1. عقیده و ایمان

1. عقیده و ایمان جدایی مردم از دولت و حکومت، باوجود وابستگیهایی که مردم را به اطاعت از دولت مجبور میسازد و قدرتی که دولت علیه مردم بهکار میگیرد، به عامل نیرومندی نیاز دارد که در انقلاب اسلامی، باید ریشهی آن را در عقیده و ایمان مردم جستوجو کرد. مردم بر اسا

1. عقيده و ايمان

جدايي مردم از دولت و حكومت، باوجود وابستگيهايي كه مردم را به اطاعت از دولت مجبور ميسازد و قدرتي كه دولت عليه مردم بهكار ميگيرد، به عامل نيرومندي نياز دارد كه در انقلاب اسلامي، بايد ريشهي آن را در عقيده و ايمان مردم جستوجو كرد.

مردم بر اساس اعتقاد به امامت و تداوم آن، و ايمان به مسئوليت عمومي در زمينهي ايجاد حاكميت قانون و ارزشهاي الهي، هر گونه رابطه و همكاري با نظامهاي غاصب را نامشروع ميدانستند و نافرماني در برابر حاميان اين نظامها و ريشهكن كردن نهادهاي وابسته به آنها را فريضهاي اجتنابناپذير تلقي ميكردند.

در بحث ريشههاي عقيدتي، توضيح بيشتري در اين زمينه خواهيم داد.

 

2. اسلاميبودن انقلاب

منظور از اسلاميبودن اين است كه آرمانهاي انقلابي مردم، ريشه در ارزشهاي اسلامي داشت. محتوا و شعارهاي انقلاب برخاستهي از مكتب بود و خط مشي مبارزه و اصول آن از اسلام سرچشمه ميگرفت. اسلام بود كه در جذب كردن و تحرّك بخشيدن به نيروهاي مؤمن، نقش تعيينكننده داشت و هدف اصلي قيام مردم به حاكميت رساندن مكتب و موازين اسلامي بود كه به انقلاب اسلامي تبديل شد. اين آرمانها در كليهي شعارهاي كوبندهي تمامي قشرها متجلّي بود و شعارها از آگاهي مردم نسبت به اسلامي بودن انقلاب، نشان داشت.

 




| شناسه مطلب: 79357