صفات پسندیده در قاموس دین مرز نمی شناسد
حجت الاسلام والمسلمین مومنی با ذکر اینکه صفات پسندیده در قاموس دین مرز نمی شناسد، گفت: غیرت، اخلاق خوب، گذشت و سخاوت، شجاعت و ترحم صفاتی هستند که انسان با داشتن آنها مورد عفو خداوند قرار می گیرد.
به گزارش خبرنگار اعزامي پايگاه اطلاع رساني حج از عتبات عاليات، حجتالاسلام والمسلمين مومني، خطيب بعثه مقام معظم رهبري، شامگاه چهارشنبه، 23 ارديبهشت در جمع زايران ايراني حاضر در حرم قمر بني هاشم با تسليت سالروز شهادت امام موسي كاظم(ع) گفت: ايشان خطاب به هشام به جملاتي از انجيل اشاره كردند.
وي افزود: امام فرمودند كه در انجيل آمده است كه خوشا به حال كساني كه در دنيا به زيردستان ترحم كنند و خوشا به حال متواضعان.
خطيب بعثه مقام معظم رهبري با ذكر اينكه در قاموس دين صفات خوب مرز نمي شناسد، گفت: در يكي از جنگها پيامبر(ص) شخصا فرمانده لشكر اسلام بودند و ارتش اسلام پيروز شد؛ در ميان اسرا پنج نفر بايد اعدام مي شدند؛ ايشان دستور اعدام را صادر كردند و در اين ميان يكي از اين اسرا را را صدا زدند و به او فرمودند، تو آزادي، اين فرد تعجب كرد و علت مسئله را خواستار شد؛ رسول خدا(ص) فرمودند، خداوند به من خبر داد كه پنج صفت خوب در وجود توست و مورد عفو الهي قرار گرفتي.
حجت الاسلام والمسلمين مومني با اشاره به اين صفات پسنديده گفت: غيرت، اخلاق خوب، گذشت و سخاوت، شجاعت و ترحم صفاتي هستند كه انسان با داشتن آنها مورد عفو خداوند قرار مي گيرد.
وي اصلاح در ميان مردم را يكي ديگر از مسائل مهم دانست و افزود: امام موسي كاظم(ع) فرمودند، كسي كه قدم براي اصلاح دو برادر ديني بردارد به ميزان هر قدمي كه جلو بگذارد، فرشتگان بر او صلوات مي فرستند و ثواب احياي شب قدر را از خداوند مي گيرد.
خطيب بعثه مقام معظظم رهبري با اشاره به اهميت صله رحم عنوان كرد: حضرت امام سجاد(ع) به امام باقر(ع) فرمودند كه با پنج طبقه از مردم دوستي نكن و در كلام امام سجاد(ع) قطع كننده صله رحم يكي از آن پنج گروه است.
وي با اشاره به خطبه قاصعه حضرت اميرالمومنين(ع)گفت: اين خطبه طولاني ترين خطبه نهج البلاغه است و محتواي آن دررابطه با مذمت تكبر و مدح تواضع است؛ در بخشي از اين خطبه آمده است، عبرت بگيريد زيرا شيطان 6 هزار سال خدا را عبادت كرد، اما با يك تكبر رانده درگاه خداوند شد.
حجت الاسلام والمسلمين مومني با اشاره به گوشه اي زندگي امام موسي كاظم(ع) گفت: ايشان در دوران هارون الرشيد قرار داشتند؛ دوراني كه با يكي از قدرتمندترين خلفاي عباسي روبرو بود؛ هارون الرشيد با قدرت فراوان خود از امام وحشت داشت، زيرا ايشان در موضع حق قرار داشتند و باطل از حق هراسان است؛ اگر مردم حقانيت امام برايشان روشن مي شد، عليه ستم هارون الرشيد قيام مي كردند.
وي عنوان كرد: هارون تلاش كرد بدون كمترين تنشي امام را دستگير كنند؛ او خود به مدينه آمد و در حرم پيامبر(ص) خطاب به امام كاظم(ع) گفت، سلام بر تو اي پسر عمو و با اين سخن خواست براي خود كسب وجاهت كند، امام در پاسخ خطاب به پيامبر(ص) فرمودند، السلام عليك يا رسول الله و با اين سخن خواستند به او يادآوري كنند كه فرزند رسول خدا هستند.
حجت الاسلام والمسلمين مومني افزود: هارون امام كاظم(ع) را دستگير و ايشان را يك سال در بصره زنداني كرد تا از چشم مردم دور باشند و امام به مدت 7 سال در بغداد در زندان به سر بردند و سرانجام با زهر جفا به شهادت رسيدند.