تئاتر و سینما
کسب های حرام و غیره تئاتر و سینما س 1218: آیا در صورت لزوم، استفاده از لباس رسمی علمای دین و قضات د
كسب هاي حرام و غيره
تئاتر و سينما
س 1218: آيا در صورت لزوم، استفاده از لباس رسمي علماي دين و قضات در فيلمهاي سينمايي جايز است؟ آيا تدوين و توليد فيلمهاي سينمايي با صبغه ديني و عرفاني راجع به علماي گذشته يا معاصر با حفظ احترام آنان و حرمت اسلام و بدون اسائه ادب و بي احترامي به آنان جايز است يا خير؟ بخصوص با توجه به اينكه هدف، ارائه ارزشهاي والا و عميق ترسيم شده توسط دين حنيف اسلام و بيان مفهوم عرفان و فرهنگ اصيلي كه امتياز امت اسلامي ما محسوب ميشود و همچنين مقابله با فرهنگ مبتذل دشمن ميباشد و بيان آنها با زبان سينما جذابيت و تأثير زيادي بخصوص بر نسل جوان دارد؟
ج: باتوجه به اينكه سينما وسيلهاي براي آگاهي و تبليغ است، بنابر اين به تصويركشيدن و ارائه هر چيزي كه ممكن است از آن براي رشد فكري جوانان و غير آنان و ارتقاي آگاهي و ترويج فرهنگ اسلامي استفاده شود، اشكال ندارد. يكي از اين راهها معرفي شخصيت عالمان دين و زندگي اختصاصي آنان و همچنين ساير دانشمندان و صاحب منصبان و زندگي خصوصي آنان است، ولي رعايت شئونات اختصاصي و احترام آنان و همچنين حريم زندگي خصوصي آنان واجب است و همچنين نبايد از آن براي ارائه مفاهيم منافي با اسلام استفاده شود.
س 1219: ما تصميم به ساخت يك فيلم داستاني و حماسي گرفتهايم كه حادثه جاويد كربلا را ترسيم نموده و اهداف بزرگي را كه امام حسين«عليه السلام» بخاطر آنها به شهادت رسيد، بيان كند، با توجه به اينكه شخصيت امام حسين «عليه السلام» در اين فيلم به صورت يك فرد عادي و قابل رؤيت با چشم نشان داده نشده بلكه درتمامي مراحل فيلمبرداري و توليد و نورپردازي به صورت يك شخصيت نوراني نشان داده شده است، آيا ساخت اين فيلم و نشان دادن شخصيت امام حسين «عليه السلام» با اين كيفيت جايز است؟
ج: اگر فيلم بر اساس منابع مستند و با حفظ قداست موضوع و مراعات مقام و منزلت والاي امام حسين «عليه السلام» و اصحاب و اهل بيت گرامي او «سلامالله عليهم اجمعين» ساخته شود، اشكال ندارد، ولي چون حفظ قداست موضوع چنانكه شايسته آن است و حفظ حرمت سيدالشهدا و اصحاب او «سلام الله عليهم اجمعين» بسيار مشكل است بنابر اين بايد در اين زمينه احتياط شود.
س 1220: پوشيدن لباس زنانه توسط مردان و برعكس، براي بازي در تئاتر و سينما چه حكمي دارد؟ تقليد صداي مردان توسط زنان و برعكس چه حكمي دارد؟
ج: پوشيدن لباس جنس مخالف و تقليد صداي او هنگام بازيگري و بيان خصوصيات يك شخص حقيقي، اگر سبب فساد نگردد، بعيد نيست كه جايز باشد.
س 1221: استفاده زنان از انواع كِرم و لوازم آرايش در تئاترها و نمايشهايي كه توسط مردان هم ديده ميشوند، چه حكمي دارد؟
ج: اگر آرايش توسط خود آنان يا زنان و يا يكي از محارم ايشان صورت بگيرد و فسادي هم بر آن مترتّب نشود، اشكال ندارد و در غير اين صورت جايز نيست. البته صورت آرايش شده بايد از نامحرم پوشانده شود.