بخش 4
پنجم ـ هیئت حماس ششم ـ بعثة بحرین هفتم ـ مسئول حج الجزائر هشتم ـ بعثة تاجیکستان (سیزدهم آذر 88) نهم ـ بعثه عمّان دهم ـ بعثه عراق (دوم آذر 88) یازدهم ـ بعثة حج قطر (ششم ذی الحجه) دوازدهم ـ بعثه حج حزبالله لبنان سه ـ آشپزخانه مرکزی (هجدهم آبان / 21 ذیالقعده) چهار ـ ستاد مدینه منوره (نوزدهم آبان / 22 ذیالقعده) پنج ـ مرکز پزشکی حج در مدینه منوره (نوزدهم آبان) ب) مکه یک ـ مرکز پزشکی و بیمارستانی مکه مکرمه (26 آبان / 29 ذیالقعده) دو ـ حمل و نقل در مکه مکرمه (29 آبان / سوم ذی الحجه) سه ـ کاروانهای ایرانیان مقیم خارج کشور (سیام آبان / چهارم ذیالحجه) چهار ـ کاروان جانبازان (سیام آبان / چهارم ذیالحجه) پنج ـ ستاد مکه مکرّمه (دوازدهم آذر / شانزدهم ذیالحجه) شش ـ آشپزخانههای مکه مکرمه (سیزدهم آذر) 5. سخنرانیها الف) کارکنان بعثه (سیزدهم آبان / شانزدهم ذیالقعده) ب) همایش منزلت زن (23 آبان) ج) هنگام ورود به مدینه و مکه (سیزدهم آبان) 6. پیامها و نامهها الف) تسلیت به
|
|
سرپرست حجاج ايراني، آمادگي خود را براي همكاري در دو زمينه حج و انتقال تجربيات جمهوري اسلامي به حجاج چيني و همكاري با انجمنهاي اسلامي در نشر متون اسلامي شيعه و سني كه مؤسسه علمي ـ فرهنگي دارالحديث عهدهدار آن است، به گروه چيني اعلام و از آنان دعوت كرد با سفر به ايران از اين مؤسسه فرهنگي در شهرري و قم ديدار كنند.
آقاي مصطفي يانگ شيهو، رئيس هيئت نمايندگي چين نيز در اين ديدار با تشكر از محبت دولت و ملت ايران، تقارن اين ديدار را در روز جمعه كه روز بركت و رحمت الهي است، به فال نيك گرفت و ديدار ساليانه خود را از بعثه حج جمهوري اسلامي ايران به انگيزه همكاري دو دولت چين و ايران، پربار ارزيابي كرد. وي از وجود اشعار و عبارات فارسي در آموزشهاي ديني مسلمانان چين خبر داد و آن را نشاندهنده روابط مستحكم و ديرين دو كشور دانست.
سرپرست بعثه چين با سپاسگزاري از سازماندهي حجاج ايراني، تجربيات ايران
را در اين زمينه مغتنم شمرد و برخورداري همه ملتها و مسلمانان را از انرژي
صلحآميز هستهاي، حق مسلّم آنان برشمرد و گفت: سياست دولت چين بر اين پايه استوار است.
وي در پايان افزود: اميدوارم مسلمانان كه داراي خدا، قبله، كتاب و پيامبر واحدند
و در اين عبادت جمعي شركت كردهاند، وحدت خود را حفظ كنند. گفتني است 700/12 مسلمان چيني براي زيارت خانه خدا به عربستان سعودي سفر كردند.
آمار مسلمانان چين بر پايه اعلام رسمي دولت بيش از 21 ميليون نفر است. هزينه اقامت هر زائر چيني در اين سرزمين بدون احتساب هزينه غذا، حدود 3500 دلار است.(1)
ــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1. بر پايه بررسيها و ديگر آمارها، مسلمانان چين بيش از پنجاه ميليون نفرند.
پنجم ـ هيئت حماس
هيئت حماس در حج با حضور در بعثه جمهوري اسلامي با نماينده مقام معظم رهبري ديدار كرد. در اين ديدار نماينده رهبري با خوشامدگويي صميمانه به برادران فلسطيني از حماس و خدمتگزار مردم غزّه، مقاومت جوانمردانه حماس و مردم غزه را در جنگ 22 روزه، موجب مباهات و عزّت فلسطين و امت اسلامي شمرد: «
مردم دنيا ديدند كه چگونه يك جمع كوچك مؤمن بر قدرتهاي بزرگ تا دندان مسلح پيروز شد؛ چنانكه قرآن كريم ميفرمايد: }كَمْ مِنْ فِئَةٍ قَلِيلَةٍ غَلَبَتْ فِئَةً كَثِيرَةً بِإِذْنِ اللهِ وَاللهُ مَعَ الصَّابِرِينَ}. مردم مظلوم غزه با آن همه فشار سياسي، اقتصادي، نظامي و تبليغاتي توانست در برابر رژيم صهيونيستي مقاومت كند»
.
سرپرست حجاج ايراني با اشاره به سياست راهبردي جمهوري اسلامي در پشتيباني از ملت مظلوم فلسطين، نامگذاري روزي را از ايام حضور حجاج در مكه مكرّمه به روز قدس و برگزاري همايش قدس را با حضور علما و انديشمندان جهان اسلام در دو دهه اخير، از كارهاي مؤكَّد رهبر معظم انقلاب دانست و گفت اين كارها صداي مظلوميت فلسطين را به گوش جهانيان ميرساند.
آيتالله ريشهري در بخش ديگري از سخنان خود با استناد به نظرات امام خميني= و رهبر معظم انقلاب، وحدت امت اسلامي را كليد حل مشكلات جهان اسلام، بلكه مستضعفان عالم شمرد كه بايد با تبليغات دامنهدار از مكه مكرمه در موسم حج آغاز شود و در جهان گسترش يابد.
وي بر همين اساس وحدت كلمه احزاب و گروههاي فلسطيني و ملت فلسطين را رمز پيروزي و پايداري مقاومت در برابر رژيم صهيونيستي شمرد و ايجاد تفرقه و اختلاف را در صفوف فلسطينيان از سياستهاي برنامهريزي شده دشمن دانست و
|
|
افزود: «
آزادي قدس يك راه بيشتر ندارد و آن مقاومت متكي بر وحدت است»
.
دكتر احمد ابوحلبي، عضو شوراي حماس سپاسگزاري نخستوزير دولت فلسطين، اسماعيل هنيه را به ملت ايران و امام خامنهاي، رهبر انقلاب اسلامي، آقاي احمدي نژاد رئيس جمهور و آقاي علي لاريجاني، رئيس پارلمان ايران و همه شخصيتهاي ايراني ابلاغ كرد و گفت: از حضور در بعثه جمهوري اسلامي و ديدار با نماينده وليفقيه و سرپرست حجاج ايراني بسيار خرسندم.
وي با اعلام تشكر ملت فلسطين به ويژه مردم غزه از جمهوري اسلامي براي حمايت آنان از ملت مظلوم فلسطين و پشتيباني از مستضعفان جهان در برابر استكبار جهاني به سركردگي امريكا و صهيونيسم، حمايت مستمر و آشكار ايران را از قدس شريف و مسجد الاقصي (عروس جهان عرب و اسلام) در برابر توطئه يهودي خواندن آن در تبليغات رژيم صهيونيستي و مجامع بينالمللي خواستار شد.
