بخش 3

8. تسلط بیگانگان بر سرزمین اسلامی 9. زوال نعمت 10. کاهش عمر 11. پی‌آمدهای جسمی و جانی 12. از میان رفتن شرم و حیا 13. گناه و تیرگی قلب 14. ارتکاب گناهان دیگر 15. سرمستی و بی‌خبری 16. پی‌آمدهای دیگر گناه دو ـ آثار دوری از گناه 1. هدایت 2. کسب روزی 3. آسانی جان دادن 4. نجات از دوزخ 5. نجات از عذاب دنیوی 6. رفتن به بهشت


50


همه چيزهايي كه خداوند آفريده بود از درخت و غير آن را خوردند. در نتيجه سختي به جايي رسيد كه آنان به همان نان‌هايي كه با آن استنجا كرده بودند، روي آوردند و آنها را خوردند و آن همان قريه‌اي است كه خداوند فرموده است: {وَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلاً قَرْيَةً كانَتْ آمِنَةً مُطْمَئِنَّة...} (نحل: 112).(1)

اگر گناه در جامعه‌اي رواج يابد، خداوند آن جامعه و مردمان خوش‌‌گذران و گناهكار را نابود مي‌كند؛ چنان‌كه در اين آيه از قرآن آمده است:

{وَ إِذا أَرَدْنا أَنْ نُهْلِكَ قَرْيَةً أَمَرْنا مُتْرَفيها فَفَسَقُوا فيها فَحَقَّ عَلَيْهَا الْقَوْلُ فَدَمَّرْناها تَدْميرا} (اسراء: 16)

چون بخواهيم قريه‌اي را نابود كنيم، خوش‌گذرانان و عياشانشان را وا‌مي‌داريم تا در آنجا گناه كنند وعذاب خدا بر آنان محقق شود و يك‌سره آنجا را ويران كنيم.

خداوند همچنين در آيه ديگري مي‌فرمايد: {فَأَهْلَكْناهُمْ بِذُنُوبِهِم‏}؛ « پس آنها را به سبب گناهانشان نابود كرديم ». (انعام: 6)

و يا در جاي ديگر مي‌فرمايد: « پس پروردگارشان به سبب گناهانشان برسرشان عذاب آورد و با خاك يكسانشان ساخت ».

امام علي ( عليه السلام ) نيز درباره گرفتار شدن اقوام به عذاب الهي بر اثر


| شناسه مطلب: 77632