دیباچه
دیباچه یـکـی از جـمله آرمانها و وظایف برنامه های برون مرزی، توجیه و تبیین صحیح ابهامات و شبهاتی است که به علل گوناگون، همچون عدم آشنایی با موازین دین مبین اسلام و دسترسی نداشتن به منابع و مراجع مطمئن و یا به تزویر و نیرنگ دشمنان کژاندیش اسلام، ب
ديباچه <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
يـكـي از جـمله آرمانها و وظايف برنامه هاي برون مرزي، توجيه و تبيين صحيح ابهامات و شبهاتي است كه به علل گوناگون، همچون عدم آشنايي با موازين دين مبين اسلام و دسترسي نداشتن به منابع و مراجع مطمئن و يا به تزوير و نيرنگ دشمنان كژانديش اسلام، بر دل جان مخاطبان آنسوي مرزها سايه افكنده است.
زدودن زنـگـار بـي خـبـري، از آيـينه دل اسلام جويان و انعكاس نورتابان شريعت محمدي و تشيع عـلـوي، مـسـتـلزم آن است كه در گام نخست با عنايت به كثرت مخاطبان اهل سنت انديشه ها و ديـدگـاههاي ايشان در ارتباط با اعتقادات شيعه را طرحي جامع بينديشيم و آيين اخوت را همت گماريم.
در ايـن راسـتا و در برآوردن اين نياز، بر آن شديم تا به تدوين مجموعه هايي مناسب، دست يازيم و دردسترس برنامه سازان قرار دهيم.
بـديهي است مطرح نمودن اين گونه مباحث، جدا از فوايد برون مرزي براي مخاطبان داخلي، اعم ازشيعه و سني نيز جذاب و سودمند خواهد بود.
مجموعه حاضر، عنوان «غدير از ديدگاه اهل سنت» گامي است در اين راه، اميد آنكه مقبول در گاه احديت واقع شود.
در پـايـان از زحـمـات حجة الاسلام محمد رضا جباران، كه اين مجموعه با تلاش و كوشش ايشان، مدون گرديد تشكر مي كنيم.
مركز پژوهشهاي اسلامي صدا و سيما
گروه معارف
پيامبر اكرم (ص):
عليكم بعلي بن ابي طالب فانه مولاكم فاحبوه، و كبيركم فاتبعوه، و عالمكم فاكرموه، و قائدكم الي الجنة فعززه، فاذا دعاكم فاجيبوه، و اذا امركم فاطيعوه، احبوه بحبي، و اكرموه بكرامتي، ما قلت لكم في علي الا ما امرني به ربي جلت عظمته، [1] .
هـمراه علي باشيد زيرا او مولا و سرپرست شماست، پس دوستش داشته باشيد بزرگ شماست، از او پـيـروي كنيد، دانشمند شماست، گرامي اش داريد در راه بهشت پيشواي شماست، عزيزش داريد هـنـگامي كه شما را مي خواند پاسخش دهيد، و چون فرمانتان دهد، فرمانش بريد به محبتي كه به مـن داريد، دوستش بداريد و به كرامت من گرامي اش داريد من درباره علي چيزي به شما نگفتم، مگر آنچه پروردگارم فرمان داده است.
[1] فرائدالسحطين، ج 1، ص 78، باب 14، حديث 45.