلسفه و استاد دانشگاه در سخناني با اشاره به تاثيرات مثبت «دين و دينداري» در عالم بشريت، بر لزوم «فهم صحيح» از معارف ديني تاكيد كرد. وي نتيجه فهم نادرست از دين را انحراف از معارف واقعي دين و در نتيجه گرفتاري در عوالمي چون افراط گرايي دانست و بر درد و رنج دنياي امروز از اين مقوله تاكيد كرد.
آغاز گردهمايي سالانه مسلمانان فرانسه گردهمايي سالانه مسلمانان فرانسه از ديروز در شهر بورژه آغاز شد و به مدت ۴ روز ادامه خواهد داشت. اين گردهمايي كه شامل برگزاري نماز جماعت و كنفرانس با حضور شخصيت‌هاي مسلمان و نيز نمايشگاه عرضه كالاهاي مورد نياز مسلمانان است، هرساله در فرانسه برگزار مي‌شود و امسال براي سي‌و‌دومين سال از سوي اتحاديه سازمان‌هاي اسلامي فرانسه برگزار مي‌شود. اين گردهمايي در پارك نمايشگاهي بورژه برگزار مي‌شود و انتظار مي‌رود، ۵۰ هزار تن براي شركت در كنفرانس‌ها و نمايشگاه‌هاي آن به‌ بورژه بروند.
مخالفان اسلام ستيزي در استراليا تظاهرات كردند به گزارش شبكه تلويزيوني پرس تي وي، گروه موسوم به «بازپس گيري استراليا» تظاهرات ضداسلام را در چندين شهر اين كشور برپاكرد. شركت كنندگان در اين تظاهرات، نوشته‌هاي ضداسلامي در دست داشتند. اما مخالفان اين تظاهرات ضداسلام مي‌گفتند اين حركت نژادپرستانه و همسو با نگرشهاي نازي‌هاي آلمان در دوران جنگ جهاني دوم است. تظاهرات اين دو جريان در شهرهاي مختلف استراليا به بروز درگيري‌هاي پراكنده و زخمي شدن سطحي چند نفر منجر شد.
مسلمانان اسپانيا: تدريس اسلام در مدارس راه‌كاري براي مبارزه با افراط‌گرايي است مسلمانان اسپانيا بر ضرورت اضافه‌شدن واحد درسي «دين اسلام» در شيوه‌هاي آموزشي مدارس اين كشور به‌منظور مبارزه با افراط‌گرايي، تندروي و مقابله با تروريسم و نيز فهم صحيح اين دين مبارك تأكيد كردند. دبيركل كميسيون اسلامي اسپانيا و رئيس اتحاديه نهادهاي ديني ـ اسلامي و انجمن‌هاي اسلامي اين كشور، در اين باره گفت: در اين برهه از زمان تدريس دين مبين اسلام براي دانش‌آموزان مسلمان در اسپانيا يك امر ضروري به‌شمار مي‌رود. منير بنجلون افزود: اين اقدام به‌منظور دورساختن جوانان از افتادن در منجلاب افراط‌گري است. بنجلون در ادامه با اشاره به وضعيت كنوني و گسترش پديده اسلام‌هراسي در كشورهاي اروپايي، اين اقدام را در اسپانيا بسيار حائز اهميت عنوان كرد.