اين عضو حماس تلاش استعمارگران را براي برهم زدن روابط دولتهاي اسلامي و ايجاد تفرقه ميان آنان را در راستاي سركوبي ملت فلسطين برشمرد و بر لزوم هوشياري دولتهاي اسلامي تأكيد كرد.
وي حمله رژيم صهيونيستي را به ملت مظلوم غزه در تاريخ شصت ساله تصرف فلسطين از نظر شدّت بيسابقه خواند و هدف آن را ايجاد رعب و وحشت در مجاهدان فلسطيني دانست و گفت: به حول و قوه الهي نه تنها مقاومت فلسطين عقبنشيني نكرد، بلكه برپايه ايمان و صبر و مقاومت پرچم فلسطين را در جهان به اهتزاز درآورد و اسرائيل را در نفوس جوانان فلسطين تحقير كرد»
.
وي در پايان راهبرد دولت حماس را «
وحدت كلمه ملت فلسطين»
شمرد و افزود: اميدوارم جريانات سياسي خواستار مذاكره با اسرائيل به اين نتيجه رسيده باشند كه اين رژيم به دنبال اعطاي حق فلسطينيها نبوده و آن مذاكرات جز بازي سياسي چيزي
|
|
نيست.
ششم ـ بعثة بحرين
بعثه حج بحرين با حضور در بعثه جمهوري اسلامي ايران با نماينده وليفقيه ديدار كرد. سرپرست حجاج ايراني اين ديدارها را در فضاي معنوي موسم حج موجب تقويت روابط فرهنگي، سياسي و اقتصادي كشورهاي اسلامي دانست و يكي از رهنمودهاي رهبر معظم انقلاب را به كارگزاران حج سيام، تقويت روابط با ديگر مسلمانان و تأكيد بر وحدت امت اسلامي برشمرد.
نماينده وليفقيه در حج افزايش تلاشهاي دشمن در ايجاد تفرقه و دشمني ميان مسلمانان، نشانه قدرت و قوّت اسلام و افزايش نفوذ آن در دنيا و پيدايي وحشت دشمنان از امت و فرهنگ اسلامي و خوف از قطع نفوذ آنان در كشورهاي اسلامي دانست.
آيتالله ريشهري ترساندن كشورهاي خاورميانه را از ايران و انرژي صلحآميز هستهاي آن از توطئههاي دشمنان اسلام به انگيزه انحراف اذهان مسلمانان از خطر رژيم صهيونيستي ارزيابي كرد و گفت: «
يكي از سياستهاي اصولي جمهوري اسلامي، محبت و الفت و برادري با همه كشورهاي اسلامي به ويژه دولتهاي همسايه است و حج بايد پيامآور الفت و اخوت مسلمانان به ويژه كشورهاي همسايه باشد»
.
وي بينش و بصيرت را خصلتي مهم براي امت اسلامي برشمرد كه در صورت افزايش وحدت و يكپارچگي مسلمانان، آن نيز افزايش مييابد. مهمترين منفعت نيز وحدت امت اسلامي است كه با ياد خدا و طرد شيطانهاي جن و انس به وجود خواهد آمد.
رئيس مؤسسه علمي ـ فرهنگي «
دارالحديث»
از علماي بحرين دعوت كرد كه
از اين مؤسسه و فعاليتهاي آن به انگيزه وحدت مسلمانان با يكديگر ديدار
|
|
كنند.
رئيس بعثه بحرين نيز از حضور در بعثه جمهوري اسلامي و حسن استقبال سرپرست حجاج ايراني سپاسگزاري كرد و اسلام را مهمترين نعمت خداوند شمرد كه همه مسلمانان را فرا گرفته است. او الفت موجود را ميان پيروان مذاهب اسلامي، ديگر نعمت خداوند خواند؛ زيرا خداوند به پيغمبرش فرمود: «
اگر تو ميخواستي ميان آنان الفت ايجاد كني، نميتوانستي اما خداوند ميان آنان الفت ايجاد كرد»
.
وي چنين ديدارهايي را موجب گسترش الفت و دوستي و همكاري كشورهاي اسلامي با يكديگر دانست و از انگيزهمندي مملكت بحرين درباره توسعه روابط فرهنگي، سياسي و اقتصادي با ايران خبر داد. گفتني است بحرين نيز در سال 88 به انگيزه جلوگيري از ابتلاي زائران به بيماري آنفولانزا، از فرستادن سالخوردگان و بيماران به سرزمين وحي جلوگيري كرد. از اين رو، شمار حجاج بحريني از چهارده هزار نفر به هفت هزار نفر كاهش يافت.
هفتم ـ مسئول حج الجزائر
دبير كل ديوان عمومي حج و عمره الجزاير، همراه با هيئتي در بعثه مقام معظم رهبري در مكه مكرمه با نماينده وليفقيه ديدار كرد. در اين ديدار آيتالله ريشهري با خوشامدگويي به هيئت حج الجزاير گفت: «
اميدوارم ديدار مسئولان حج دو كشور به تقويت روابط جمهوري اسلامي ايران و الجزاير بينجامد»
.
وي تأكيد رهبر انقلاب را بر وحدت امت اسلامي، از نكات برجسته پيام ايشان به حجگزاران و كارگزاران حج دانست و گفت: «
در شرايط كنوني جهان اسلام، دشمنان اسلام و قرآن و ديو استعمار، همه توان خود را براي ايجاد تفرقه و تشتت در ميان مسلمانان بهكار گرفتهاند»
.
|
|
سرپرست حجاج ايراني در پايان اين ديدار، خواستار ابلاغ سلام به رئيس جمهوري و وزير حج و اوقاف الجزاير شد.
شيخ برباره، دبير كل ديوان عمومي حج و عمره الجزاير نيز با ابراز خرسندياش از حضور در بعثه ايران گفت: «
روابط دو ملت ايران و الجزاير، مستحكم و بر پايه قرآن و اعتلاي «
كلمة الله»
استوار است»
. وي افزود: «
مردم الجزاير پيوند عميقي با مردم ايران دارند»
. اين مقام حج الجزاير درباره بيماري آنفلوآنزاي جديد گفت: «
تبليغات درباره اين بيماري كار هدفمند غربيان و توطئهاي براي كسب درآمدهاي ميلياردي است»
. او افزود: «
ما براي اعزام زائران الجزايري محدوديتي ايجاد نكرديم و باعث افزايش اعتماد عمومي شديم و امروز شاهديم حتي آنفلوآنزاي عادي نيز در بين حجاج كمتر مشاهده ميشود. ما محدوديت سني نداشتيم و تنها مبتلايان به امراض مزمن را منع كرديم»
. گفتني است 35880 زائر الجزايري در آيين حج شركت كردند.
هشتم ـ بعثة تاجيكستان (سيزدهم آذر 88)
رئيس و اعضاي بعثه تاجيكستان با حضور در بعثه جمهوري اسلامي با نماينده ولي فقيه و سرپرست حجاج ايراني ديدار كردند. نماينده رهبري در امور حج در اين ديدار آمادگي سازمان حج و زيارت و بعثه مقام معظم رهبري را براي انتقال تجربههاي خود در حجگزاري به بعثه حج تاجيكستان اعلام كرد. وي در اين ديدار كه معاونان امور بين الملل، روحانيان، برنامهريزي، نظارت و ارزشيابي و اجتماعي و رئيس ستاد مكه مكرمه نيز در آن حاضر بودند، اين ديدارها را عامل توسعة روابط سياسي، اقتصادي، فرهنگي و علمي ارزيابي كرد و با توجه به توطئههاي فراوان استكبار جهاني بر ضد مسلمانان در ايجاد تفرقه ميان آنان، بر وحدت بيش از پيش مسلمانان تأكيد كرد و آن را تنها راه اعتلاي عظمت امت اسلامي دانست.
