احکام تخلی

   احکام طهارت

   احكام طهارت


 
احكام تخلّي‏ 

 س 89: عشاير بخصوص در ايام كوچ كردن، آب كافي براي تطهير در اختيار ندارند، آيا چوب و سنگريزه براي تطهير مخرج بول كفايت مي‏كند؟ آيا آنان مي‏توانند با اين حال نماز بخوانند؟

 ج: مخرج بول جز با آب پاك نمي‏شود. ولي نماز كسي كه توانائي تطهير بدن خود با آب را ندارد، صحيح است.

 س 90: حكم تطهير مخرج بول و غائط با آب قليل چيست؟

 ج: براي طهارت مخرج بول با آب قليل دو بار شستن بنابراحتياط لازم است، و براي طهارت مخرج غائط شستن تا مقداري كه عين نجاست و آثار آن از بين برود، لازم است.

 س 91: بر حسب عادت، نمازگزار بايد بعد از بول كردن استبراء نمايد. در عورت من زخمي وجود دارد كه هنگام استبراء بر اثر فشار از آن خون جاري شده و با آبي كه براي تطهير استفاده مي‏كنم مخلوط مي‏شود و باعث نجاست بدن و لباسم مي‏گردد. اگر استبراء نكنم احتمال دارد زخم زودتر بهبود يابد ولي با استبراء و فشاري كه بر آن وارد مي‏شود زخم باقي خواهد ماند و خوب شدن آن سه ماه طول خواهد كشيد. خواهش مي‏كنم بيان فرمائيد كه عمل استبراء را انجام بدهم يا خير؟

 ج: استبراء واجب نيست. و اگر موجب ضرر شود جايز هم نخواهد بود. البته اگر استبراء نشود و بعد از بول كردن رطوبت مشتبه خارج شود، حكم بول را دارد.

 س 92: گاهي بدون اختيار از انسان بعد از بول و استبراء رطوبتي خارج مي‏شود كه شبيه بول است. آيا اين رطوبت نجس است يا پاك؟ اگر انسان بعد از مدتي بطور اتفاقي متوجه اين مسأله شود، نمازهاي گذشته‏اش چه حكمي دارد؟ آيا از حالا به بعد بر او واجب است در مورد خروج اين رطوبت غير اختياري بررسي نمايد؟

 ج: اگر بعد از استبراء رطوبتي خارج شود كه بول بودن آن مشكوك باشد، حكم بول را ندارد و محكوم به طهارت است، و بررسي و جستجو در اين باره لازم نيست.

 س 93: لطف بفرمائيد در صورت امكان راجع به اقسام رطوبتي كه گاهي از انسان خارج مي‏شود، توضيح دهيد.

 ج: رطوبتي كه گاهي بعد از خروج مني از انسان خارج مي‏شود، وذي نام دارد، و رطوبتي كه بعضي از اوقات بعد از بول خارج مي‏شود، ودي ناميده مي‏شود، و رطوبتي كه بعد از ملاعبه زن و مرد با يكديگر خارج مي‏شود، مذي نام دارد. همه اين رطوبتها پاك است و باعث نقض طهارت نمي‏شود.

 س 94: اگر كاسه توالتها در جهت مخالف سمتي كه اعتقاد دارند قبله است، نصب شود و بعد از مدتي متوجه شويم كه جهت كاسه با جهت قبله 20 تا 22 درجه تفاوت دارد. آيا تغيير جهت كاسه توالت واجب است يا خير؟

 ج: انحراف از قبله به مقداري كه انحراف از سمت قبله بر آن صدق كند، كافي است و اشكال ندارد.

 س 95: بر اثر بيماري در مجاري ادرار، بعد از بول و استبراء، ادرارم قطع نمي‏شود و رطوبت مي‏بينم. براي معالجه به پزشك مراجعه نموده و به دستورات او عمل كردم ولي بيماري‏ام معالجه نشد. وظيفه شرعي من چيست؟

 ج: بعد از استبراء، به شك در خروج بول اعتنا نمي‏شود، و اگر يقين داريد كه بول به صورت قطره قطره از شما خارج مي‏شود، بايد به وظيفه مسلوس كه در رساله عمليه امام خميني «قدس سره» ذكر شده، عمل نمائيد و تكليفي زائد بر آن نداريد.

 س 96: كيفيت استبراء قبل از تطهير مخرج غايط چگونه است؟

 ج:  تفاوتي بين استبراء قبل از تطهير مخرج غائط و بعد از تطهير آن، از نظر كيفيت وجود ندارد.

 س 97: استخدام در بعضي از شركت‏ها و مؤسسات مستلزم معاينات پزشكي است كه گاهي مشتمل بر كشف عورت است. آيا اين عمل در صورت نياز جايز است؟

 ج: كشف عورت در برابر شخص ديگر، هر چند لازمه استخدام باشد، جايز نيست، مگر در صورتي كه ترك كار براي او مشقت آور بوده و مضطرّ به آن باشد.

 س 98: در هنگام تخلّي، مخرج بول با چند مرتبه شستن پاك مي‏شود؟

 ج: محل دفع بول بنابر احتياط واجب با دو مرتبه شستن با آب قليل پاك مي‏شود.

 س 99: مخرج مدفوع را چگونه مي‏توان تطهير كرد؟

 ج: مخرج مدفوع را به دوگونه مي‏توان تطهير كرد: اول آنكه با آب بشويد تا نجاست زائل شود و پس از آن آب كشيدن لازم نيست. دوم آنكه با سه قطعه سنگ يا پارچه پاك و امثال آن، نجاست را پاك نمايد و اگر با سه قطعه، نجاست زائل نشد با قطعات ديگري آن را كاملا پاك كند، و به جاي سه قطعه مي‏تواند از سه جاي يك قطعه سنگ يا پارچه استفاده كند.


| شناسه مطلب: 75245