رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی در دیدار با علمای اهل سنت پاکستان:

امروز به جای استباق الی الخیرات، مسابقه برای خشونت، تعصب و افراط درحال شکل گرفتن است

رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی در دیدار با علمای اهل سنت (اعضای حزب منهاج القرآن) پاکستان، گفت: علمای مذاهب اسلامی از شیعه و سنی گرد هم آیند و مجمعی عالی با هدف بهره گیری از قرآن در جهت بنای مناسباتی سالم در فضای امت تشکیل دهند تا مذاهب اسلامی در آن با یکدیگر زندگی و در مسیر سلامت و حل مشکلات اساسی قدم بردارند.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، هيئتي از علماي اهل سنت پاكستان(اعضاي حزب منهاج القرآن) با حضور در ايران از دانشگاه مذاهب اسلامي بازديد كرده و در نشست مشتركي به ميزباني دفتر همكاري‌هاي علمي و بين المللي اين دانشگاه شركت كردند.
در ابتداي اين جلسه دكتر احمد مبلّغي رئيس دانشگاه مذاهب اسلامي ضمن خير مقدم به هيئت پاكستاني و اعضاي حزب و موسسه منهاج­ القرآن در سخناني خاطرنشان كرد: رياست حزب منهاج­ القرآن بسيار روش خوبي در پيش گرفته­‌اند چون از يكسو توجه به واقعيت­‌هاي جامعه اسلامي امروز از­جمله خشونت و ترور كرده­‌اند و از سوي ديگر متوجه قرآن بوده است كه بهترين روش مقابله با آن واقعيّات است.
وي با بيان اين كه در قرآن كريم افكار بلند، بزرگ و كلاني نهفته است كه مي تواند براي جامعه اسلامي در صورت مواجه شدن با شبهات، درس آموز و راهگشا باشد، گفت: قرآن ارائه دهنده طريق اقوم است؛ اما متاسفانه ما به راه و منهاج قرآن بي توجه هستيم و صرفا به قرائت قرآن و استفاده هاي تكراري از آن بسنده كرده ايم.
مبلغي تصريح كرد: اگر مسلمانان روش استفاده از قرآن را براي دريافت افكار و آموزه هاي قرآن درجهت حل مشكلات و گرفتاريها بياموزند به پيشرفتهاي بسياري در جامعه نائل خواهند آمد و به همان طريق اقوم كه قرآن از آن سخن گفته هدايت مي شوند.
رئيس دانشگاه مذاهب اسلامي اظهار داشت: عجيب است كه مسلمانان هرچه بيشتر به سمت جلو مي روند، به جاي مراجعه منظم و دقيق تر به قرآن كريم براي حل مشكلات اجتماعي شان، بيشتر از قرآن فاصله مي گيرند و از آن دور مي شوند و كلام وحي را در مهجوريت قرار مي دهند.
وي با اشاره به اين كه امروزعلم تفسير قرآن در وضعيت ركود به سر مي برد و در جهت ايجاد رابطه فكري ميان جامعه و قرآن و حل مسائل كلان اجتماعي عمل نمي كند، گفت:چه خوب است علماي مذاهب اسلامي از شيعه و سني گرد هم آيند و مجمعي عالي با هدف بهره گيري از قرآن در جهت بناي مناسباتي سالم در فضاي امت تشكيل دهند تا مذاهب اسلامي در آن با يكديگر زندگي و در مسير سلامت و حل مشكلات اساسي قدم بردارند.
دكتر مبلغي بيان داشت: هيچ راهي فراروي امت اسلامي به جز نهضت بازگشت به قرآن و دريافت و بهره مندي از مفاهيم و آموزه هاي قرآن براي حل مشكلات وجود ندارد.