دكتر عبدالغفار يوسف اف، نماينده رئيس جمهور تاجيكستان و رئيس بعثه اين
|
|
كشور در پاسخ به پرسشهاي سرپرست حجاج ايراني توضيحاتي از روند اعزام حجاج تاجيك به عربستان و حجگزاري آنان عرضه و آمادگي خود را براي استفاده از تجربههاي جمهوري اسلامي اعلام كرد.
وي شمار زائران تاجيك را در سال 88 بيش از پنج هزار نفر شمرد كه سي درصد آنان زن و هفتاد درصدشان مردند. او افزود: در سال 88 هيچ محدوديتي براي اعزام زائران وجود نداشت، اما در زمان سلطة شوروي هر جمهوري تنها پنج سهميه براي رفتن به آيين حج داشت.
وي از حضور يك راه بلد كه بيشتر از خطيبها و استادان و دانشجويان دانشكده اسلامياند، در هر گروه 45 نفره خبر داد و گفت: همه آنان با نظارت مسئول بخش فتوا، مناسك حج را برپايه مذهب حنفي به زائران ميآموزند. اقامت زائران تاجيك در مكه و مدينه حداكثر يك ماه است كه بيش از 3300 دلار هزينه دارد.
رئيس حجاج مدينه بعثه تاجيكستان نيز اهانت دشمنان اسلام را به مقدسات مسلمانان، نشانة عظمت اسلام دانست و اهانت آنان را به رسول خدا ( صلّي الله عليه وآله وسلّم ) ، نشانة ضعف و زبوني اهانتكنندگان ارزيابي و بر وحدت مسلمانان با يكديگر تأكيد كرد. وي با اشاره به سخنان رئيس دولت تاجيك در جشن ميلاد ابوحنيفه، گفت: آن آيين، نه تنها بزرگداشت رئيس يك مذهب كه تجليل از اسلام، پس از هفتاد سال محروميت و محدوديت در كشورهاي آسياي ميانه در سلطه شوروي بود.
اين مقام تاجيك پيوند دين و دولت و حضور دين را در عرصههاي مختلف دولت مانند عرصة فرهنگي، تفاوت امروز اين كشور با ديروز آن برشمرد. به گفته وي امروز بر منبرهاي بزرگ دولتي از اسلام سخن ميرود و اين دين تبليغ ميشود. گفتني است تاجيكستان نزديك به 5/7 ميليون جمعيت دارد.
|
|
نهم ـ بعثه عمّان
نماينده وليفقيه و سرپرست حجاج ايراني و هيئت همراه از بعثه كشور عمان ديدار كردند. در اين ديدار شيخ دكتر كهلان الخروسي، رئيس بعثه عمّان از حضور آيتالله ريشهري و هيئت همراه او در بعثه كشور عمّان تشكر كرد و گفت: اميدوارم مسلمانان با وحدت و يكپارچگي اعمال و مناسك حج را اجرا كنند.
نماينده وليفقيه در حج نيز بر توجه به مشكلات جهان اسلام به ويژه مسئله فلسطين تأكيد كرد و با توجه به توطئههاي رنگارنگ دشمنان اسلام در تهاجم فرهنگي به جهان اسلام و ايجاد تفرقه ميان امت اسلامي، حلّ مشكلات را با تقويت پايههاي وحدت اسلامي امكانپذير دانست و از سفارش رهبر معظم انقلاب به تلاش پيگيرانه بعثه جمهوري اسلامي براي وحدت امت اسلامي سخن گفت.
وي همچنين فلسفه حج را بهرهمندي امت اسلامي از منافع مادي و معنوي، عبادي و سياسي و اجتماعي آن توصيف كرد و به نقد اين رويكرد پرداخت كه اعمال و مناسك، خشك و بيروح اجرا و روح و معنويت و فلسفه حج فراموش شود. او اين كشور برادر و دوست (عمّان) را در تأمين منافع امت اسلامي مؤثر دانست.
رئيس مؤسسه علمي ـ فرهنگي دارالحديث با اشاره به فعاليت علمي اين مؤسسه در راه وحدت امت اسلامي، از رئيس بعثه عمان دعوت كرد تا براي بازديد از فعاليتهاي آن به ايران سفر كند.
رئيس بعثه عمّان در پايان اين ديدار با تأييد بر سخنان سرپرست حجاج ايراني، توطئههاي گوناگون دشمنان را در ايجاد تفرقه و تكه تكه كردن مسلمانان، نشانه قدرت و قوت جهان اسلام برشمرد و خواستار شناسايي ضعفهاي مسلمانان و تلاش براي رفع آنها شد.
|
|
دهم ـ بعثه عراق (دوم آذر 88)
نماينده وليفقيه در ديدار با رئيس بعثه عراق گفت: اميدوارم به كمك خداوند متعال و هدايت مرجعيت و تصميم رهبران سياسي و ديني عراق، مردم اين كشور در همه زمينهها به وحدت كلمه برسند.
آيتالله محمدي ريشهري كه با هيئتي از علما و مسئولان بعثه مقام معظم رهبري به بعثه عراق رفته بود، فريضه حج را تأمين كننده منافع امت اسلامي دانست و گفت: بزرگترين منافع امت اسلامي، وحدت كلمه است كه با نفي شرك و كلمه توحيد تحقق پيدا ميكند.
نماينده ولي فقيه مشكلات فردي، اجتماعي و خانوادگي انسان را برآمده از دور شدن او از ذكر خدا دانست و گفت: «
انبياي الهي آمدند تا با يادآوري خداوند به انسان او را در راه منافع حقيقياش قرار دهند. حج و دهه ذيالحجه (ايام معلومات) و ايام تشريق (ايام معدودات)، بهترين فرصت براي اين است كه انسان در مسير اصلي تأمين منافع حقيقي خود گام بردارد»
.
وي با دريغ خوردن از بيتوجهي بيشتر مسلمانان به حقيقت حج گفت: «
بسياري از حج جز از ظواهر بهرهاي ندارند. در قرن اخير امام خميني به عنوان احياگر حج ابراهيمي، حج را در جهت منافع امت اسلامي تعريف كرد و خلف صالح امام راحل (رضوان الله عليه) مقام معظم رهبري نيز راه امام را ادامه داده است»
.
وي با اشاره به رهنمودهاي مقام معظم رهبري در ديدار با كارگزاران حج افزود: «
در سال جاري كه پيش از هر وقت دشمن براي تفرقه جهان اسلام تلاش ميكند، تمام كساني كه در ايران، عراق و ديگر كشورها به ارزشهاي اسلامي فكر ميكنند، بايد بيش از هميشه در پي تحكيم وحدت امت اسلامي باشند»
.
