آیت‌الله مکارم‌شیرازی:

نابودی تکفیری‌ها نیازمند اقدامات فرهنگی و فکری است

آیت‌الله مکارم‌شیرازی گفت: برای نابودی تکفیری‎ها تنها کار نظامی و سیاسی کافی نیست، بلکه باید کار فرهنگی و فکری کرد تا شاهد نابودی همیشگی آن باشیم.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، اين مرجع تقليد شامگاه شنبه در ديدار با كاردينال پيتر توركسون رئيس شوراي پاپي صلح و عدالت واتيكان در مدرسه علميه امام سجاد(ع) با بيان اين‌كه «اين ديدارها دريچه‌اي براي حل مشكلات بشريت است» اظهار كرد: ما با همكاري رهبران اديان آسماني مي‌توانيم قدم‌هاي مثبتي در جهان برداريم.
وي با بيان اين‌كه «دنياي امروز گرفتار مشكلات زيادي است» عنوان كرد: جنگ‌ها، اختلافات، مفاسد اخلاقي، مشكلات اقتصادي و سياسي چالش‌هاي بزرگ جهان بشريت است و اگر پيروان اديان با هم همكاري داشته باشند مي‌توانند براي حل اين چالش‌ها مؤثر باشند.
آيت‌الله مكارم‌شيرازي با اشاره به موضع مثبت اسلام و مسيحيت در قبال جريان تكفير افزود: چند سال قبل كاردينال توران به قم آمدند و درباره حوزه مقدسه قم تحقيقاتي كردند و كارهايي كه در اين مركز بزرگ ديني انجام شده بود براي او تعجب آور بود و مدتي بعد جناب پاپ هم از علماي مذاهب خواستند كه موضع خود را در قبال جريان‌هاي تكفيري اعلام كنند كه ما هم نامه‌اي داديم و موضع شديد خودمان را در قبال اين جريانات منحوس بيان و جواب مثبتي از آنها دريافت كرديم.
اين مرجع تقليد در خصوص كنگره بزرگ خطر جريان‌هاي تكفيري در دنياي امروز اظهار كرد: ما دو كنگره بزرگ مقابله با تكفيري‌ها سال گذشته و امسال داشتيم و از سفرا و رسانه‌هاي مختلف جهان دعوت كرديم تا همه دنيا اين جريان را بشناسند و جوانان جهان فريب جريان‌هاي تكفيري را نخورند.
وي با اشاره به قدمت ارتباط قم با واتيكان، تصريح كرد: اميدواريم با سفر شما نزديكي اين دو مركز ديني به يكديگر روز به روز بيشتر شود و ما خوشحاليم كه واتيكان به صلح و عدالت اهميت مي‌دهد و وزارتخانه‌اي هم به همين منظور تشكيل داده است.
آيت‌الله مكارم شيرازي با اشاره به مشكلات بزرگ دنياي امروز تأكيد كرد: نخستين مشكل الحاد و بي ديني است كه فاصله گرفتن از اديان الهي را تبليغ مي‌كند كه نتيجه اين كار اعطاي آزادي نا مشروع به افراد است.
وي افزود: مشكل دوم گروه‌هاي افراطي است كه در دنيا سبب اصلي ناامني هستند و آتش افروزي مي‌كنند كه در صورت جلوگيري نكردن دامنه اين آتش به مناطق ديگر دنيا هم مي‌رسد و مشكل سوم مفاسد اخلاقي است كه به وسيله فضاهاي مجازي صورت مي‌گيرد و روز به روز گسترده مي‌شود و از طرفي چون نمي‌توان جلوي آنها را به طور كلي گرفت بايد اين رسانه‌ها را كنترل كرد.
وي تاكيد كرد: ما معتقديم معارف اديان الهي به قدري قوي است كه مي‌تواند بسياري از اين مفاسد را جلوگيري كند، بنابراين بايد براي اين مشكلات هم ما و هم شما چاره انديشي كنيم.
وي برقراري صلح و عدالت را در جهان امري ضروري خواند و يادآور شد: مسأله صلح و عدالت كه شما در گسترش آن فعال هستيد كاري لازم است؛ ولي نكته مهم اين است كه بايد درباره عوامل بي عدالتي در دنيا تحقيق كرد تا بتوان آن را از بين برد.
آيت‌الله مكارم شيرازي در پايان خاطرنشان كرد: نخستين حرف در دنياي امروز خبررساني دقيق و مستمر است و ما خوشبختيم كه واتيكان به اين مسأله توجه دارد و ما هم در دنياي اسلام فضاهاي متعددي را فعال كرده‌ايم كه خبرها را به مجامع گوناگون دنيا مي‌رسانند و اميدواريم اين آخرين سفر شما به ايران نباشد و سلام ما را به جناب پاپ برسانيد.