‌٢٠ هزار خدمت‌رسان زائران در سرزمین وحی

امسال بیش از ‌٢٠ هزار نفر وظیفه خدمات‌رسانی به زائران را در مکه و مدینه برعهده دارند.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج وابسته به بعثه مقام معظم رهبري به نقل از ايسنا، در شرايطي كه اعزام زائران از كشورهاي مختلف جهان براي حضور در مراسم سالانه حج به عربستان ادامه دارد، وزير بهداشت عربستان از استخدام 20 هزار نفر براي خدمات رساني بهداشتي و پزشكي به زائران خبر داد.

به گزارش ورلد بولتن، اين افراد كه بخش قابل توجهي از آنها در فرودگاه جده مستقر شده‌اند، بصورت شبانه‌روزي مشغول خدمات رساني به زائران بوده و با استفاده از دستگاه‌هاي مدرن از جمله اسكنرهاي تب‌سنج، زائران را از نظر ابتلا به بيماري‌هايي مثل تب زرد، مننژيت، آنفلوآنزاي فصلي مورد معاينه قرار مي‌دهند.

از سوي ديگر يك بيمارستان مجهز با 263 تخت بيمارستاني در منطقه عرفات مستقر خواهد شد و هشت بيمارستان ديگر نيز در شهر مكه براي خدمات رساني به زائران تجهيز شده‌اند، اين در حاليست كه سال گذشته نيز وزارت حج عربستان از بيش از ‌٢٠٠٠ مترجم براي راهنمايي و رفاه بيشتر زائران استفاده كرد و نيروي ويژه‌اي نيز براي مقابله با سرقت و جيب بري از زائران تشكيل شد.

همچنين براي نخستين‌بار از چادرهاي ضدحريق كه به تمامي امكانات رفاهي مجهز است، براي اسكان زائران استفاده شد و با بهره‌برداري از فاز اول پروژه‌ي مترو مكه نيز كه اين شهر را به مناطق ويژه برگزاري مراسم حج متصل مي‌كند، بخشي از زائران با مترو با توانايي جابجايي ‌‌٣٠٠٠ زائر در هر ساعت به منا و عرفات منتقل شدند، اين در حاليست كه از سال گذشته پروژه توسعه مسجدالحرام در مكه نيز با زيربناي ‌‌٤٠٠ هزار متر‌مربع و اختصاص بودجه‌ ‌‌١١ ميليارد دلاري آغاز شده است.

با پايان اين پروژه مسجدالحرام در يك زمان مي‌تواند ميزبان دو ميليون زائر باشد و در قالب آن ‌‌١٠ هزار كارگر به صورت ‌‌٢٤ ساعته مشغول با كار هستند.

پروژه توسعه در بخش شمالي مسجدالحرام با استفاده از پيشرفته‌ترين و مدرن‌ترين فناوري‌ها در حال اجرا بوده و مجهز به تجهيزات و خدمات‌رساني اساسي مانند سيستم‌هاي مدرن و پيشرفته نابودي زباله‌، كنترل امنيتي و تامين آب آشاميدني خواهد بود.

در پروژه توسعه جديد مسجدالحرام چند سايه‌بان جديد نيز در صحن‌هاي شمالي ايجاد شده و همچنين از طريق پل‌هاي متعدد تردد زائران تسهيل مي‌شود. از سوي ديگر در قالب اين پروژه پله‌هاي برقي و آسانسورهايي با رعايت دقيق‌ترين معيارهاي ايمني، تهويه و نور راه‌اندازي مي‌شوند، اين در حاليست كه آخرين بار در دهه ‌‌٨٠ ميلادي فضاهاي اطراف مسجدالحرام توسعه يافت.


| شناسه مطلب: 566