همایش بینالمللی دکترین مهدویت برگزار میشود
دبیر دوازدهمین همایش بینالمللی دکترین مهدویت از برگزاری این همایش دو روزه با سخنرانی آیات عظام مکارم شیرازی و سبحانی در قم خبر داد و از جهاد دانشگاهی برای ایجاد بخش دانشجویی همایش قدردانی کرد.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، حجتالاسلام والمسلمين سيدمسعود پورسيدآقايي در نشستي خبري گفت: اين همايش از صبح روز پنجشنبه ۳۰ ارديبهشت ماه با سخنراني آيتاللهالعظمي مكارم شيرازي در مدرسه علميه امام كاظم(ع) آغاز خواهد شد.
وي با اشاره به تجليل از مهديياوران و رونمايي از چندين اثر در مراسم افتتاحيه افزود: كميسيونهاي تخصصي اين همايش نيز در دو نوبت صبح و عصر روز نخست برپا خواهد شد و در روز دوم همايش نيز ضمن برگزاري چند كميسيون مراسم اختتاميه با حضور آيتاللهالعظمي سبحاني برگزار ميشود.
پورسيدآقايي با اشاره به موضوع همايش با عنوان «پيشگوييهاي آخرالزمان از ديدگاه اديان ابراهيمي» گفت: بيش از 100 مقاله به اين دوره از همايش ارسال و ۳۳ مقاله پذيرفته شده و ۱۶ مقاله در همايش بحث و مطرح خواهند شد.
قدرداني از جهاد دانشگاهي
دبير همايش با بيان اينكه علاوه بر اين مقالات كه ۴۵ مقاله آن از خارج كشور رسيده است تعدادي مقاله از مراكز مختلف نيز ارايه شده كه در كميسيون هاي مربوطه آن ارايه مي شود، اظهار كرد: جهاد دانشگاهي براي اولين بار بخش دانشگاهي اين همايش را راهاندازي كرده كه جاي قدرداني و تشكر فراوان دارد و بيشترين مقاله يعني ۹۴ مقاله نيز از طريق جهاد دانشگاهي به همايش رسيده است و از اين تعداد ۱۲ مقاله در كميسيون مربوطه خودشان ارايه خواهد شد.
وي اظهار كرد: جهاددانشگاهي و دانشگاه علوم پزشكي همكاري بسيار خوبي در برگزاري اين همايش به خصوص با ايجاد بخش دانشگاهي همايش بينالمللي دكترين مهدويت با ما داشتهاند و ۹۴ مقاله نيز به همايش ارايه كردهاند كه بايد از آنان تشكر ويژهاي داشته باشيم.
رئيس موسسه آينده روشن بشريت، تصريح كرد: ۱۵ نفر از صاحبان مقالات برتر از ديگر كشورها وارد ايران خواهند شد و در همايش شركت دارند همچنين مقالاتي از كشورهايي چون هند، كانادا، اسپانيا، عراق، اندونزي، آلمان، مصر، الجزاير و ... به دبيرخانه واصل شده است.
پورسيدآقايي از رونمايي از چند اثر در اين همايش خبر داد و افزود: موسوعه امام المنتظر در ۵ جلد؛ طرح انديشه مهدويت در كلام معصومان(ع)، مجله عربي انگليسي مقالات، ويژه نامه علمي پژوهشي مشرق موعود و پژوهشهاي مهدوي همچنين عملكرد علماي اسلام از دوره بعد از غيبت صغرا تا دوره معاصر در بيش از ۵ هزار و ۳۰۰ محور كه هر كدام زيرمحورهايي براي آن تعريف شده است از آثاري است كه در روز افتتاحيه همايش رونمايي خواهند شد.
بررسي عملكرد ۱۸ هزار عالم
دبير اين همايش ادامه داد: عملكرد علماي اسلام اختصاص به بررسي عملكرد ۱۸ هزار نفر از علما دارد كه تاكنون دو هزار نفر آنان انجام شده است و پيشبيني ميشود در بيش از 100 مجلد به چاپ برسد.
وي با بيان اينكه موضوع سال آينده همايش «پيشگويي هاي ائمه(ع) درباره عصر ظهور» است، اظهار كرد: همايش امسال بعد از ۱۱ سال به قم منتقل شده تا بعد علمي آن تقويت شود. همچنين با ارايه پيشنهاد به آيتاللهالعظمي مكارم ايشان بر اين مسئله تاكيد فرمودند و از ما حمايت مادي و معنوي كردند.
پورسيدآقايي با اشاره به دستاوردهاي ۱۱ دوره قبلي همايش عنوان كرد: چاپ و نشر صدها مقاله علمي و پژوهشي، چاپ سالانه چندين جلد كتاب و ويژه نامه و قراردادن آن در سايت، ترجمه برخي آثار به زبان هاي مختلف برخي از دستاوردهاي اين همايش در دوره هاي قبل محسوب ميشوند.
راهاندازي سطح مهدويت در حوزه
وي با بيان اينكه برگزاري اين همايش از مصاديق بارز همكاري حوزه و دانشگاه است، تصريح كرد: يكي از دستاوردهاي ديگر اين همايشها ايجاد دو واحد تخصصي مهدويت براي مقطع دكترا در دانشگاه عالي دفاع است همچنين سطح چهار مهدويت در حوزه تصويب شده و اميدواريم بتوانيم در سال تحصيلي جديد اولين دوره پذيرش خود را آغاز كنيم.