وي با بزرگداشت از آيتالله شهيد صدر، شهيد سيد محمدباقر حكيم و مرحوم
|
|
عبدالعزيز حكيم گفت: «
در اين سرزمين وحي و در ايام پيشرو، براي همه امت اسلامي بهويژه برادران و خواهران عراقي كه سالها در بند ستم صدام بودند و براي اين كشور كه هنوز در بند است، از خداوند متعال ميخواهيم كه اشغالگران نتوانند اشغالگري كنند و دشمنان آرامش و امنيت مردم عراق نابود شوند و نظام ارزشي و مورد علاقه مردم بر اين كشور حاكم شود»
.
نماينده ولي فقيه در پايان اين ديدار در مصاحبه با شبكههاي تلويزيوني عراق، وحدت كلمه را نياز اصلي مردم عراق دانست و افزود: «
اميدوارم به بركت سرزمين وحي و نورانيتي كه زائران عراقي به ويژه نخبگان از اين سرزمين به عراق منتقل ميكنند، وحدت كلمه بيشتر شود و با اتحاد و مقاومت همه اقوام و مذاهب، مردم عراق بر مشكلات خود چيره شوند»
.
حجتالاسلام و المسلمين شيخ مولا، رئيس بعثه عراق نيز در اين ديدار با خوشامدگويي به آيتالله ريشهري و همراهان وي، از حمايتهاي دولت و ملت ايران از دولت و مردم عراق سپاسگزاري كرد و گفت: «
ما از تجربيات ارزشمند ايران در حج استفاده كردهايم و همچنان آماده بهرهگيري از اين تجربيات هستيم. اميدوارم مناسبات دو كشور در تمامي زمينهها افزايش يابد»
.
گفتني است رئيس بعثه عراق پيش از اين همراه با هيئتي از علماي اين كشور در بعثه رهبري در مدينه منوره با اميرالحاج جمهوري اسلامي ايران ديدار كرده بود.
يازدهم ـ بعثة حج قطر (ششم ذي الحجه)
نماينده وليفقيه و هيئت همراه وي با حضور در بعثه حج قطر با رئيس آن بعثه ديدار كردند. نماينده وليفقيه در حج، رفت و آمد كارگزاران حج كشورهاي اسلامي و ديد و بازديد آنان را با يكديگر، موجب الفت و همدلي و زمينهساز همكاريهاي بيشتر اقتصادي، فرهنگي و سياسي كشورهاي اسلامي خواند و وحدت امت اسلامي را از
|
|
خداوند سبحان خواستار شد.
رئيس بعثه حج قطر نيز با اظهار خشنودياش از ديدار هيئت ايراني از بعثه قطر، تجربههاي فراوان بعثه حج جمهوري اسلامي را در زمينه حجگزاري ارزشمند توصيف و آمادگي كشورش را براي استفاده بيشتر از آنها اعلان كرد.
دوازدهم ـ بعثه حج حزبالله لبنان
نماينده وليفقيه و هيئت همراه او با هيئت فرستاده حزب الله لبنان به موسم حج، در محل استقرار اين هيئت ديدار كرد. رئيس هيئت حزبالله نيز از حضور نماينده وليفقيه و هيئت همراه او در محل بعثه حزبالله لبنان سپاسگزاري كرد.
وي از رهبر فقيد انقلاب اسلامي حضرت امام خميني و رهبر معظم انقلاب امام خامنهاي به بزرگي ياد كرد و از حمايتهاي جمهوري اسلامي از حزبالله لبنان تشكر كرد و سيد حسن نصرالله را سربازي از سربازان ولي امر مسلمين شمرد و بر ايستادگي و مقاومت حزبالله در برابر توطئههاي دشمن صهيونيستي تأكيد و ظهور امام عصر (ارواحنا فداه) را آرزو كرد.
آيتالله محمدي ريشهري نيز در اين ديدار با خواندن پارهاي از دعاي افتتاح «
اللهم انا نرغب اليك في دولة كريمة تعزّ بها الاسلام و اهله و تذلّ بها النفاق و اهله و تجعلنا فيها من الدعاة الي طاعته»
، حضور خود را در جمع برادران مجاهدي كه عطر مقاومت و جهاد در برابر سرسختترين دشمنان اسلام را به آن مكان شريف برده بودند، بسيار مغتنم شمرد.
سرپرست حجاج ايراني دعاي پيروان مكتب امام خميني= را فراتر از مسائل شخصي دانست و مهمترين دعاي مسلمانان را در اين ايام حل مشكلات جهان اسلام، وحدت امت اسلامي و نابودي رژيم صهيونيستي و فرج صاحب الزمان ( عجل الله تعالي فرجه الشريف ) شمرد.
|
|
آيت الله ريشهري تأثير سيد حسن نصرالله، رهبر شجاع و حكيم حزبالله را در اين پيروزي بسيار مهم دانست و پيروزي ملتها و تحقق حكومت جهاني حضرت ولي عصر ( عجل الله تعالي فرجه الشريف ) را پيامد قانون «
همراهي دعا با مسئوليت»
خواند و گفت: ان شاء الله در زمان حيات خويش تحقق اين آرزو را به چشم خود ببينيم.
سه ـ آشپزخانه مركزي (هجدهم آبان / 21 ذيالقعده)
سرپرست حجاج ايراني و هيئت همراه او از آشپزخانههاي متمركز «
الدخيل»
و «
زين»
و انبار تداركات در حومه مدينه بازديد كردند و از نزديك روند اجرايي
تهيه تداركات و ملزومات و مواد غذايي و طبخ غذاي حجاج ايراني را بررسي كردند. مدير آشپزخانه دخيل نيز گزارشي از روند كار در چهار بخش اداري، آمادهسازي گوشت، خورش و سوپ، و برنج آشپزخانه عرضه كرد. استفاده از تجهيزات جديد و تجربة صنعتي ـ بهداشتي در چند سال اخير فضاي مناسبي را در سالنهاي طبخ غذا براي كاركنان فراهم كرده است و از گرماي شديد گذشته خبري نيست. نزديك به
110 نفر در اين دو آشپزخانه به كار ميپردازند و تا سقف سي هزار عدد، غذا آماده ميكنند.
شور و اشتياق و نشاط و تعهد كاركنان اين آشپزخانهها هنگام ديدار سرپرست حجاج ايراني آشكار بود. آنان با شعار صلوات بر پيامبر و آل طاهرينش هيئت را در اين بازديد همراهي ميكردند. گفتني است يك روحاني در هر يك از آشپزخانهها براي آموزش اعمال و مناسك حج به كاركنان آن وجود دارد.
آيتالله ريشهري از كاركنان بخشهاي گوناگون آشپزخانه و تداركات به دليل ارتقايافتن كيفيت غذاي زائران حرم نبوي سپاسگزاري كرد و پاداش الهي را براي آنان خواستار شد.
|
|
چهار ـ ستاد مدينه منوره (نوزدهم آبان / 22 ذيالقعده)
حضرت آيتالله ريشهري از بخشهاي مختلف ستاد مدينه منوره مستقر در قصرالدخيل بازديد كردند. در اين بازديد آقاي مسعود مجرِّدي رئيس ستاد مدينه و مسئولان بخشهاي مختلف ستاد (حمل و نقل هوايي، حراست، بازرسي و ارزشيابي، روابط عمومي، حمل و نقل درون شهري و برون شهري، وزارت امور خارجه، امور مالي، رايانه ستاد، مسكن، دبيرخانه، پشتيباني، پست و مخابرات) گزارشي از فعاليت خود از زمان استقرار در مدينة منوره عرضه دادند. سرپرست حجاج ايراني از كاركنان ستاد در بخشهاي ياد شده به دليل فعاليت شبانهروزي آنان تشكر و بر لزوم خدمتگزاري بيشتر و خالصانهتر به زائران حرم نبوي و حل مشكلات آنان تأكيد كرد.
