علیزاده موسوی عنوان کرد:
غلو و خرافات؛ مهمترین آسیب حوزه زیارت
رئیس پژوهشکده حج و زیارت، مدیریت پیاده روی اربعین بدون آسیب رسیدن به مردمی بودن آن را یکی از برنامههای این پژوهشکده اعلام کرد و گفت: غلو و خرافات مهمترین آسیب حوزه زیارت است.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، حجتالاسلام والمسلمين سيد مهدي عليزاده موسوي، رئيس پژوهشكده حج و زيارت، يكي از محورهاي مهم فعاليت پژوهشكده حج و زيارت را بحث پياده روي اربعين عنوان و اظهار كرد: در سال 94 با توجه به روند رو به رشد حضور مردم در پياده روي اربعين و حضور بين المللي زائران از سراسر دنيا در اين رويداد مذهبي اين مسئله به شدت مورد توجه پژوهشكده قرار گرفت.
وي ادامه داد: بر همين اساس مسئله مديريت پياده روي اربعين به نحوي كه از حالت مردمي خارج نشود اما بتوان ظرفيت هاي زياد آن را به فعليت بيشتري رساند و نظم و انضباط بيشتري به آن داد به عنوان طرحي پژوهشي در اين پژوهشكده مطرح شد.
حجت الاسلام عليزاده موسوي اعلام كرد: طرح مطرح شده در سه سطح: فردي، اجتماعي و كلان ارائه و در هر سطح مباحث مختلفي از سوي پژوهشگران پيشنهاد شد و اين طرح اكنون منتظر تصويب نهايي است تا در سال 95 اجرايي شود.
وي ادامه داد: مسئله شبهات مطرح شده از سوي وهابيت عليه تشيع نيز موضوعي بود كه همانند سالهاي اخير مورد توجه پژوهشكده حج و زيارت قرار داشت و پيگيري شد. در سال 93 طرح تدوين موسوعه رد شبهات وهابيت در پژوهشكده آغاز شد و در سال 94 نيز تدوين اين موسوعه ادامه يافت و در حال پيشرفت است.
رئيس پژوهشكده حج و زيارت با اشاره به اينكه به دنبال آن هستيم كه در سال 95 بيشتر مطالعات پژوهشكده مسئله محور باشد و در خصوص موضوع هاي مختلف آسيبها احصاء و راهكارها ارائه شود، اظهار اميدواري كرد كه پژوهشكده هر چه زودتر به مرحلهاي از فعاليت برسد كه ناظر بر مشكلات فكري، عقيدتي، فرهنگي، اجتماعي و سياسي حوزه زيارت باشد.
حجت الاسلام عليزاده موسوي در پاسخ به اين سؤال كه مهمترين و نگرانكنندهترين مشكلي كه در حوزه زيارت مبتلابه زائران ايراني است چه مشكلاتي است؟ گفت: مردم جايگاه زيارت را شناخته و در اين حوزه دقيق شدهاند اما متأسفانه گاهي آسيبهايي را مانند بحث غلو و خرافات شاهد هستيم كه گاه دامن اين مباحث را مي گيرد.
وي ادامه داد: گاه اظهار نظرهايي به ويژه از سوي مداحان موجب ميشود كه مسير اصلي زيارت از بين برود و معرفتي كه در زيارت به آن اشاره شده است و بر اساس آن زيارت اهميت پيدا مي كند، كمرنگ شود.
حجت الاسلام عليزاده موسوي در پايان اعلام كرد: در پي آن هستيم كه مشخص شود كف اطلاعات يك زائر امام حسين(ع) بايد چه مقدار باشد. يعني در حال تعريف اين كف هستيم تا مشخص كنيم يك زائر در حوزههاي مختلف بايد چه اطلاعات و معرفتي داشته باشد كه به وي گفته شود يك زائر استاندارد امام حسين(ع). اگر اين مباحث تعريف و محقق شود به نظر مي رسد كار ارزشمندي صورت خواهد گرفت.
منبع: ايكنا