رياست دانشگاه مذاهب اسلامي خاطرنشان كرد: در پاره اي از مقاطع گذشته، مذاهب اسلامي هركدام امكانات، ظرفيت ها و قابليت هاي خود را در جهت هم افزايي و تكميل يكديگر در مناسبات اجتماعي به كار مي گرفتند و تا حدودي مصداقي از «الاستباق الي الخيرات» را در برابر هم شكل مي دادند.
وي افزود: در طول ساليان دراز مذاهب مختلف اسلامي از حنفي، شافعي، امامي،مالكي و حتي در مقاطعي مذهب حنبلي به سمت انعطاف، تحمل، ايجاد برادري به پيش رفتند و اين مصداقي از همان استباق الي الخيرات بود كه قرآن درباره آن سخن مي گويد.
مبلغي با بيان اين كه جاي تاسف است آن بخشي از تندروهاي سلفي فضايي ايجاد كرده كه به جاي استباق الي الخيرات، مسابقه براي رفتن به سمت خشونت، نفي همديگر، تعصب و افراط درحال شكل گرفتن است، گفت: قرآني كه حتي معتقد است اديان مختلف استباق الي الخيرات داشته باشند، همان قرآن در بين مسلمانان حتي براي مذاهب هم مورد عمل قرار نگرفته است و متاسفانه شاهد اين هستيم كه مذاهب در وضعيت استباق به غير خير قرار گرفته اند.
وي ادامه داد: امروز عالم اسلام با خطر تندروها مواجه است به طوريكه جو تحريك مذاهب عليه يكديگر را ايجاد كرده و همه را در يك وضعيت نگاه بدبينانه نسبت به هم قرار داده اند و اگر اين ادامه پيدا كند معلوم نيست آينده امت اسلامي به كجا خواهد رفت و چه اتفاقاتي خواهد افتاد.
رئيس دانشگاه مذاهب اسلامي همچنين اظهار داشت: تندورها و تكفيريها نميفهمند كه اگر جامعه اسلامي دچار تزلزل شد همه باهم متضرر مي شوند و اينگونه نيست كه آنها پيروز شوند و ديگران سرشكسته گردند بلكه در وضعيت دست ساخت آنان، همه غرق خواهند شد. دكتر مبلغي در پايان از آمادگي دانشگاه مذاهب اسلامي جهت انعقاد تفاهم­ نامه، برگزاري نشست‌هاي مشترك و پذيرش دانشجو با حزب منهاج القرآن پاكستان را خبرداد.
گفتني است در ابتداي اين نشست نيز رييس هيئت پاكستاني ضمن قدرداني از ميزباني جمهوري اسلامي ايران، گفت: آنچه بعنوان مشكل اسلام در پاكستان وجود دارد‌‌ همان است كه در ساير نقاط جهان اسلام نيز موجود است.
وي گفت: اكنون سي سال است كه تحت اشراف شيخ­ الاسلام دكتر طاهر قادري در حزب منهاج القرآن فعاليّت مي‌­كنيم كه طي تلاش­‌هاي ايشان فعاليّت‌هاي تقريبي در پاكستان در حال انجام است كه ان شا­ءالله توفيق همكاري با ارگان مشابهي در ايران را نيز داشته باشيم.
در ادامه وي به معرفي موسسه منهاج ­القرآن پرداخت و افزود: در حزب و موسسه منهاج القرآن همه مذاهب اسلامي فعّال هستند بطوريكه در هيات امناي آن دو نفر از نخبگان شيعه حضور دارند. وي افزود: در معرفي شيخ­ الاسلام طاهر قادري همين بس كه ايشان مولّف بيش از ۱۳۰۰ كتاب هستند و تا حال بيش از ۱۵۰۰ سخنراني داشته­‌اند.
اين عالم پاكستاني همچنين خاطرنشان كرد: مشكل عالم اسلام تكفيريت است و در اين راستا شيخ­ الاسلام طاهري فتواي ۷۰۰ صفحه­‌اي با عنوان فتواي مبسوط فتنه، خوارج و تروريست‌ها صادر كرده ­اند كه به ۱۸ زبان ترجمه گرديده است.
وي ضمن معرفي حزب منهاج ­القرآن به عنوان نماينده واقعي اهل سنت پاكستان گفت كه شيخ در صدد انجام كاري است كه نمايندگي تسنن از وهابيّت جدا گردد


| شناسه مطلب: 59059




معارف وحدت