پنج ـ مركز پزشكي حج در مدينه منوره (نوزدهم آبان)
سرپرست حجاج ايراني با حضور در بيمارستان پزشكي مدينه از بخشهاي گوناگون ارتوپدي، قلب، آي.سي.يو، آزمايشگاه، راديولوژي، اورژانس و... بازديد كرد و از روند رسيدگي پزشكان و پرستاران به بيماران فرستاده پزشكان كاروانها به اين مركز درماني آگاهي يافت. در اين بازديد دكتر حليساز، رئيس هيئت پزشكي و دكتر طالبيان، رئيس بيمارستان از فراهم كردن امكانات ويژه براي جلوگيري از شيوع بيماري آنفولانزايِ «
»
خبر داد و گزارشي از فعاليت همكاران خود عرضه كرد و افزود: «
از وضع بهداشتي و درماني زائران بيمي نداريم. اين مركز با پنجاه تخت بيمارستاني و بيست تخت آي.سي.يو در مدينه به كار ميپردازد»
.
ب) مكه
يك ـ مركز پزشكي و بيمارستاني مكه مكرمه (26 آبان / 29 ذيالقعده)
نماينده وليفقيه در حج و رئيس سازمان حج و زيارت از بخشهاي گوناگون مركز پزشكي و بيمارستاني در مكه مكرمه بازديد كردند و از نزديك با روند عرضه خدمات
|
|
هيئت پزشكي حج به زائران ايراني آشنا شد. دكتر حلّيساز، رئيس هيئت پزشكي جمهوري اسلامي در حج نيز با عرضه توضيحاتي درباره فراهم كردن داروها و مواد پزشكي براي زائران خبر داد كه 35 درصد آن در مدينه و 65درصد آنها در مكه موجود است.
وي آمادگي كامل گروه پزشكي و بيمارستاني را براي عرضه خدمات به ميهمان خانه خدا اعلام كرد و وضع بهداشتي و درماني زائران را در سال 88 بهتر از سال گذشته دانست. بيشتر تختهاي اين مركز خالي بود و گزارش قطعي از ابتلا به آنفولانزايِ «
»
تا آن هنگام نرسيده بود. وي از ايثار اكثريت اعضاي گروه پزشكي خبر داد كه از حج تمتع باز ميمانند و عمره مفرده به جاي ميآورند تا خدمات بهتري به زوار عرضه كنند.
آيتالله ريشهري با تشكر از هيئت پزشكي به دليل زحمات شبانهروزي آن، بر آمادگي صد در صد آنان در عرضه خدمات به زائران بيت الله الحرام، بهويژه در مشاعر تأكيد كرد؛ زيرا مشكلات در آنجا بيشتر ميشود و كارهاي آنان را عبادت و خدمتي بزرگ خواند.
دو ـ حمل و نقل در مكه مكرمه (29 آبان / سوم ذي الحجه)
نماينده وليفقيه و سرپرست حجاج ايراني با حضور در محل استقرار اتوبوسها در ايستگاهها، از نزديك، روند حمل و نقل زائران بيتالله الحرام را ديد. ازدحام زائران ايراني در سوار شدن به اتوبوسها و پياده شدن از آنها و ناخرسندي شماري از زائران از آن وضع و بيان مشكلاتشان در اينباره موجب شد فرداي آن روز مسئولان و مجريان سازمان حج و زيارت، ستاد مكه مكرمه و حمل و نقل در جلسهاي اضطراري با حضور نماينده وليفقيه به بررسي مشكلات اين بخش بپردازند. آنان علتهايي از ازدحام را چنين برشمردند:
|
|
تعويض شيفت رانندگان، اشتياق زائران به زيارت خانه خدا در ساعات 21 تا 23، تفكيك نكردن مردان و زنان هنگام سوار شدن به اتوبوسها، نبود مديريت در صحنه و توقف اتوبوسها در ايستگاه مبدأ يا مقصد.
آيتالله ريشهري در اين نشست با ابراز تأسف از مشكلاتي كه براي زئران در اين بخش وجود دارد، خواستار حل آنها شد و براي رفع آنها راهحلهايي كوتاه مدت و بلندمدت عرضه كرد:
اول ـ اطلاعرساني گسترده تا زائر بداند برخي از مسائل از حوزه اختيارات سازمان حج و زيارت خارج است. وضع كنوني با وضعيت گذشته مقايسه شود؛
دوم ـ با مديران و روحانيان كاروانها هماهنگي صورت گيرد تا زائران را در ساعات مختلف شبانهروز براي زيارت خانه خدا بياورند. با توجه به محدوديت امكانات بديهي است كه اگر همه زائران در ساعت معيني به سوي خانه خدا بروند، تراكم جمعيت و ازدحام پديد ميآيد؛
سوم ـ براي جداسازي خواهران و برادران در اتوبوسها ناگزير بايد چارهاي انديشيد تا در ازدحام جمعيت، خواهران محترم در مضيقه قرار نگيرند. هيچ فرد باغيرتي نبايد بپذيرد كه در ازدحام جمعيت، زنان و مردان درهم آميخته شوند؛
چهارم ـ براي آينده برنامهريزي شود كه حتيالامكان از هتلهاي نزديكتر به حرم استفاده شود تا نياز به حمل و نقل با مشكلات فراوانش نباشد و زائران مكه همچون زائران مدينه به آساني به مسجد دسترسي داشته باشند.
رئيس سازمان حج و زيارت از برنامهريزي و توافقات اوليه با سعوديها خبر داد كه بهتدريج به هتلهاي نزديكتر منتقل ميشوند. وي افزود: در پنج سال آينده از حمل و نقل به حرم بينياز ميشويم.
در اين نشست همچنين مقرّر شد درباره برخي از گزارشها از كمبود غذا در چند جا، مدير كاروانها توجيه و در صورت لزوم مؤاخذه شوند؛ زيرا هيچ كمبودي از نظر
|
|
شمار غذا وجود ندارد و رفع مشكل نيازمند اطلاعرساني مديران و اعلام آمار غذاي كاروانشان است.
سه ـ كاروانهاي ايرانيان مقيم خارج كشور (سيام آبان / چهارم ذيالحجه)
نماينده وليفقيه و هيئت همراه وي در محل اقامت شماري از كاروانهاي
ايرانيان مقيم خارج كشور حاضر شدند و آيتالله شيخ محسن اراكي و ايرانيان زائر
بيت الله الحرام كه از انگليس و امريكا در قالب دو كاروان به سرزمين وحي سفر كرده بودند، از آنان استقبال كردند. در اين ديدار صميمي ايرانيان مقيم خارج كشور از نزديك نظرهاي خود را با سرپرست حجاج ايراني و رئيس سازمان حج و زيارت در ميان گذاشتند.
گفتني است در سال 88 بر اثر مشكلات اقتصادي اروپا و امريكا و گران شدن هزينه سفر و بيماري آنفولانزايِ «
»
، آمار زائران ايراني مقيم خارج كشور به دو سوم كاهش يافت و به 1200 نفر رسيد.
