صمون؛ نان مورد علاقه کربلایی ها
تنور صمون پزی شبیه تنور بربری سنتی است. کافی است چانه های خمیر با پارو داخل تنور قرار گیرد بعد از حدود 3 دقیقه آماده مصرف می شود.
به گزارش خبرنگار اعزامي پايگاه اطلاع رساني حج از كربلاي معلا، اگر سمبوسه اهوازي خورده و يا ديده باشيد مي توانيد قيافه نان صمون را نيز مجسم كنيد. دقيقاً عين سمبوسه اهوازي است با اين تفاوت كه وزن خمير هر نان صمون حدود 250 گرم است. وقتي چانه گيري شد آنرا درون تخته هاي مستطيلي شكل گذاشته تا استراحت ثانويه را آنجا بگذراند.
صَمون نام ناني است يوناني كه اكثر نانوايي هاي عراق، ا ز اين نوع نان پخت مي كنند.
تنور صمون پزي شبيه تنور بربري سنتي است. كافي است چانه هاي خمير با پارو داخل تنور قرار گيرد بعد از حدود 3 دقيقه آماده مصرف مي شود.
براي پخت اين نان، بعد از تهيه خمير و استراحت يك ساعته در قدح خميرها را روي ميزي مي ريزند و آنرا به وزن هاي 250 گرمي تبديل مي كنند. خمير جدا شده چانه نام دارد. چانه ها را مقداري پهن مي كنند. ولي چانه پهن شده بايد لوزي شكل باشد.
براي پخت نان صمون از آرد سفيد (ستاره) استفاده مي كنند و سوخت تنورهاي صمون پز گاز و گازوئيل و سيكل پخت آن كاملاً سنتي است.
نان توليدي اصولاً پوك و متخلخل و لانه زنبوري است و برخلاف نانهاي ساندويچي تمام قسمتهاي داخلي اين نان خوردني است.