نامه هایی از لندن

نامه هایى از لندن از استاد " صفاء خلوصى " فارغ التحصیل دانشگاه لندن، نامه هائى در مقام تقدیر از این دروس عالیه و آگاهیش از این حقائق تاریخى به ما رسیده است و ما در مقام تشکر از او قسمت هائى از آن ها را در این جامى آوریم: " عزیزم علامه بزرگ و بحاثه جلی

نامه هايى از لندن <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

از استاد " صفاء خلوصى " فارغ التحصيل دانشگاه لندن، نامه هائى در مقام تقدير از اين دروس عاليه و آگاهيش از اين حقائق تاريخى به ما رسيده است و ما در مقام تشكر از او قسمت هائى از آن ها را در اين جامى آوريم:

" عزيزم علامه بزرگ و بحاثه جليل استاد امينى.

پس از درود گرم و ارادت و اخلاص به عرض مى رسد: خرسندم از اينكه اين نامه را برايتان مى نويسم و از حالتان استفسار مى كنم، اميدوارم در كمال صحت و خوشى بوده همواره براى بحثهاى علمى و تفكرات عالى، به عنوان ذخيره باقى باشيد.

من هيچگاه نمى توانم اعجاب شديدم را نسبت به شما كتمان كنم و همواره اين مطلب را، نزد بسيارى از برادران در بغداد و مستشرقين در لندن گفته ام، زيرا مردى كه 15 سال از عمرش را در تاليف كتابى صرف كند شايسته بزرگ شمردن و اعجاب است.

من تقديم رساله و تزم را به دانشگاه لندن تا صدور كتابتان و آگاهيم نسبت به آن تاخير انداختم زيرا دوست مى داشتم كه در متن رساله ام، به الغدير و كوشش ارزشمندتان اشاره كنم. و به زودى نظر مستشرقين را به اين ناحيه مهم از ادب عربى جلب خواهم كرد و اميدوارم كه صداقت و رابطه فكرى ما همواره ادامه پايدار باشد.

در پايان خواهشمند است عالى ترين تحيات و اعجاب مخلص را قبول فرمائيد "

و در نامه ديگرش چنين مى گويد: " جلد اول و دوم كتاب ارزنده شما به من رسيد و از مطالعه آن كمال خرسندى حاصل گرديد، زيرا در آن مطالب بسيار عالى كه نتيجه بحث و تحقيق بهم پيوسته است يافتم و دوست مى داشتم كه تقريظى بر اين دو جزء بنويسم، اما بعدا فكر كردم كه مقاله مفصلى پس از صدور ديگر اجزاء و بقيه مجلدات بنويسم از اين رو در انتظار بقيه مجلدات ان در كمال علاقه و اشتياق مى باشم و اميد است اگر خدا بخواهد مرا همواره در حسن ظنتان بيابيد و از برادر و دوستان شوق و تحيت و اعجاب تمام را بپذيريد ".

ودر نامه سوم مى گوييد: "از صفحاتى كه اشاره فرموده بودى مطالعه كنم، جستجو كرده آنها را چنان يافتم كه مى توانم بدان وسيله درباره غدير خم راى زير را به دست آرم: شكى درباره غدير خم نيست، زيرا هيج گاه ممكن نيست كه اين روايات متواتره و قصائد طولانى بر روى چيزى كه اساس و ريشه ندارد استوار باشد.

بنابر اين موضوع ثابت اين است كه: موقعيت رسول خدا "ص" درباره غدير خم، از چيزهائى است كه ممكن است ايمان صحت آن و اثباتش با نصوص زيادى كه از حد و حصر بيرون مى باشد ثابت گردد.

و من اينك در صدد نوشتن فصل كاملى درباره " غدير خم " به زبان انگليسى هستم، اما همواره به انتظار وصول ديگر مجلدات كتاب ارزشمندتان هستم تا آن را به عنوان مرجعى قرار دهم كه در وقت ضرورت به آن مراجعه نمايم.

خواهشمند است ارادت و اخلاص و نهايت علاقه ام را قبول فرمائيد.

مخلص شما: صفاء خلوصى

 


| شناسه مطلب: 74616