چهار ـ كاروان جانبازان (سيام آبان / چهارم ذيالحجه)
نماينده محترم وليفقيه و سرپرست حجاج ايراني و هيئت همراه او با حضور
در محل اقامت كاروان جانبازان با اين عزيزان و خانوادههايشان ديدار كردند. در
اين ديدار كه در فضايي معنوي و باصفا صورت گرفت، پس از خوشامدگويي روحاني محترم كاروان و گزارش آماري مدير كاروان، آيتالله ريشهري، با سپاس از
خداوند سبحان براي حضور در جمع بهترين ميهمانان خدا در سرزمين وحي، از جانبازان عزيز خواست قدر خود و تلاش و مجاهدت خويش را بدانند كه خداوند در آنان ارزش ويژهاي ميبيند و در اين ضيافت بيگمان از آنان بيش از ديگران پذيرايي ميكند.
وي با اشاره به آيه كريمه }فَاذْكُرُونِي أَذْكُرْكُمْ}، از اهميت قدر و منزلت ياد خدا
|
|
در اين سرزمين و در اين ايام كه قرآن از آن به ايام معلومات (دهه اول ذيالحجه)
و ايام معدودات (ايام تشريق) ياد ميكند، نيز سخن گفت و همه را به ياد خدا فراخواند.
سرپرست حجاج ايراني با استناد به روايتي از امام صادق ( عليه السلام ) اهميت فرصت حج را براي كساني كه از اين جهان رخت بربستهاند و به زندگي دنيا اشراف دارند، دركشدني دانست و افزود: «
آنان آرزو ميكنند به بهاي آنچه در دنياست، يك بار به زيارت خانه خدا بيايند»
.
وي در بخش ديگري از سخنان خود بركات و دستاوردهاي ياد خدا را از ديدگاه قرآن و روايات فراوان توصيف و به شماري از آنها اشاره كرد: آرامش دل، شرح صدر، روشنايي و نورانيت دل، درمان بيماريهاي اخلاقي، سليم شدن قلب، گشايش در امور، روزي پيشبينيناپذير، نجات از گرفتاريها، حسن اعمال، خوشنامي، تقويت ايمان، خير دنيا و آخرت، نزول فرشتگان، تبديل سيّئات به حسنات.
حجت الاسلام و المسلمين ريشهري، ياد وليّ خدا را نيز در مسير ياد خدا ارزيابي كرد و ايثار و فداكاري جانبازان عزيز و شهيدان گرانقدر و امام راحل عظيمالشأن را
كه به پيروزي انقلاب اسلامي بر محور ولايت فقيه انجاميد، زمينهساز ظهور حضرت ولي عصر (ارواحنا فداه) در اين سرزمين دانست و براي مجد و عظمت اسلام و مسلمانان، علوّ درجات شهيدان، شفاي جانبازان و صبر و اجر خانوادههاي شهيدان دعا كرد.
بنا بر گزارش مدير كاروان، بيشتر جانبازاني كه در قالب اين كاروان به سرزمين وحي آمده بودند، جانبازان بالاي هفتاد درصد و شمار اندكي از آنان بيش از شصت درصد و 55 درصد بودند كه شانزده نفر از آنان، از خانوادههاي شهدا، چهار نفرشان پزشك، سه نفرشان روحاني و چهارده نفرشان از عوامل اجرايي به شمار ميرفتند و در اين كاروان به خدمتگزاري ميپرداختند.
|
|
در پايان اين ديدار يكي از جانبازان با اظهار اينكه از ميان بيش از صد نفر جانباز بالاي هفتاد درصد از شهر محل سكونتش تنها او توفيق اين سفر معنوي را پيدا كرده است، خواستار افزايش سهميه حج جانبازان شد. رئيس سازمان حج و زيارت از افزايش آمار سهميه خانوادههاي شهدا، جانبازان، ايثارگران و آزادگان در سالهاي اخير از چهار هزار به شش هزار نفر خبر داد كه توزيع آن برعهده بنياد شهيد است.
پنج ـ ستاد مكه مكرّمه (دوازدهم آذر / شانزدهم ذيالحجه)
نماينده وليفقيه و سرپرست حجاج ايراني، از ستاد مكه مكرمه در هتل «
دار هادي»
بازديد كرد و از نزديك به روند فعاليت بخشهاي گوناگون ستاد در خدمترساني به حجاج بيت الله الحرام آگاه شد. در اين بازديد كه معاون برنامهريزي، نظارت و ارزشيابي نيز او را همراهي ميكرد، حسن سقّايي، رئيس ستاد مكه در هر يك از بخشهاي اين ستاد توضيحات كوتاهي عرضه كرد. نماينده وليفقيه در امور حج در بازديد از اين بخشها از مسئولان و كاركنان آنها تشكر كرد.
شش ـ آشپزخانههاي مكه مكرمه (سيزدهم آذر)
نماينده ولي فقيه و سرپرست حجاج ايراني با حضور در آشپزخانههاي متمركز «
قحطاني»
و «
ابوجدائل»
از روند آمادهسازي و پخت غذا بازديد كرد. در اين ديدار كه رئيس ستاد مكه مكرمه نيز حضور داشت، توضيحاتي در بخشهاي گوناگون عرضه شد. سرپرست حجاج ايراني با حضور در اين بخشها از كاركنان آنها تشكر و
براي قبولي اعمال، مناسك، عبادات و خدمترساني آنان به زائران بيت الله الحرام دعا كرد.
آشپزخانه قحطاني با هشتاد كارمند، از ظرفيت پخت 25 هزار عدد غذا و آشپزخانه ابوجدائل با 160 نفر كارمند از ظرفيت پخت شصت هزار عدد غذا برخوردار است و كاركنان آنها در چند نوبت فعاليت ميكنند.
|
|
به گفته مسئولان اين دو آشپزخانه در مدت حضور زائران ايراني خانة خدا در مكه، بيش از 000/100/3 غذا پخته ميشود.
5. سخنرانيها
الف) كاركنان بعثه (سيزدهم آبان / شانزدهم ذيالقعده)
اين مراسم با حضور كارگزاران حج و با حضور نماينده رهبري و سرپرست حجاج ايراني برگزار شد. پس از قرائت قرآن كريم و اجراي تواشيح «
حج و انتظار»
، آقاي عمراني كاردار سفارت جمهوري اسلامي در سخنان خود به اهميت موقعيت دو كشور ايران و عربستان، و تأثير روابط آنان در جهان اسلام، فصل حج را با اهميت توصيف كرد و چگونگي برگزاري آن را در اين روابط مؤثر خواند. وي در بخش ديگري از سخنان خود از مديريت مطلوب حج كه در بهبود روابط دو كشور در سالهاي اخير بسيار مفيد بوده است، بسيار تشكر كرد.
سپس جناب آقاي محمدي ريشهري، نمايندة وليفقيه با سپاس از الطاف بيكران خداوند در خدمتگزاري به زائران بيتالله الحرام، حج را «
آزمون بزرگ الهي»
توصيف كرد كه هم زائران و هم كارگزاران در معرض آنند.
او به بخشي از خطبة قاصعة مولاي متقيان، علي ( عليه السلام ) دربارة امتحان مردم از
زمان حضرت آدم ( عليه السلام ) با مشتي سنگ كه خود به خود نه ضرر دارند، نه فائده،
نه ميشنوند و نه ميبينند، استناد كرد و گفت: آنچه در موسم حج زائران و كارگزاران با آن روبهرو ميشوند، وسيلة آزمايش براي جلب رحمت الهي و تصفيه جان آدمي است.
