حجت الاسلام رفیعی مطرح کرد:
شاخصههای تقوای سیاسی در نامههای 53 و 69 نهج البلاغه
حجت الاسلام رفیعی با ذکر اینکه تقوا یکی پیام های اصلی ماه رمضان است، گفت: در نامه 69 نهج البلاغه نیز شاخصه دیگری برای تقوای سیاسی بیان شده است و امروز مسؤولان، استانداران، فرمانداران و هر فردی که در نظام اسلامی منصبی دارد، نامه امام علی(علیه السلام) به حارث ابن عبدالله همدانی را باید به عنوان یک سندی متقن برای رعایت اصول اخلاقی درنظر بگیرد.
حجت الاسلام و المسلمين دكتر ناصر رفيعي، استاد حوزه و دانشگاه در گفت و گو با خبرنگار پايگاه اطلاع رساني حج با تبريك فرارسيدن ماه مبارك رمضان گفت: خطبا در اين ماه به نكات اخلاقي مردم را توجه بيشتري دهند.
وي با ذكر اينكه تقوا يكي پيام هاي اصلي ماه رمضان است، گفت: در قرآن كريم عنايت خاصي به واژه تقوا در ابعاد مختلف شده است و ضرورت دارد همه در اين ماه تقوا را در خود را تقويت كنيم.
اين استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به آيه «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَلْتَنظُرْ نَفْسٌ مَّا قَدَّمَتْ لِغَدٍ وَاتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ»(اى كسانى كه ايمان آوردهايد از خدا پروا داريد و هر كسى بايد بنگرد كه براى فرداي از پيش چه فرستاده است و [باز] از خدا بترسيد در حقيقتخدا به آنچه مىكنيد آگاه است)، گفت: در اين آيه دو مرتبه توصيه به تقوا شده است و امام خميني(ره) در نامه خود به فرزندش حاج احمد آقا، تأكيد مي كنند كه به اين آيه و دو تقواي توصيه شده در آن توجه كن.
حجت الاسلام رفيعي اظهار داشت: تقوا در امور مختلف متفاوت است؛ گاه تقواي ما گفتاري است و قرآن به مسئله «اتقوا قولا سديدا» تأكيد مي كند؛ يعني در گفتار تقوا داشته باشيد و استوار سخن بگوييد.
وي با ذكر اينكه تقواي اقتصادي نيز مورد تأكيد قرآن كريم است، افزود: در مباحث اقتصادي تقوا نقش مهمي دارد؛ خداوند مي فرمايد كه جنس را كم نفروشيد و از هرگونه خدعه، كم فروشي، گران فروشي و غش در معامله برحذر مي دارد.
اين استاد حوزه و دانشگاه با بيان اينكه در همه امور زندگي بايد تقوا جريان داشته باشد، اظهار داشت: تقوا همان پليس دروني است و نه هدف بلكه وسيله اي است تا به هدف برسيم؛ ايستادن پليس در ميادين و چهار راه ها به اين معنا نيست كه پليس فقط رانندگي مردم را تماشا كند، بلكه هدف ايجاد نظم است و تقوا نيز عاملي براي نظم، اعتدال و كنترل انسانهاست.
حجت الاسلام رفيعي با اشاره به روايتي از امام صادق(عليه السلام) در رابطه با مفهوم تقوا گفت: ايشان مي فرمايند كه تقوا يعني آنجا كه خدا امر دارد، شمار را ببينند و آنجا كه نهي دارد شما را مشاهده نكنند؛ طبق سخن ايشان انسان نبايد در مجالس لهو و لعب، دروغ، غيبت، اختلاط زن و مرد حضور داشته باشد تا به تقوا دست يابد و از سوي ديگر انجام عبادات نيز نشانه تقوا است.
اين خطيب برجسته كشوري با بيان اينكه تقواي سياسي از مهمترين ابعاد تقوا است، گفت: اصل اين نوع تقوا در نامه 53 نهج البلاغه آمده است و سخنان امام علي(عليه السلام) به مالك اشتر بايد مورد توجه مسؤولان قرار گيرد.
وي در پايان اين گفت و گو اظهار داشت: در نامه 69 نهج البلاغه نيز شاخصه ديگري براي تقواي سياسي بيان شده است و امروز مسؤولان، استانداران، فرمانداران و هر فردي كه در نظام اسلامي منصبي دارد، نامه امام علي(عليه السلام) به حارث ابن عبدالله همداني را بايد به عنوان يك سندي متقن براي رعايت اصول اخلاقي درنظر بگيرد.