بخش 16

فصل پنجم: متون زبان‌آموزی

فصل پنجم: متون زبان‌آموزي

اسلامي، محسن

هزار واژه پركاربرد زبان انگليسي در كنگره عظيم حج ، قم، فقاهت، چاپ 3، 1387، 48ص، پالتويي.

شابك: 6 ـ 41 ـ 7911 ـ 964

واژه‌نامه‌اي از لغات متداول در حج و ترجمه فارسي آنها است. اين كتاب براي دانشجويان اعزامي به سفر حج تهيه شده است. گردآورنده به توضيح هزار واژه پركاربرد زبان انگليسي در صحنه حج اقدام نموده است. مؤلف اين كتاب با پرداختن به واژگان و كلمات مهم و پركاربرد فرهنگي، اجتماعي، سياسي، اقتصادي و عمومي سعي نموده است يك بانك مختصر كلمات و واژگان را در اختيار دانشجويان قرار دهد كه در اثناي گفتگوي خويش از آن استفاده كنند اين كلمات به صورت الفبايي تنظيم شده است و خوانند مي‌تواند به آساني كلمه مورد نظر خويش را جستجو كند.

اشكبوس، عادل (متولد 1340) و ديگران

الحوارات(2): ويژه كارگزاران حج و زيارت ، تهران، نشر مشعر، چاپ 1، 1387، 115ص، رحلي.

شابك: 0 ـ 167 ـ 54 ـ 964 ـ 978

شوراي تأليف: عادل اشكبوس، حسين ايران‌دوست، علي چراغي، محمدعلي حسيني كمال‌آبادي، علي خيره‌دست.

عنوان ديگر: آموزش ساده و كاربردي مكالمه عربي(ويژه مأموران پذيرايي، مديران و معاونان) .

راهنماي مكالمه با مردم عربستان و اتباع ديگر كشورها در سفر حج است. اين كتاب بر اساس نيازهاي كارگزاران حج و زيارت و توسط اساتيد مكالمه سازمان حج و زيارت تأليف شده است.

بانپور، احمد

عربي آسان در سفر: راهنماي آسان براي سفر به مكه مكرمه، مدينه منوره عتبات عاليات، سوريه و كشورهاي عربي ، مشهد، راز توكل، چاپ 1، 1385، 184ص، رقعي.

شابك: 9 ـ 68 ـ 5923 ـ 964

سالاريان‌، خادمعلي‌ و رجائي، سيدجواد

حواراتٌ حول شؤون الحج خاصّ لمسؤولي قوافل الحج والعمرة ومساعديهم ، قم، نشر مشعر، چاپ 1، 1375، 90ص، پالتويي.

كتاب آموزشي زبان عربي براي كارگزاران مراسم حج است. آشنايي با زبان و گفتگوي عربي، موفقيت مديران كاروان‌ها و ديگر عوامل اجرايي و خدماتي را به ميزان بسياري افزايش مي‌دهد. در اين‌باره كلاس‌هاي آموزش زبان عربي، براي مديران و معاونان حج، در سال 73 در دفتر حج خراسان برگزار گرديد و كتاب حاضر دروس تدريس شده اين كلاس‌ها است .

المحاورات اليومية في موسم الحج ، قم، نشر مشعر، چاپ 1، 1376، 96ص، رقعي .

شابك: 0 ـ 19 ـ 6293 ـ 964

چاپ ديگر

گفتگوهاي‌ روزمره‌ در موسم‌ حج‌ ، ترجمه محمود خيري [1]، رشت‌، دانشگاه‌ گيلان‌، چاپ 1، ????، 78ص.

شابك: 1 ـ 31 ـ 7392 ـ 964

عنوان‌ اصلي‌: المحاورات‌ اليومية في‌ موسم‌ الحج‌ في‌ اللغتين‌ الفصحي‌ و الدراجة ‌.

مجموعه اصطلاحات و لغات ضروري جهت مكالمه و گفت‌و‌گوي حجاج با مردم عربستان در ايام حج است. مضامين اين گفتگوها، معمولي و اعتقادي و سياسي است كه به دو صورت عربي فصيح و لهجه عاميانه تدوين شده است.

