بخش 10
خواندن نماز بلافاصله بعد از اذان
خواندن نماز بلافاصله بعد از اذان <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
پرسش 8: چرا در ايران و مساجد ما اذان ظهر يا مغرب و صبح كه گفته ميشود شيعيان بدون فاصله نمازهاي يوميه را ميخوانند ولي اهل تسنن اذان را كه ميگويند مقداري صبر ميكنند، بعد از آن اقامه ميگويند و نماز ميخوانند، آيا آن وقت كه اذان ميگويند وقت شرعي نشده است يا علت ديگري دارد؟
پاسخ: صبر كردن آنان بعد از اذان براي خواندن نماز نافله وجمع شدن نمازگزاران است وشيعيان نيز در مواردي كه نافلهها را ميخوانند اوّل نافله ميخوانند و بعد از گذشت مقداري از اول وقت، نماز واجب را ميخوانند. به هر حال جمعي از اهل تسنن نسبت به اوقات شرعي دقت و مواظبت كافي را انجام ميدهند.
و اينكه بعد از اذان مقداري صبر ميكنند براي انجام نافلهها و جمع شدن مردم است.
بنابراين همين كه اذان صبح يا ظهر را گفتند وقت شرعي شده و ما ميتوانيم نماز صبح و ظهر را بخوانيم و براي روزه هنگام شروع اذان صبح آنها نبايد چيزي بخوريم، بلي نسبت به مغرب بين شيعه و آنها اختلاف وجود دارد.
وقت نماز مغرب و افطار به نظر آنها غروب آفتاب است، لذا به محض اينكه آفتاب غروب ميكند اذان ميگويند و افطار ميكنند امانظر مشهور فقهاي شيعه براين است كه مغرب موقعي است كه سرخي طرف مشرق كه بعد از غروب آفتاب پيدا ميشود از بالاي سر انسان بگذرد. به اين لحاظ، وقتي آنها اذان مغرب را ميگويند طبق نظر مشهور فقها و مراجع تقليد، ماشيعيان نميتوانيم نماز مغرب را بخوانيم يا افطار كنيم بلكه بايد حدود دوازده دقيقه صبر كنيم و ظاهراً وقتي آنها اقامه را ميگويند وقت شده و نماز و افطار بياشكال است.