ج) نقش و رسالت دانشگاه

ج) نقش و رسالت دانشگاه حضور شخصیتهایی چون شهید مطهری و ... در دانشگاه بر پیوند انقلاب و دانشگاه میافزود. وجود انجمنهای اسلامی در راهاندازی و حفظ جریان اسلامی و ایجاد این ارتباط تأثیر زیادی داشت. در تحکیم پیوند دانشگاه و انقلاب اسلامی، باید به جریانهای دان

ج) نقش و رسالت دانشگاه

حضور شخصيتهايي چون شهيد مطهري و ... در دانشگاه بر پيوند انقلاب و دانشگاه ميافزود. وجود انجمنهاي اسلامي در راهاندازي و حفظ جريان اسلامي و ايجاد اين ارتباط تأثير زيادي داشت.

در تحكيم پيوند دانشگاه و انقلاب اسلامي، بايد به جريانهاي دانشجويي خارج از كشور توجه ويژه داشت، زيرا آنان مبارزهي گستردهاي را در اروپا و امريكا عليه رژيم به راه انداخته بودند و از هر فرصتي براي ضربهزدن به رژيم استفاده ميكردند. با اينكه جريانهاي دانشجويي عقيدههاي مختلفي داشته، اين جريانها غالباً با رشد نهضت امام، به انقلاب پيوستند و جو حاكم بر آنها هواداري از انقلاب و رهبري آن بود.

روابط نزديك جريانهاي ياد شده با رهبري و آزاديهاي سياسي، به آنها امكان ميداد در طيف انقلابي و اسلامي دانشگاههاي داخل تأثير مستقيم بگذارند و روزبهروز بر تعداد جناح دانشگاهي انقلاب بيفزايند.

در اين شرايط، ارتباط و مبادلهي پيام بين دانشگاه و حوزهي علميه شتاب بيشتر به انقلاب بخشيد و روحاني و دانشجو به عنوان تكميلكنندهي نقش يكديگر، در كنار هم قرار گرفتند. اين همكاري راه را براي فراگيرشدن انقلاب در جامعه و دانشگاه هموار و دانشگاه را به يكي از ميدانهاي باشكوه مبارزه و دژ تسخيرناپذير تبديل كرد. به اين ترتيب دانشگاه، بهرغم سركوبهاي پيدرپي بهدست مأموران رژيم، استوار ايستاد و با مقاومت با شكوه خود به ملت مبارز اميد بخشيد. مردم نيز با مشاهدهي مقاومت دانشجويان، به تحسين و حمايت همهجانبه از آنان پرداختند و اينگونه بود كه دانشگاه يكي از مهمترين و مؤثرترين مراكز آگاهيبخش و سنگرهاي انقلاب اسلامي شد.

جالب اينكه تحصن روحانيان در اعتراض به ممانعت از ورود رهبر انقلاب اسلامي به كشور بهدست دولت بختيار، در مسجد دانشگاه انجام پذيرفت; يعني دانشگاه، حوزه و مسجد يكجا ادغام شدند و روحانيّت، دانشگاهيان و مردم بهسان سه رودخانهي خروشان به دريايي تبديل شدند و كاخ فرسودهي رژيم را درهم شكستند.




| شناسه مطلب: 79365