آیت الله سعیدی: هنر و زیبایی باید در خدمت معارف دینی باشد
تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها گفت: هنر زیبایی باید موجب رغبت به محتوا شود؛ در غیر این صورت، راه در پیش گرفته شده، اشتباه است. زیبایی باید در خدمت معارف باشد، نه این که معارف را به حاشیه ببرد و مردم تنها متوجه جنبه زیبایی آن شوند.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، آيت الله سيد محمد سعيدي ظهر امروز در ديدار برگزار كنندگان همايش «كتاب آرايي ديني در فرهنگ و تمدن اسلامي» در سالن محراب حرم مطهر، گفت: تجميع آثار هنري، به ويژه در عرصه هاي ديني و اسلامي اهميت زيادي دارد.
توليت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله عليها افزود: خداوند منشأ زيبايي است و آثار و لايه هاي اين زيبايي در عرصه هاي مختلف طبيعي وجود دارد كه نيازمند توجه و تفكر است.
وي با بيان اين كه كتاب آرايي جلوه هاي هنري زيادي در سير تاريخي دارد، گفت: كتاب آرايي، عرصه گسترده اي است كه جزء به جزء آن در قطعه هايي از زمان نمود يافته است كه لازم است با تجميع آنها، اين هنر را به ديگران عرضه نماييم.
آيت الله سعيدي با تقدير از برنامه هاي دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم در راستاي ترويج هنر اسلامي گفت: دفتر تبليغات اسلامي در عرصه هاي مختلف ديني از جمله معرفي و ترويج هنر ديني برنامه هاي مختلف و ارزشمندي داشته و جلوه هاي اسلامي را در قالب هنر به مخاطبان ارائه كرده است.
وي برگزاري همايشي در راستاي كتاب آرايي را ارزشمند دانست و گفت: با توجه به اين كه اين برنامه در قم برگزار مي شود، بايد بر جنبه هاي ديني و معرفي عالمان ديني كه در اين عرصه حضور فعال و ارزشمند داشتند، تأكيد شود. روحانيت در عرصه هاي هنري خدمات ارزشمندي داشته است كه براي بسياري ناشناخته اند، از اين رو بايد براي ديگران معرفي گردد.
توليت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه سلام الله عليها افزود: بايد دقت كرد كه اين همايش در راستاي ترويج هنر كتاب آرايي، محتوا را محور كار خود قرار دهد. آراستن گاهي به خودي خود مطرح مي شود كه داراي ارزش هاي زيبايي شناختي مي شود، ولي رسالتي كه از اين آراستن انتظار مي شود، حامل بودن آن با محتوا و كلام ديني است.
وي با بيان اين كه در آراستگي تعاليم اسلامي نبايد زيبايي محتوا را تحت الشعاع قرار دهد، گفت: هنر زيبايي بايد موجب رغبت به محتوا شود؛ در غير اين صورت، راه در پيش گرفته شده، اشتباه است. زيبايي بايد در خدمت معارف باشد، نه اين كه معارف را به حاشيه ببرد و مردم تنها متوجه جنبه زيبايي آن شوند.