«
ألا ترون انَ الله سبحانه اختبر الاولين من لدن آدم صلوات الله عليه إلي الآخرين من هذا العالم باحجار لاتضرّ و لاتنفع و لاتبصر و لاتسمع فجعلها بيته الحرام الذي جعله للنَاس قياماً... ولكن الله نختبر عباده بانواع الشدائد... اخراجاً للتكبّر من قلوبهم و اسكاناً
|
|
للتذللّ في نفوسهم و يجعل ذلك ابواباً فتُحُاً إلي فضله و اسباباً ذللاً لعفوه»
.(1)
سرپرست حجاج ايراني با استناد به احاديث نعمت و نقمت، خير و شر، دشواري و آساني، هر دو را وسيله آزمون شمرد و از زائران و كارگزاران حج خواست تا با توجه به جايگاهي كه در آن قرار دارند، براي موفقيت در اين آزمون تلاش كنند.
او در بخش ديگري از سخنان خود افزايش خضوع و خشوع در پيشگاه خداوند و كاهش منيّتها را از نشانههاي پذيرفتهشدن حج توصيف كرد و به تفكر و تأمل در وظايف، به كارگيري همه توان خود و استمداد از خداوند در اداي وظيفه سفارش كرد و آنها را شروط موفقيت در اين آزمون الهي دانست.
ب) همايش منزلت زن (23 آبان)
آيتالله محمدي ريشهري در همايش «
منزلت زن»
كه در تالار اجتماعات بعثه مقام معظم رهبري در مدينه منوره برگزار شد، به حكومت منتظَر اشاره كرد و گفت: هر يك از ما در انتظار تحقق نمونه برتر و والاتر آن در زمان ظهور مهدي منتظر ( عجل الله تعالي فرجه الشريف ) به سر ميبريم و حق زنان در چنين حكومتي پاس داشته ميشود و موجب رشد و شكوفايي آنان خواهد شد؛ چنانكه آنان نيز در زمينهسازي براي ظهور آن حضرت و برپايي حكومت عادلانه وي تأثير خواهند گذارد.
وي خداي بزرگ را براي توفيقمندي در اداي مناسك حج سپاس گفت و آرزو كرد كه بر پايه آيه شريفه }لِيَشْهَدُوا مَنافِعَ لَهُمْ وَيَذْكُرُوا اسْمَ اللهِ فِي أَيَّامٍ مَعْلُوماتٍ}، منافع دنيوي و اخروي آن به همه زائران بهويژه خواهران مؤمن حجگزار برسد. وي به آنان توصيه كرد كه فرصت حجگزاري و حضورشان را در كنار ديگر مسلمانان جهان در آن سرزمين مقدس، براي بهرهگيري از بركتهاي حج مغتنم بشمرند كه تأكيد بر وحدت و مبارزه با اختلافها و تفرقه در گروه مسلمانان، از آنهاست تا افزون بر دفع فتنه، راه را
ــــــــــــــــــــــــــــــــــ
1. نهج البلاغه، خطبه 192 (قاصعه).
بر دشمن مذهب و نژاد و وابستگي خود ببندند.
سرپرست حجاج ايراني با اشاره به اهميت اين ديدگاه در نظرات رهبري گفت: حضرت آيتالله خامنهاي در اين باره ميفرمايد: در اسلام، براي فعاليت زنان، سه عرصه معين شده است. اول عرصه تكامل و رشد معنوي خود زن است... دوم، عرصه فعاليتهاي اجتماعي است؛ يعني فعاليت اقتصادي، سياسي و اجتماعي... و سوم كه آن هم بسيار مهم است، بخش خانواده است. از اين رو، ما بايد بر ضرورت تقويت امنيت اجتماعي و اخلاقي زنان در فضاي كار و در محيط بزرگتر؛ يعني جامعه و امنيت رواني، فرهنگي و تربيتي در خانه و خانواده تأكيد كنيم تا فرايند تربيت كودكان با سلامت و تعهد و همراه با محبت صورت پذيرد.
بنابراين، بايد راهحلهايي براي پايان دادن به اين آسيبها و محنتها يافت. زنان نيز تأثير فراواني در فرايند تغيير دارند كه بايد از درون جامعه آغاز شود. خداوند متعال ميفرمايد: «
خدا ويژگيهاي ملتي را تغيير نميدهد، مگر آن كه درون خود را دگرگون كنند»
.
حضرت آيتالله خامنهاي در اين زمينه نيز ميفرمايد: «
امروز شما زنان، سنگربان ارزشهاي اسلامي در مقابل وضع جاهلي دنياي غرب هستيد. شما هستيد كه داريد از اين حصار مستحكم فرهنگ اسلامي محافظت ميكنيد. در علم، در فرهنگ، در سياست و در همه چيز، زن بايد پرورش اسلامي پيدا كند؛ در ميدانهاي اجتماعي و اقتصادي و سياسي و همه جا برود و پيشتاز باشد»
.
نماينده ولي فقيه و سرپرست حجاج ايراني در پايان تأكيد كرد: حج نيز بايد فرصتي براي تحول باشد كه از خود آغاز ميشود و به جامعه ميرسد. تحقق اين هدف نيز جز از راه ذكر حقيقي خداوند متعال، عمل صالح و حركت براي آبادي زمين و توسعه جوامع ممكن نخواهد بود. در چنين فضايي، زنان كه عامل اصلي فرايند توسعهاند، بايد مسئوليتپذير باشند. جوامع نيز بايد امنيت آنان را تأمين كنند تا حركت به سوي تحقق
|
|
عدالت و مشاركت در ايجاد حكومتي مبتني بر ارزشها، كرامت انساني و اعلاي كلمة الله و تكامل انسان آغاز شود.
خانم لاله افتخاري، دبير اين همايش نيز بررسي تأثير زنان و خانواده را در آمادهسازي جامعه براي ظهور حضرت مهدي ( عجل الله تعالي فرجه الشريف ) از اهداف برپايي اين رويداد فرهنگي ـ اجتماعي خواند.
در همايش امسال كه متناسب با برنامه بعثه حج جمهوري اسلامي ايران «
حج و انتظار»
برپا شد، انديشمندان فراواني از كشورهاي اسلامي (آفريقايي، تركزبان، عربزبان و فرانسوي زبان) با محوريت ياد شده سخن راندند.
ج) هنگام ورود به مدينه و مكه (سيزدهم آبان)
آيتالله ريشهري در مدينه در پاسخ به خبرنگار نشريه «
زائر»
به حاجيان سفارش كرد: با رفتار خودشان ارزشهاي اسلامي را در مهبط وحي به نمايش بگذارند. به گزارش «
زائر»
، نماينده وزارت كشور عربستان، كاردار جمهوري اسلامي ايران و كارگزاران حج، در فرودگاه مدينه به استقبال نماينده وليفقيه در امور حج و زيارت آمدند و سرپرست حجاج ايراني، در اين آيين كه با حضور رئيس سازمان حج و زيارت، برخي از مديران اين سازمان و خبرنگاران شبكههاي گوناگون ايراني و عربي و كارگزاران حج برگزار شد، خداوند را براي توفيقمندي در خدمت رساندن به زائران خانه خدا و ضيوف الرحمان سپاس گفت و با اشاره به مهمترين برنامههاي بعثه مقام معظم رهبري افزود: برنامهاي كه بعثه مقام معظم رهبري دارد، همان رهنمودهايي است كه مقام معظم رهبري در ديدار با كارگزاران حج فرمودند كه مهمترين آنها تأكيد بر وحدت كلمة امت اسلام است. همه برنامههايي كه ما داريم به انگيزه تقويت معرفت و معنويت زائران خانه خدا و دوستي، همدلي، هماهنگي و الفت با ديگر مسلمانان صورت ميگيرد. ما چيزي جز دوستي، محبت مسلمانان و قوت جوامع اسلامي در برابر
|
|
دشمنان اسلام نميخواهيم.