صافي، حسين

عربي محلي در سفر: راهنماي زائران به عتبات عاليات ، قم، هستي‌نما، چاپ 1، 1387، 192ص، رقعي.

شابك: 6 ـ 37 ـ 8214 ـ 964 ـ 978

راهنماي آموزشي زائران فارسي‏زبان است كه جهت انجام زيارت به شهرهاي مقدس عراق و ديگر زيارتگاه‏ها سفر مي‏كنند. در اين راهنما مجموعه‏اي از لغات، اصطلاحات و واژه‏هاي حوزه ارتباطات عمومي و عبارات كوتاه به همراه معادل‏هاي عربي آمده است و مي‏تواند وسيله مناسبي براي ايجاد ارتباط ميان افرادي كه به اين دو زبان تكلم مي‏كنند، باشد. در بخش دوم فهرست الفبايي واژه‏هاي فارسي و معادل‏هاي عربي آن آمده است.

معروف، يحيي (متولد 1344)

مكالمه عربي: ويژه سفرهاي زيارتي ، قم، نشرمشعر، چاپ 1، 1386، 280 ص، رقعي.

شابك: 6 ـ 038 ـ 540 ـ 964 ـ 978

مجموعه اصطلاحات و لغات عربي جهت مكالمه به زبان عربي در سفرهاي زيارتي است. امروزه اهمّيت سفر به اماكن زيارتي، مثل مكه، مدينه و عتبات عاليات بركسي پوشيده نيست. از آن جايي كه مردم اين كشورها عرب زبان هستند آموختن مكالمات روزمره عربي براي زائرين ضروري به نظر مي‌رسد. اين كتاب زائرين بيت‌الله الحرام و حتّي كساني را كه به كشورهاي عربي سفر مي‌كنند، كمك مي‌كند تا بتوانند نيازهاي ضروري خود را با استفاده ازآن برطرف سازند. كتاب مشتمل‌ بر گفت‌وگوهاي‌ ضروري‌ شامل‌ گفت‌وگو در اماكن‌ زيارتي‌، مناسك‌ حج‌، گمرك‌، فرودگاه‌، هتل‌، مطب‌ پزشكان‌، بيمارستان‌ها، فروشگاه‌ها، پست‌ و تلفن‌، سالن‌ غذاخوري‌، پليس‌، بانك‌، مـوزه‌، پوشاك‌ و ده‌ها موضوع‌ ضروري‌ ديگر است تا حجاج ‌بيت‌‌الله‌‌الحرام‌ و زائران‌ عتبات‌ عاليات‌ و نيز مسافران‌ كشورهاي‌ عربي‌ بتوانند نيازهاي ‌ضروري‌ خود را با استفاده از آن‌ برطرف‌ ‌كنند. همچنين تصاويري در كتاب آمده كه دستاورد سفر مؤلف به كشورهاي عربي است.

يادگاري‌، عبدالمهدي (متولد 1308) (به كوشش)

با ما به مكه بياييد، تهران، اسلامي، چاپ 1، ????/????، 108ص، وزيري.

مجموعه‌ي برخي اصطلاحات مورد نياز زائران ايراني سفر حج جهت مكالمه در عربستان است. نيز همراه با ترجمه فارسي آنها است.

راهنماي‌ سفر به‌ سوريه‌: مكالمه‌ به‌ لهجه‌ مردم‌ سوريه‌ ، تهران، دفتر نشر فرهنگ‌ قرآن‌، چاپ 1، ????ق‌/????، 160ص.

بالاي‌ عنوان‌: با فرهنگ‌ مردم‌ سوريه‌ آشنا شويم‌ .

يزدان‌پناه‌، مهرعلي‌

محاورة اليومية الجديدة حاوي‌ نيازمنديهاي‌ روزمره‌ مكالمه‌ عربي‌ مديران‌ كاروانها و جهانگران‌ و زائران‌ ، آمل‌، اشك‌ قلم‌، چاپ 1، ????، 162ص.

شابك: 0 ـ 0 ـ 94383 ـ 964

مجموعه متون گفتگوي حجاج با هتل‌دار، دكان‌دارها و غيره است. ترجمه فارسي گفتگوهاي عربي هم آمده است. و در صدد رفع نيازهاي آنها است.



[1] . متولد 1329


| شناسه مطلب: 77657