بخش 5

  دو فصل دیگر در زیارت مدینه رسول الله(ص)


دو فصل ديگر در زيارت مدينه رسول الله(ص)

مرحوم شبر در كتاب خود دو فصل ديگر در زيارت مدينه رسول الله(ص) دارد كه با آوردن آن اسرار و معارف مناسك را از ديدگاه آن عارف آگاه به پايان مي رسانيم:

1 - ديدار از شهر پيامبر خدا

آنگاه كه از مكه معظمه بازگشتي و به ديدار مدينه منوره پرداختي چون چشمت بر ديوارهاي شهر مدينه افتاد، به ياد آور كه اين همان مدينه اي است كه خداوند آن را براي پيامبرش انتخاب كرد تا بعد از هجرت در آنجا سكني گزيند، همان شهري است كه پيامبر(ص) واجبات الهي و سيره خويش را در آنجا به اجرا گذاشت. در آن شهر مبارزات و مجاهدتهاي زيادي را عليه دشمن انجام داد. دين و شريعت خويش را كامل نمود و در آنجا به ملاقات پروردگارش شتافت و آرامگاه شريفش مزار همگان گرديد. در وقت ورود به شهر پيامبر توجه داشته باش كه قدم خويش را در جايگاه قدمهاي پيامبر خدا(ص) گذارده اي و به هنگام تردد در اين شهر نقطه اي را پا نمي گذاري مگر اينكه در آنجا قدمهاي مبارك پيامبر نهاده شده است پس با آرامش قدم بردار و راه رفتن و قدم زدن حبيب خدا را در آن كوچه ها يادآور شو، آرامش آن حضرت را از ياد مبر و از اعمال زشت و ناروا پرهيز كن، زيرا زحمات تو را از بين مي برد پس حريم باعظمتش را عزيز دار و همانند يارانش در برابر او با نرمش و آرامي سخن بگوي.

2 - زيارت پيامبر خدا(ص) و ائمه معصومين(ع)

زائر پيامبر خدا و ائمه بقيع - عليهم صلوات الله - به هنگام ورود به حرم لازم است با طهارت خاضعانه و خاشعانه در برابر قبر و ضريح آنان بايستد و آنان را همانند زمان حياتشان زيارت كند و زياد به قبور متبركه آنان نزديك نگردد همان گونه كه در زندگي آنان به خود اجازه نزديك شدن زياد را به آنان نمي دادي.

توجه داشته باش آنان از حضور تو آگاه هستند ايستادن، نشستن و زيارت تو را مي بينند، سلام و درود تو را دريافت مي دارند و به جاي خود مي رسانند پس آنان را زنده در آرامگاه خويش بدان و آن گونه زيارت كن كه در حال حياتشان به خدمت رسيده اي، مقام والايشان را در ذهن خود تصور كن كلمات زيبا و موعظه هاي شيرين و دلنشين و نصيحتهاي شفابخششان را به يادآور و همه را به گوش جان بشنو، زيرا كه هدايتشان سعادت بخش و آرامش آفرين بوده و خواهد بود.


| شناسه مطلب: 76693