دستور کشتن شتر

پایگاه اطلاع رسانی حضرت آیت الله العظمی خامنه ای

















 

 صيد و ذبح

 



دستور كشتن شتر

٢٥٩٥ اگر بخواهند شتر را بكشند كه بعد از جان دادن پاك و حلال باشد، بايدبا پنج‏شرطي كه براي سر بريدن حيوانات گفته شد كارد يا چيز ديگري را كه از آهن و برنده باشد، در گودي بين گردن و سينه‏اش فرو كنند.

٢٥٩٦ وقتي مي‏خواهند كارد را به گردن شتر فرو ببرند، بهتر است كه شتر ايستاده باشد، ولي اگر در حالي كه زانوها را به زمين زده يا به پهلو خوابيده و جلو بدنش رو به قبله است، كارد را در گودي گردنش فرو كنند، اشكال ندارد.

٢٥٩٧ اگر به جاي اين كه كارد در گودي گردن شتر فرو كنند سر آن را ببرند يا گوسفند و گاو و مانند اينها را مثل شتر كارد در گودي گردنشان فرو كنند، گوشت آنها حرام و بدن آنها نجس است، ولي اگر چهار رگ شتر را ببرند و تا زنده است، به دستوري كه گفته شد، كارد در گودي گردنش فرو كنند، گوشت آن حلال و بدن آن پاك است، و نيز اگر كارد در گودي گردن گاو يا گوسفند يا مانند اينها فرو كنند و تا زنده است‏سر آن را ببرند، حلال و پاك مي‏باشد.

٢٥٩٨ اگر حيواني سركش شود و نتوانند آن را به دستوري كه در شرع معين شده بكشند يا مثلا در چاه بيفتد و احتمال بدهند كه در آن جا بميرد و كشتن آن به دستور شرع ممكن نباشد، چنانچه با چيزي مثل شمشير كه به واسطه تيزي آن بدن زخم مي‏شود، به بدن حيوان زخم بزنند و در اثر زخم جان بدهد، حلال مي‏شود و رو به قبله بودن آن لازم نيست ولي بايد شرطهاي ديگري را كه براي سر بريدن حيوانات گفته شد،دارا باشد.



 




| شناسه مطلب: 75674