/دلنوشته/ محسن توکلی/

ای جامانده از واپسین دیدار برادر! حرم نورانی و شبکه‌های مشکل گشای ضریحت بوی مدینه می‌دهد

بیماری، رنج سفر، بی‌تابی و دردمندی، روح خسته و داغدیده‌ات را در آرزوی دیداری دوباره با برادر، بیشتر می‌آزارد و اینک در بستر بیماری، دور از خانه و کاشانه، لحظه‌های آخر عمر خویش را سپری می‌کنی.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، محسن توكلي دانش آموخته دانشگاه مذاهب اسلامي در دلنوشته اي به مناسبت سالروز وفات كريمه اهل بيت(ع) حضرت فاطمه معصومه(س) چنين آورده است:
بيماري، رنج سفر، بي‌تابي و دردمندي، روح خسته و داغديده‌ات را در آرزوي ديداري دوباره با برادر، بيشتر مي‌آزارد و اينك در بستر بيماري، دور از خانه و كاشانه، لحظه‌هاي آخر عمر خويش را سپري مي‌كني. پنجره‌ها به سوي غروب نشانه مي‌روند و آفتاب، كم كم غروب مي‌كند و تو هم چنان خاطرات روزهاي مدينه را تداعي مي‌كني. آري آخرين لحظات عمرشريف توست. ولي تصوير روزهاي حضورت در مدينه را در دل قاب گرفته‌اي، تصاويري كه روزهاي حضور برادرت را به خوبي نمايان مي‌كند. شهر مادرت فاطمه (س) كه عطر ياس حضورش هميشه به مشام مي‌رسد، شهري كه پر است از غم اهل بيت پيامبر اگر چه قبر مادرت بينشان است، امافاصله‌اش با دل‌هاي شكسته، فاصله‌اي ندارد. بستر بيماري‌ات، مهياي پرواز آسماني توشده است و فروغ مهتاب گونه‌ات از آسمان رخت بر مي‌بندد.‌اي خواهر مظلومه امام رضا (ع)‌اي سفركرده به شوق ديدار برادر!‌اي خواهر محنت كشيده رضا! ...
واي جامانده از واپسين ديدار برادر! حرم نوراني و گنبد طلائيت و شبكه‌هاي مشكل گشاي ضريحت بوي مدينه مي‌دهد. بوي شهر پيامبر (ص) كه آن را به شوق ديدار برادر ترك كرده‌اي و زينب وار آوارهٔ بيابان‌ها گشته‌اي. چه زيبا فرموده است مولايمان امام صادق (ع) كه ما را حرمي است و آن «قم» است و به زودي بانويي از فرزندان من به نام فاطمه در آن دفن خواهد شد. هركس او را زيارت كند، بهشت بر او واجب مي‌شود. و همهٔ شيعيان من با شفاعت او فاطمه معصومه (س) وارد بهشت مي‌شوند. (بحارالانوار).
نهر جاري مناجات، هميشه از چشمه دل زائران تو جريان دارد، اما امشب صداي جويبار اشك در همهمهٔ ناله‌هاي مردم مخفي است، ضريح مطهرت پر از شيفتگان و دلدادگان توست. ضريح مطهرت، رخت سياه برتن كرده و هنوز عزادار غربت و اندوه التيام نيافته توست كه دور از وطن رحلت كردي و درحسرت ديدار رضا (ع) جان دادي! رحلت غريبانه‌ات را به زائران ودل بستگان به ضريح منورت تسليت مي‌گويم. بر نور دل امام هشتم صلوات. بركعبهٔ پوشيده سوم صلوات. اين كعبه عشق جلوه‌گاه زهراست. بر فاطمه مدينه قم صلوات
آري جان شيفته و شيداي آدمي تنها با ياد خدا و توسل به اهل بيت (ع) به ويزه روح تابناك حضرت فاطمه معصومه سلام الله علي‌ها كه آينه حضرت زهرا (س) هستند آرام مي‌گيرد. بكوشيم تا در اين روزگار كه آيينه جان‌ها در غبار خودپرستي و تاريكي جهالت، زنگار گرفته‌اند، با توسل به مظهر قداست، پاكي و وارستگي آيينه دل خويش را صيقل دهيم. و ايشان را الگويي در زندگي به عنوان يك انسان زميني نه فقط آسماني براي زنان سرزمين اسلاميمان بدانيم حال اينكه چه ادبا و فضلايي كه باعنايت حضرتش ره صدساله را يك شبه طي كرده‌اند و اين بسيار مشهود است. فقط كافي است كمي در احوال علماي مدفون در كنار بارگاه كريمه اهل بيت بنگريم و تعقل كنيم باشد كه باعنايت حق و مدد اهل بيت (ع) آن گونه باشيم كه ما را نيز فاطمي بنامند.
آيينه حضرت زهرا (س) شيخ عبدالله موسياني كه ازشاگردان آيت الله مرعشي نجفي رحمت الله عليه بوده نقل كرده است كه: حضرت آيت الله مرعشي به طلاب مي‌فرمود: «علت آمدن من به قم اين بودكه پدرم آقاسيد محمود مرعشي كه از زهاد و عباد معروف زمان خود بود، چهل شب درحرم اميرمومنان بيتوته كرد تا آن حضرت را ببيند. شبي درحال مكاشفه اميرمومنان (ع) را ديده بود كه به او فرمود: سيد محمود! چه مي‌خواهي؟ عرض كرد: مي‌خواهم بدانم قبر فاطمه زهرا (ع) كجاست؟ فرمود: من نمي‌توانم برخلاف وصيت آن حضرت قبر را معلوم كنم. عرض كرد: پس من اگرمن بخواهم آن حضرت را زيارت كنم، چه كنم. حضرت فرمود: خداوند جلال و جبروت حضرت زهرا (س) را به فاطمه معصومه عنايت كرده است، هركسي بخواهد ثواب زيارت حضرت فاطمه را درك كند، به زيارت حضرت معصومه برود. آيت االله مرعشي مي‌فرمود: من به همين علت به قم آمدم و ماندگارشدم و الان شصت سال است كه هر روز من اولين زائرحضرت هستم. (منبع: فروغي ازكوثر. زندگاني حضرت معصومه)