صلح
صدقه س 1820: کمیته امداد امام خمینی «قدس سره» صندوقهایی را در منازل، خیابانها و اماکن عمومی شهر و روستا برای جمعآوری ص
صدقه
س 1820: كميته
امداد امام خميني «قدس سره» صندوقهايي را در منازل، خيابانها و اماكن عمومي شهر
و روستا براي جمعآوري صدقات و خيرات و رساندن آنان به دست فقرا و مستحقان قرار
داده است. آيا جايز است علاوه بر حقوق ماهيانه و مزايايي كه كاركنان كميته امداد
از آن نهاد ميگيرند، درصدي از پولهاي آن صندوقها به عنوان پاداش به آنان داده
شود؟ و آيا جايز است مقداري از آن پولها به افرادي داده شود كه در جمعآوري آنها
نقش دارند ولي از كارمندان كميته امداد نيستند؟
ج: پرداخت مقداري از اموال صندوقهاي صدقات به كاركنان و كارمندان كميته امداد به عنوان پاداش، علاوه بر حقوق ماهيانهاي كه از آن كميته ميگيرند، اشكال دارد بلكه تا رضايت صاحبان اموال به اين كار احراز نشده، جايز نيست، ولي دادن مقداري از آن به كساني كه در جمعآوري موجودي صندوقها كمك ميكنند به عنوان اجرتالمثل كارشان اشكال ندارد، به شرطي كه براي جمعآوري و رساندن صدقات به افراد مستحق به كمك آنها نياز باشد، بخصوص اگر ظاهر امر نشان دهد كه صاحبان اموال راضي به اين كار هستند.
س 1821: آيا دادن صدقات به گداياني كه درب منازل را ميزنند يا در خيابانها مينشينند جايز است يا اينكه بهتر است به يتيمان و مساكين داده شود و يا با ريختن آنها در صندوق صدقات در اختيار كميته امداد قرار گيرد؟
ج: صدقات مستحبي بهتر است به فقير عفيف و متديّن داده شود و همچنين گذاشتن آن در اختيار كميته امداد هر چند با ريختن در صندوق صدقات هم باشد اشكال ندارد، ولي صدقات واجب بايد توسط خود شخص و يا به وسيله وكيل او به فقرائي كه مستحق هستند داده شود و در صورتي كه انسان بداند كه مسئولين كميته امداد پولهاي صندوقها را جمع آوري كرده و به فقراي مستحق ميدهند، ريختن آن در صندوقهاي صدقات اشكال ندارد.
س 1822: وظيفه انسان در برابر گداياني كه در برابر ديگران دست دراز ميكنند و زندگي خود رإ با گدايي اداره مينمايند و چهره جامعه اسلامي را مشّوه جلوه ميدهند، بخصوص بعد از اقدام دولت به جمع آوري آنان، چيست؟ آيا كمك به آنان جايز است؟
ج: سعي كنيد صدقات را به فقرائي كه متديّن و عفيف هستند بدهيد.
س 1823: اينجانب خادم مسجد هستم و كارم در ماه رمضان بيشتر ميشود، به همين دليل بعضي از افراد خيّر مبلغي به عنوان كمك به من ميدهند، آيا گرفتن آن براي من جايز است؟
ج: آنچه كه آنان به شما ميدهند احساني از طرف آنان به شماست، در نتيجه براي شما حلال است و پذيرفتن آن اشكال ندارد.