شرکت زنان در نماز جماعت

   احکام نماز شرکت زنان در نماز جماعت‏   س 595: آیا شارع مقدس زنان را همانند مردان به شرکت در نماز جماعت مسا

   احكام نماز


شركت زنان در نماز جماعت‏
 

 س 595: آيا شارع مقدس زنان را همانند مردان به شركت در نماز جماعت مساجد يا نماز جمعه تشويق فرموده يا اينكه نماز خواندن آنها در خانه بهتر است؟

 ج: شركت زنان در نماز جمعه و جماعت اشكال ندارد و ثواب جماعت دارد.

 س 596: در چه صورتي زن مي‏تواند امام جماعت شود؟

 ج: امامت زن در نماز جماعت فقط براي زنان جايز است.

 س 597: شركت زنان (مانند مردان) در نماز جماعت از جهت استحباب و كراهت چه حكمي دارد؟ شركت آنها در صورتي كه پشت سر مردان بايستند چه حكمي دارد؟ آيا در حالي كه پشت سر مردان براي نماز جماعت ايستاده‏اند، احتياج به پرده و ساتر است؟ اگر در نماز كنار مردان بايستند، از جهت حائل چه حكمي دارد؟ با توجه به اينكه پشت پرده بودن زنان هنگام نماز جماعت و سخنراني‏ها و مراسم ديگر، موجب تحقير و اهانت به آنها مي‏شود.

 ج: حضور و شركت زنان در نماز جماعت اشكال ندارد، و اگر پشت سر مردان بايستند، احتياجي به حائل و پرده نيست، ولي اگر در كنار مردان بايستند سزاوار است كه حائلي بين آنها باشد تا كراهت كنار هم ايستادن مردان و زنان در نماز برطرف شود، و اينكه وجود حائل بين زنان و مردان در نماز موجب تحقير و توهين به شأن و كرامت زنان مي‏شود، توهم و خيالي بيش نيست و اساسي ندارد، بعلاوه دخالت دادن نظرات شخصي در فقه صحيح نيست.

 س 598: كيفيت اتصال و عدم اتصال صفوف زنان و مردان در نماز در صورت نبودن پرده و حائل چگونه است؟

 ج: زنان مي‏توانند پشت سر مردان بدون فاصله بايستند.







| شناسه مطلب: 75274