وي با اشاره به تأكيد مقام معظم رهبري بر بصيرت حجاج گفت: هر چه بصيرت و بينش جامعه قويتر شود، آمادگي آن جامعه براي حكومت جهاني اسلام، بيشتر خواهد شد. از همين روي، به همه مديران و مجريان فرهنگي حج توصيه شده است كه براي تقويت بينش و بصيرت زائران تلاش كنند. دوستي، وحدت و همدلي با ديگر مسلمانان از ويژگيهاي انسانهاي بابصيرت است. اولين نكتهاي كه انسانهاي بابصيرت، چه در داخل و چه در خارج كشور بر آن تأكيد ميكنند اين است كه وحدت و همدلي، هم در داخل كشور و هم در ارتباط با همه كشورهاي اسلامي تقويت شود. مهمترين نكتهاي كه همه زائران خانة خدا و حرم نبوي و كارگزاران حج براي بهتر برگزار شدن حج بايد بدان توجه كنند، اين است كه با رفتار و سلوك خوب و توجه به اسرار عبادات و پيامهايي كه حج دارد به ديگر كشورها نشان بدهند كه پيرو مكتب اهلبيتند.
وي با اشاره به سال «
اصلاح الگوي مصرف»
تأكيد كرد: هم سازمان حج و زيارت و هم بعثه مقام معظم رهبري بر پايه رهنمودهاي مقام معظم رهبري برنامهريزي كردهاند كه در حوزههاي اجرايي و فرهنگي بيش از پيش صرفهجويي صورت گيرد. وي از رسانههاي داخلي و خارجي خواست كه در موسم حج، با اطلاعرساني خود جامعه را هر چه بيشتر به آرامش، اتحاد، الفت و نزديك شدن مسلمانان كشورهاي اسلامي فراخوانند و به موضوعات رسانههاي بيگانه و مخالف جمهوري اسلامي توجه نكنند.
گفتني است اين آيين با حضور نماينده وزارت كشور عربستان، رئيس سازمان حج و زيارت و مسئولان اجرايي و فرهنگي حج در مكه مكرمه نيز برگزار شد. سرپرست حجاج ايراني هنگام ورود به مكه مكرمه، مهمترين رويكرد حج امسال را رهنمودهاي مقام معظم رهبري درباره تقويت وحدت، همدلي و الفت با ديگر مسلمانان جهان خواند. آيتالله محمد محمدي ريشهري با تأكيد بر وحدت امت اسلامي افزود: همه
|
|
برنامههاي بعثه مقام معظم رهبري براي تحقق همدلي جهان اسلام سامان خواهد يافت. برخي از افراد آگاهانه و يا از سر ناآگاهي براي ايجاد شكاف بين صفوف به هم پيوسته مسلمين تلاش ميكنند و ما اميدواريم با توجه به اينكه شعار حج امسال «
حج و انتظار»
است، توطئه دشمنان اسلام و جمهوري اسلامي را كه به دنبال تفرقهافكني ميان مسلمانانند، با عنايات حضرت وليعصر ( عجل الله تعالي فرجه الشريف ) از ميان ببريم.
او با اشاره به مسئوليت سنگين حج بر دوش همه خدمتگزاران فرهنگي و اجرايي، گفت: انشاءالله بر پايه رهنمودهاي رهبري بتوانيم حجي با عزت و متناسب با شأن جمهوري اسلامي برگزار كنيم. نماينده وليفقيه بر همدلي، هماهنگي و همكاري همه كارگزاران حج براي عرضه خدمات به ميهمانان خداوند و به انگيزه تحقق رضاي او تأكيد كرد و در نخستين نشست شوراي هماهنگي بعثه مقام معظم رهبري در مكه مكرمه افزود: بركتي كه در همدلي است در اختلاف نيست؛ اختلاف جز زيان و خسارت نتيجهاي بر فرد و كار ندارد. وي با اشاره به روايتي از پيامبر اسلام ( صلّي الله عليه وآله وسلّم ) افزود: ارزش انسانها هنگام اختلافات اجتماعي، با اندازه بينش آنان درباره حق سنجيده ميشود؛ هرچه انسان حقبينتر باشد، از ارزش و دانش بيشتري برخوردار است. ريشهري همچنين از مجريان آيين حج خواست كه در سال اصلاح الگوي مصرف بيش از هر زمان ديگر صرفهجويي كنند.
مصطفي قهرودي، رئيس سازمان حج و زيارت نيز در گزارشي درباره فعاليتهاي اجرايي حج گفت: در حمل و نقل، مشكلات جزيي وجود دارد كه در پي حل آنهاييم. چند سرقت نيز گزارش كردهاند كه در اينباره همكاري خوبي با مقامات محلي برقرار شده است. وي افزود: براي حل مشكل پروازهاي بازگشت، با مقامات عربستان مذاكره ميكنيم و اميدواريم اين مشكل نيز حل شود. او همچنين بر اجراي مصوبه «
دوازده ريال سرانه فرهنگي براي هر زائر»
همچون سال گذشته تأكيد كرد.
محمدتقي حليساز، رئيس گروه پزشكي حج جمهوري اسلامي ايران نيز از وضع
|
|
بهداشتي و پزشكي زائران گزارش داد و گفت: خوشبختانه در سنجش با سال گذشته وضع بهتري در اين زمينه ديده ميشود.
6. پيامها و نامهها
الف) تسليت به حضرت آيت الله موسوي اردبيلي
نماينده ولي فقيه و سرپرست حجاج ايراني رحلت عالم رباني مرحوم حجت الاسلام و المسلمين آقاي سيد محمدرضا طباطبايي تبريزي را از اعضاي محترم بعثه حضرت آيت الله اردبيلي در حج امسال به ايشان تسليت گفت. متن پيام وي چنين است:
حضور محترم حضرت آيت الله جناب آقاي حاج سيد عبدالكريم موسوي اردبيلي دامت بركاته
با ابلاغ سلام و تحيت
بدين وسيله رحلت عالم رباني مرحوم حجت الاسلام و المسلمين آقاي سيد محمدرضا طباطبايي تبريزي از اعضاي محترم بعثه حضرتعالي در حج سال جاري را تسليت گفته، از خداوند متعال براي ايشان رحمت و رضوان الهي و براي جنابعالي و خانواده و اخوان معظم و كليه بستگان آن مرحوم صبر جميل و اجر جزيل از خداوند متعال مسئلت دارم.
محمد محمدي ري شهري
نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت مكه مكرمه
ب) سپاسگزاري از عوامل اجرايي حج
نماينده ولي فقيه و سرپرست حجاج ايراني در نامهاي به رئيس سازمان حج و زيارت از كوششهاي معاونان و عوامل اجرايي و خدمتگزاران بينام و نشان