آیت الله حسینی بوشهری:
حوزه علمیه به متونی متمایز و جامع نیاز دارد
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور در مراسم رونمایی از کتاب قواعد الفقهیه، گفت: حوزه علمیه به متونی جامع و قابل درک برای طلاب نیاز دارد و باید از شیوههای نوین آموزشی در کتابها استفاده شود.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، آيت الله سيد هاشم حسيني بوشهري، مدير حوزههاي علميه سراسر كشور، در مراسم رونمايي از كتاب « القواعد الفقهيه في فقه الاماميه» كه در مؤسسه انوار طاها برگزار شد، با اشاره به اين كه رونمايي از كتاب باعث نشر فرهنگ ديني و كتاب ميشود، اظهار داشت: از روزي كه مؤسسه انوار طاها راه اندازي شد به دنبال رفع خلأها در زمينههاي مختلف حوزه بوده است.
وي با اشاره به ضرورت كارهاي پژوهشي در حوزه، افزود: كتابهاي زيادي در اين مؤسسه به چاپ رسيده است و كتابي كه امروز رونمايي ميشود محصول درسهاي روزهاي چهار شنبه است كه توسط طلاب جمع آوري شده و به چاپ رسيده است.
مدير حوزههاي علميه سراسر كشور با بيان خصوصيات كتاي قواعد الفقهيه، گفت: حوزه علميه به متوني جامع و قابل درك براي طلاب نياز دارد و بايد از شيوههاي نوين آموزشي در كتابها استفاده شود.
آيت الله حسيني بوشهري با بيان اين كه در رابطه با قواعد فقهي كتابهاي متعددي نوشته شده است، خاطرنشان كرد: وجه تمايز اين كتاب با ساير كتابها در اين است كه اين كتاب به عنوان متن درسي تأليف شده است و استانداردهاي متون درسي را دارد.
وي در بيان ويژگي هاي خاص اين كتاب، ابراز داشت: اولين نكته اين است كه منهج اين كتاب منهج درسي است و به صورت درس درس تدوين شده و همچنين در پايان هر بحث تمرينهايي آمده است كه به درك و فهم مسأله كمك ميكند و خلاصهاي از بحث را به مراجعه كننده ارائه ميدهد.
مدير حوزههاي علميه يادآور شد: در ابتداي هر بحث موضوع اصلي آن بحث بيان شده و به سابقه تاريخي بحث اشاره شده و به بعضي از فروع مسائل مستحدثه پرداخته شده است؛ همچنين ارجاعات فراواني در اين كتاب ارائه شده است كه راه را براي تحقيق هر مراجعه كننده باز ميكند.
وي با بيان اين كه آراء تمام علماي گذشته مربوط به هر بحث در ذيل آن آورده شده است، افزود: يكي ديگر از ويژگيهاي منحصر به فرد اين كتاب اين است كه به بحثهاي حقوقي و تطبيق قواعد فقهي به مصاديق، تاريخ تطور قواعد فقهيه و فرق بين قواعد فقهي و مباحث اصولي پرداخته است.
آيت الله حسيني بوشهري خاطرنشان كرد: در اين كتاب بيست و سه قاعده به صورت اجمالي ذكر شده ولي 4 قائده كه اهميت بيشتري دارد و مبتلا به است به صورت تفصيلي بيان شده است كه قائده لاضرر، اصالت الصحة، قاعده لزوم و قاعده نفي سبيل هستند.
وي با بيان اين كه اين كار با وسواس زيادي تأليف شده است، ابراز داشت: سعي شده است تا جايي كه مقدور بوده به نحو جامع كار كنيم تا اين كتاب سر فصل جديدي براي كارهاي ديگر باشد.
مدير حوزههاي علميه يادآور شد: در اين كتاب واژه هاي و اصطلاحات را به خوبي توضيح دادهايم و عبارتها را با فونتهاي متمايز آوردهايم تا اگر كسي بخواهد خلاصهاي از بحث را بداند با تمايز فونتها بتواند خلاصه آن را به دست آورد.
وي به خاطره اي از آيت الله موسوي لاري اشاره كرد و افزود: ايشان هر كتابي را كه ميخواست چاپ كند قبل از چاپ كتاب را به بيست جا ميفرستاد و سفارش ميكرد به قصد كشت آن را نقد كنند و ما هم همين منوال را داريم و از نقدهاي علما استفاده خواهيم كرد.