حجت الاسلام والمسلمین قرنی مطرح کرد؛
تدبیر امام جعفر صادق(ع) برای حفظ حفاظت از امام پس از خود
حجت الاسلام والمسلمین قرنی اظهار کرد: منصور پس از آن که خبر شهادت امام ششم را دریافت کرد به والی مدینه نامه نوشت تا به عنوان تفقد بازماندگان، به خانه امام برود و وصیت نامه آن حضرت را خواسته و بخواند و کسی را که وصی امام معرفی شده در آن مجلس گردن بزند.
به گزارش خبرنگار اعزامي پايگاه اطلاع رساني حج از عتبات عاليات، مراسم سالروز شهادت حضرت امام موسي كاظم(ع)، 23 ارديبهشت از سوي دفتر نمايندگي بعثه مقام معظم رهبري در نجف در حرم مطهر امام علي (عليهالسلام) برگزار شد.
در اين مراسم حجت الاسلام والمسلمين قرني با اشاره به دوران زندگي امام موسي كاظم(ع) به زائران توصيه كرد تا از زندگي اين امام بزرگوار درسهاي فراواني بياموزند.
وي با اشاره به برخي القاب امام كاظم(ع) گفت: كاظم، صابر، صالح، امين و عبدالصالح از جمله القابي است كه پيروان امام ايشان را به اين القاب خطاب مي كردند؛ البته امام كاظم(ع) در ميان شيعيان به «بابالحوائج» معروف است.
حجت الاسلام والمسلمين قرني در ادامه عنوان كرد: امام موسي بن جعفر(ع) پس از كشته شدن پدر بزرگوار خود امام جعفر صادق (ع)، در زمان خلافت منصور عباسي، امامت خود بر شيعيان را اعلام كرد و مدت اين امامت ۳۵ سال بود.
حجت الاسلام والمسلمين قرني اظهار كرد: منصور پس از آن كه خبر شهادت امام ششم را دريافت كرد به والي مدينه نامه نوشت تا به عنوان تفقد بازماندگان، به خانه امام برود و وصيت نامه آن حضرت را خواسته و بخواند و كسي را كه وصي امام معرفي شده در آن مجلس گردن بزند؛ هدف او اين بود تا به مسئله امامت خاتمه دهد و زمزمه تشيع را براي هميشه خاموش كند.
وي عنوان كرد: بر خلاف توطئه منصور وقتي كه والي مدينه طبق دستور، وصيت نامه را خواند، مشاهده كرد كه امام پنج نفر را براي وصايت تعيين فرموده است؛ اين پنج نفر عبارت بودند از خليفه، والي مدينه، عبدالله افطح فرزند بزرگ و امام موسي بن جعفر(ع) فرزند كوچك و حميده و به اين ترتيب تدبير منصور نقش بر آب شد.
وي با بيان اينكه امام كاظم(ع) نقش موثري در گسترش معارف شيعي داشتند، افزود: در دوران امامت، چندين بار از سوي خلفاي عباسي دستگير و زنداني شد، در دوران خلافت هارون الرشيد، به مدت چهار سال زنداني بودند و در ۲۵ رجب سال ۱۸۳ هجري قمري در سن ۵۵ سالگي، با زهر در زندان سنديبن شاهك به دستورهارون الرشيد به شهادت رسيدند.
حجت الاسلام والمسلمين قرني سپس به رويدادهاي مهم دوران زندگي حضرت امام موسي بن جعفر(ع) اشاره كرد و گفت: پس از شهادت امام جعفرصادق (ع) انشعاباتي در مذهب شيعه، همچون اسماعيليه، فْطَحيه و ناووسيه ايجاد شد.
وي اظهار كرد: عبدالله اَفْطَحْ، برادر امام موسي كاظم (ع) با ايجاد مذهب افطحيه در شيعه ادعاي امامت و جانشيني امام جعفر صادق(ع) را داشت.
حجت الاسلام والمسلمين قرني با اشاره به ديگر رويدادهاي دوران زندگي امام كاظم(ع) گفت: احضار ايشان به بغداد و زنداني شدن در آن شهر به دستور مهدي عباسي، زنداني شدن امام در بغداد و در دوران حكومت هادي عباسي، دستگيري امام در مدينه و اعزام به زندان عيسي بن جعفر در بصره، به دستور هارون الرشيد در سال ۱۷۹ هجري قمري از ديگر حوادث دوران زندگي امام بود.
وي افزود: انتقال از زندان بصره به زندان فضل بن ربيع در بغداد، انتقال از زندان فضل بن ربيع به زندان فضل بن يحيي برمكي، انتقال از زندان فضل بن يحيي به زندان سندي بن شاهك، مسموم شدن وشهادت امام با خرماي زهرآلود توسط سندي بن شاهك در زندان و انتقال پيكر مطهر امام موسي كاظم (ع) به جِسر بغداد و فراخواني مردم براي ديدن آن توسط مأموران هارون الرشيد از ديگر حوادث دوران امام كاظم(ع) است.
در پايان اين مراسم، سردرودي، مداح اهل بيت(ع) به مداحي و روضه خواني در وصف امام موسي بن جعفر(ع) پرداخت.