به مناسبت سومین روز تدفین؛

داغی که بر دل یک شهر نشست...


خانه شان در همین کوچه پس کوچه‌های نزدیک حرم امام رضاست، قبل از ورود به منزلشان تصور می کنی حتما صدای شیون و فریاد می شنوی، اما انگار این خانواده زینب وار به سوگ فرزندشان نشستند.


مدام در دلت مي پرسي چرا بايد از بين همه آدم‌ها محسن حاجي حسني برود؟ چرا هميشه آدم‌هاي خوب براي رفتن عجله بيشتري دارند؟ چرا بايد اين نخبه قرآني ايران از دست برود؟ اين سوالات از ذهن كسي عبور مي كند كه با او هيچ نسبتي ندارد، اما فقط خدا مي‌داند كه در ذهن و دل نزديكان و كساني كه سال‌ها با او زندگي كردند چه مي‌گذرد.
روي ديوار پاگرد پله، كنار حياط و ديوار خانه پر است از عكس‌هاي قاري بين‌المللي قرآن، كاش اين عكس‌ها نبود، شايد اگر اينها را نبينند كمتر غصه دار شوند، خانه‌شان كم و بيش شلوغ است، مي‌آيند و مي‌روند، چند دقيقه گذشت و سه پسر بچه آمدند و در كنار آقاي حاجي حسني، پدر اين جانباخته حادثه نشستند، سوال كردم چه نسبتي با شما دارند گفت از شاگردان جلسه قرآن محسن هستند. معمولا شاگردانش زياد به ما سر مي‌زنند، انگار رفت و آمد آنان به اين خانه دل پدر را آرام‌تر مي كند. اينكه محسن حاجي حسني سخت مهربان بود را هر كس كه او را مي‌ديد مي‌توانست بفهمد، اما اين پسر بچه‌ها هم به مهرباني استادشان اقرار مي‌كنند.
امير پسربچه معلوليست كه معمولا با اهل محله صحبت نمي كند، آدم كم حرفيست، برادر محسن حاجي حسني مي‌گويد تا همين چند روز پيش حتي صدايش را نشنيده بودم تا اينكه آمد و درباره محسن پرس و جو مي كرد، محسن تنها كسي بود كه خيلي به امير احترام مي گذاشت و با او رابطه خوبي داشت، امير هم به واسطه آشنايي با محسن به قرآن و مسايل ديني علاقه‌مند شد، يعني اول به محسن علاقه پيدا كرد و چون هربار كه امير را مي‌ديد مدام تاكيد مي‌كرد كه نماز و قرآن‌ات را فراموش نكني به اين مسايل علاقه‌مند شده بود و از وقتي فهميد محسن ما را ترك كرده خيلي متاثر شد.
مصطفي حاجي حسني برادر قاري بين‌المللي قرآن در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)- منطقه خراسان، اظهار كرد: محسن از سه سالگي قرائت قرآن را آغاز كرد، قطعه‌اي از قرائت‌اش در سن سه سالگي موجود است، روند پيشرفت خود را با تمرين من و برادر بزرگترمان در جلسات مذهبي ادامه داد تا اينكه در سن 8 سالگي توانست در يك مسابقه كه قاريان برجسته‌اي حضور داشتند نفر اول شود.
وي يادآور شد: پس از اين بود كه به استعداد وافر و هوش موسيقيايي او در قرائت بيشتر پي برديم تا اينكه حدودا سال 80، نفر اول مسابقات كشور شد و سال 81 به مسابقات بين‌المللي عربستان اعزام شد. در آن سال مسابقات در حوزه حفظ قرآن برگزار مي‌شد، اما محسن نگراني زيادي درباره اين موضوع داشت كه در امسال مسابقات در حوزه قرائت برگزار نمي‌شود، اما توانست آنجا يك تلاوت داشته باشد و مقام افتخاري كسب كند.
مصطفي حاجي حسني يادآور شد: بعد از شركت در اين مسابقه در كشور عربستان ديگر در مسابقات قرآني شركت نكرد و سعي مي‌كرد در محافل و مجالس قرآني شركت كند، حتي از فضاي مسابقات بدش آمده بود. البته بيماري زخم معده‌اي كه گرفت هم در اين رابطه بي‌اثر نبود.
وي خاطرنشان كرد: اين بي ميلي نسبت به شركت در مسابقات ادامه داشت تا اينكه در تلاوتي كه سال اخير در حرم رضوي داشت يكي از قاريان به او مي‌گويد كه شما خوب مي خواني، اما چون رتبه بين‌المللي كسب نكرديد بي فايده است؛ همين امر باعث ناراحتي محسن شد و در مهرماه سال گذشته در مسابقات شركت كرد و توانست رتبه اول را به ترتيب در استان، كشور و در نهايت مالزي كسب كند.
برادر اين قاري بين‌المللي درباره اساتيد قرائت محسن حاجي حسني گفت: آقاي بيژني از استادان محسن بود، اما بيشتر كار تمرينش را با خودم انجام مي‌داد.
وي درباره شخصيت برادرش تاكيد كرد: محسن يك انسان فوق‌العاده مهربان بود و اين مهرباني باعث شده بود كه هيچگاه پشت سر قاريان ديگر بدگويي نكند، معمولا در بين قاريان مرسوم است كه حرف پشت سر يكديگر زياد مي زنند، اما او اينطور نبود. معمولا به دنبال اين بود كه به آياتي كه مي‌خواند عمل كند.
مصطفي حاجي حسني، درباره فيلمي كه در مسير رمي جمرات از برادرش در فضاي مجازي منتشر شده خاطرنشان كرد: در مسير حركت يكي از قاريان مصري از محسن مي‌خواهد كه برايش كمي بخواند و او هم قطعه "اللهم لبيك" را با لحني زيبا زمزمه مي‌كند. پس از اينكه اين قاري مصري متوجه مي‌شود كه برادرم هم در اين حادثه جان باخته اين فيلم را منتشر مي كند.
وي گفت: چون سرباز بود براي خروج از كشور منع شده بود. شايد حدود سي بار براي كارهاي مربوط به اين سفرش به تهران رفت و در انتها با موافقت رهبر معظم انقلاب توانست اجازه خروج بگيرد.
برادر قاري بين‌المللي قرآن عنوان كرد: يكي از گلايه‌هايي كه هميشه محسن داشت اين بود كه چرا براي سربازي افرادي مانند من فكري نشده است در حالي كه بسياري از فوتباليست‌ها به راحتي مي‌توانند معاف شوند. جامعه ما بايد به قرآن بهاي بيشتري دهد. البته برادرم خود به ورزش علاقه‌مند بود، در دوران مدرسه نفر اول مسابقات پينگ پنگ استان شد و در اين اواخر هم كوهنوردي مي‌كرد.
حالا سه روز است كه پيكر محسن حاجي حسني نفر اول مسابقات قرائت در مالزي و فارغ التحصيل رشته مهندسي بازرگاني در سن 27 سالگي در بهشت ثامن و در جوار مضجع شريف امام رضا(ع) آرام گرفته است.


| شناسه مطلب: 56546




قرآن منا