نشانه انسان‌های صبور

انسان‌ در زندگی ممکن است از بعضی رفتارهای اطرافیان ناراحت و دل گیر شود و راهی هم برای بیان این مسئله نداشته باشد در این مرحله بهترین کاری که انسان می‌تواند انجام بدهد صبر است.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، يكي از اصولي كه اسلام بر آن تاكيد ويژه‌اي داشته صبر است. گاهي در مقابل يكسري از رفتارها فقط صبر است كه مي‌تواند به فرياد انسان برسد و اين كار باعث آرامش هم مي‌شود.
امام باقر(ع) در حديثي با اشاره به اين آيه‌ سوره فرقان "أُوْلئِكَ يُجْزَوْنَ الْغُرْفَةَ بِما صَبَرُوا" و تفسير اين آيه مي‌فرمايند: در اين آيه منظور از غرفه بهشت است." به بهشت مي‌رسند بواسطه صبري كه بر فتنه‌هاي دنيا مي‌كنند. "
امام باقر (ع) مي‌فرمايند: چون روز رستاخيز شود ندا دهنده‏‌اي فرياد برآورد: كجايند بردباران؟ پس گروهي از مردم بايستند پس آنگاه ندا دهنده‌اي ندا دهد: كجايند تحمل ‏كنندگان؟ پس گروهي از مردم بپا خيزند. عرض كردم راوي‏: فدايت گردم بردباران و تحمل‏ كنندگان چه كساني هستند؟ پس امام عليه السّلام فرمودند: بردباران بر انجام واجبات و تحمل‏ كنندگان بر دوري از گناهان.
رسول خدا (ص) فرموده‌اند: صبر چهار شعبه دارد: اشتياق، هراس، وارستگي و انتظار. پس هركس مشتاق بهشت است بايد از شهوات بيرون برود و كسي كه از آتش مي‌ترسد بايد از گناهان برگردد و كسي كه نسبت به دنيا زهد مي‌ورزد، بايد گرفتاري را سبك بشمارد و كسي كه در انتظار مرگ است بايد در كارهاي خوب بشتابد.
امام علي (ع) مي‌فرمايند: صبر در كارها همانند سر در بدن است، همانطور كه وقتي سر از بدن جدا شود، بدن فاسد مي‌شود، هنگامي هم كه صبر از كارها جدا شود كارها تباه مي‌شود.
حضرت محمد (ص) فرموده‌اند: نشانه انسان صبور در سه چيز است: كسل نمي‌شود، دل تنگ نمي‌شود، از پروردگارش شكايت نمي‌كند، چرا كه وقتي كسل شود، حق را ضايع و تباه خواهد كرد و هنگامي كه دلتنگ شد، سپاسگزاري نمي‌كند و وقتي كه از پروردگارش شكايت كند، گناه خواهد كرد.
منبع:
بحارالانوار جلد ۱۷ ( جلد ۲ ) صفحه ۱۶۵
تحف العقول
ميزان الحكمة جلد ۵ حديث ۱۰۱۳۳
بحارالانوار، نشر كتابفروشي اسلاميه، جلد ۷۱ صفحه ۷۳
بحارالانوار جلد ۷۱ صفحه ۸۶


| شناسه مطلب: 60599




حديث