بخش 4

اوقات برگزاری نماز یومیه

اوقات برگزاري نماز يوميه <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

پرسش 2: چرا ما شيعيان نمازهاي يوميه را در سه وقت مي‏خوانيم ولي اهل تسنن در پنج وقت مي‏خوانند؟

پاسخ: در واقع نمازهاي يوميه در پنج وقت وارد شده است و پيامبراكرم ‏صلي الله عليه وآله وسلم اكثر اوقات نمازها را در پنج وقت مي‏خوانده‏اند و بنابر مشهور در فقه شيعه، خواندن نماز در پنج وقت افضل مي‏باشد ولي رسول اكرم ‏صلي الله عليه وآله وسلم در مواردي نماز ظهر و عصر را با هم و نماز مغرب و عشاء را نيز با هم و پشت سر هم خوانده‏اند كه اين مسأله علاوه بر روايات شيعه در روايات «صحيح مسلم» [1]  و «صحيح بخاري» [2]  نيز وارد شده است و حتي يكي از معروف‏ترين علماي آنها هم در كتاب «تحفة الاخوان» [3]  به اين روايات اشاره كرده است و در «صحيح مسلم» در ادامه روايت است كه:

«قلت: لإبن عباس لم فعل ذلك؟ قال: أراد أن لا يحرج احداً من امّته».

راوي گويد: از ابن عباس سؤال كردند چرا رسول اللَّه ‏صلي الله عليه وآله وسلم نماز ظهر و عصر و نماز مغرب و عشا را با هم خواند؟ ابن‏عباس گفت: رسول‏اللَّه ‏صلي الله عليه وآله وسلم خواست احدي از امتش در زحمت و مشقت قرار نگيرد.

و برخي از بزرگان اهل سنت هم اين مسأله را پذيرفته و كتاب مستقلي در اين زمينه نوشته‏اند [4] .

[1] عن ابن عباس: ان النبي ‏صلي الله عليه وآله وسلم جمع في المدينه بين الظهر و العصر و بين المغرب و العشاء من غير خوف و لا مطر ولا سفر. (صحيح مسلم، باب الجمع بين الصلوتين، حديث 9، ص 314).

[2] صحيح بخاري، كتاب المواقيت، باب تأخير الظهر الي العصر، ح 543 و باب وقت المغرب، ح 562 و ابواب التطوع باب 30، ح 1174.

[3] تحفة الاخوان بأجوبة مهمه تتعلق بأركان الاسلام، تأليف عبدالعزيز بن عبداللَّه بن باز، مفتي عام المملكة العربية السعودية، ص124.

[4] مانند: كتاب ازالة الحظر عمن جمع بين الصلوتين في الحضر، تأليف حافظ غمادي و قرة العين في الجمع بين الصلوتين تأليف حامد بن حسن شاكر التميمي.

 

 

 

 


| شناسه مطلب: 74559