بخش 3
مُحرَّمات احرام محرّمات کفاره دار دو مسأله محرّمات بدون کفّاره * استعمال عطریّات * نگاه در آینه * انگشتر به دست کردن و پوشیدن زیور برای زینت * حنا بستن * روغن مالیدن به بدن * زدودن مو از بدن * ناخن گرفتن * پوشاندن صورت * بیرون آوردن خون از بدن * کشیدن دندان * فُسوق * جِدال
درس 3
در چه حالي نماز بخوانيم؟
كارهاي مهم را بايد با آمادگي قبلي انجام داد و نماز هم يكي از كارهاي مهم است كه به آمادگي قبلي نياز دارد. بنابراين، براي برپاداشتن نماز، اوّل «وضو» ميگيريم و پس از وضو، لباس پاك و تميز ميپوشيم و رو به قبله ميايستيم. و سپس اذان و اقامه ميگوييم و نماز را آغاز ميكنيم. امام رضاعليه السلام فرمود: «كسي كه به عبادت خداي بزرگ ميپردازد، بايد خود را از آلودگيها پاك كند، از تنبلي و بيحالي دور شود و با وضو، خود را براي سخن گفتن با خداي توانا، پاك و آماده سازد.» آداب وضو گرفتن براي گرفتنِ وضو اوّل نيت كنيم كه آن را براي گوش دادن به فرمان خدا انجام ميدهيم و بعد از آن نوبت به شستن صورت ميرسد. پس بعد از نيت بايد صورت را بشوييم، البته بهتر است قبل از صورت، دست ها را تا مچ و بعد از آن، تمام صورت را از بالا به پايين، بشوييم. سپس دست راست را از آرنج تا سر انگشتان، از بالا به پايين ميشوييم. پس از شستن دست راست، دست چپ را مانند دست راست از آرنج تا سر انگشتان ميشوييم. مسح سر پس از شستن صورت دست را بر سر گذاشته و كمي به طرف پايين ميكشيم. مسح پاها پس از مسح سر، دستِتر را روي پاي راست از سر انگشت تا آخر آن ميكشيم. و در پايان، روي پاي چپ را مانند پاي راست مسح ميكنيم و در اينجا وضو تمام ميشود.
براي چه كارهايي وضو بگيريم؟
1- براي خواندن نماز بايد وضو داشته باشيم.
2- بهتر است براي خواندن قرآن و دعا هم وضو بگيريم.3- اگر وضو نداريم نبايد به آيات قرآن و نام خدا و پيامبر و امامان دست بزنيم. و اگر كسي بيوضو به آنها دست بزند گناه كرده است.
پرسش و پاسخ
:1- چگونه براي نماز خواندن آماده ميشويم؟
2- تربيت كارهاي وضو را برشماريد.
3- كسي كه موي سرش زياد بلند است آيا ميتواند براي وضو روي همان موها را مسح كند؟
4- بجز نماز براي چه كارهايي وضو ميگيريم؟ 5- وقتي كه وضو نداريم چه كارهايي را نبايد انجام دهيم؟